• Rented

Plantage Muidergracht 99 B1 1018 TN Amsterdam

Hightlighted features

  • 55 m² living area
  • 1 bedroom
Map
€ 1,205 p/mo.

Rental history

Listed since
February 11, 2022
Date of rental
July 1, 2022
Term
4½ month

Description

PER DIRECT TE HUUR

Plantagebuurt: geliefde plek in Amsterdam
De Nieuwe Sint Jacob staat in de Plantagebuurt in Amsterdam Centrum. Deze groene, ruim opgezette buurt is een geliefde plek om te wonen. In de directe omgeving vindt u een keur aan kunst, cultuur en natuur. Met de negentiende-eeuwse dierentuin Artis aan de overkant, en de Hortus Botanicus en het voormalig woonhuis van Rembrandt in de buurt, is er genoeg inspiratie voor een middagje uit. Kortom, een levendige woonomgeving.

45 appartementen voor mensen met een zorgvraag
De Nieuwe Sint Jacob is een luxe appartementengebouw met een grote binnentuin aan de Plantage Middenlaan. Het complex telt 305 appartementen en 20 stadswoningen, allemaal vrije sector huur. De appartementen variëren in grootte, indeling en huurprijs. 45 appartementen zijn speciaal gereserveerd voor mensen met een zorgvraag. Deze 45 appartementen bevinden zich verspreid door het gebouw. Het zijn twee- en driekamerappartementen die variëren in woonoppervlakte van ca. 55 tot 94 m². Alle appartementen worden opgeleverd met een complete keuken voorzien van inbouwapparatuur en een luxe badkamer. De appartementen zijn levensloopbestendig gebouwd.

Interesse? Vraag het informatiepakket aan!
Wilt u meer weten over de zorgappartementen en wat de mogelijkheden zijn voor u of voor degene aan wie u zorg verleent? Vraag dan een informatiepakket aan via de website denieuwesintjacob.nl, of bel de verhuurmakelaar: 088-5454645. Heeft u vragen over het zorgaanbod, neemt u dan contact op met Amstelring. Er zijn telefonische spreekuren ingericht op dinsdag en vrijdag van 11.00 tot 12.00 uur. Amstelring is bereikbaar op: 020 – 756 00 30

Ontmoetingsruimte bewoners
Op de begane grond van het monument komt een ontmoetingsruimte. Bewoners van De Nieuwe Sint Jacob kunnen hier straks gebruik van maken. Deze ontmoetingsruimte is multi inzetbaar en voorzien van een keuken. Het is de ideale plek voor gezellige koffiemomenten of leuke (georganiseerde) activiteiten. Denk aan lezingen, een zangkoor, een kookworkshop, samen bridgen of andere leuke activiteiten. De bewoners geven samen met de community manager invulling aan het programma. Een fijne plek dus om samen te komen of rustig een krantje te lezen.

Koffiecorner
Een lekker bakje koffie drinken? Voor de één een manier om wakker te worden, voor de ander een sociaal moment op de dag. Daarom is er in de ontmoetingsruimte een koffiecorner ingericht met lekkere koffie en thee.

Community manager
In De Nieuwe Sint Jacob is op gezette tijden (door de week) ook een community manager aanwezig. Zij is beschikbaar voor alle ideeën en vragen en tevens het eerste aanspreekpunt voor bewoners. Zij maakt graag een praatje, helpt mensen op weg wanneer iemand bijvoorbeeld meer wil weten over het dienstenaanbod in de bewonersapp, of de gezellige activiteiten in de ontmoetingsruimte en binnentuin. De inzet van de community manager is onderdeel van het servicekostenpakket.

Huismeester
In De Nieuwe Sint Jacob is op gezette tijden (door de week) een huismeester aanwezig. De huismeester houdt toezicht op het schoon en veilig houden van het gebouw. Ook kan hij bewoners helpen, of op weg helpen, bij een technische klacht. De inzet van de huismeester is onderdeel van het servicekostenpakket.

Goed bereikbaar, parkeren onder het gebouw
De Nieuwe Sint Jacob is goed bereikbaar, zowel met de auto als met het openbaar vervoer. Trams richting het centrum en Amsterdam Centraal Station stoppen voor de deur. En uw auto parkeert u eenvoudig en veilig in de garage onder het complex. De huurprijs van een parkeerplaats in de parkeergarage bedraagt € 175,00 per maand.

Binnentuin
De ruimte rondom het monument zal worden ingericht als binnentuin. De binnentuin zal voorzien worden van diverse zitjes zodat bewoners elkaar kunnen ontmoeten onder het genot van een kopje koffie. Of misschien leest u liever een goed boek of de krant in het zonnetje.

Servicekosten
De servicekosten bedragen € 75,00 per appartement per maand. Bij de servicekosten inbegrepen zijn onder andere de aanwezigheid van een community manager en huismeester, het gebruik van een digitaal platform (middels een app) en gemeenschappelijk gebruik van een ontmoetingsruimte en een prachtige binnentuin. Volledigheidshalve vermelden wij dat services en diensten zoals alarmering en zorg(afname) niet zijn inbegrepen in de huurprijs en/of servicekosten.

Oplevering
De verwachte oplevering is in het tweede kwartaal 2022. Vele professionals op de bouw zijn dagelijks bezig om deze mooie woningen op tijd op te kunnen leveren. Maar er kunnen onvoorziene omstandigheden zijn die de bouw vertragen. Hierbij kunt u denken aan weersomstandigheden zoals harde wind of vorst, maar ook het aanleveren van afbouwmateriaal.

Wonen & Zorg
De Nieuwe Sint Jacob is een goede uitvalsbasis om van de levendige stad te genieten én daarnaast is het ook een plek om prettig ouder te worden. Samen bouwen wij aan een fijne woonomgeving. Een plek waar u zo lang mogelijk zelfstandig kunt wonen en waar u makkelijk mensen ontmoet. Door de aanwezigheid van Amstelring in De Nieuwe Sint Jacob, heeft u het gemak van zorg dichtbij. De woningen zijn levensloopbestendig en de zorg van Amstelring beweegt daarin mee.
Ledenservice Amstelring
Amstelring Ledenservice zorgt dat uw leven nét dat beetje gemakkelijker wordt als u daar behoefte aan heeft. U kunt individueel en tegen betaling extra services en diensten afnemen. Naast maaltijdvoorziening, personenalarmering en hulp in de huishouding zijn er ook zaken als een professionele kapper aan huis of een gezellig dagje uit waar u mogelijk behoefte aan heeft.

Maaltijdvoorziening
Zonder zelf te koken genieten van een lekkere en gevarieerde maaltijd? Laat maaltijdleverancier Apetito warme maaltijden van uitstekende kwaliteit bij u thuis bezorgen. Het menu varieert van de Hollandse keuken tot internationale specialiteiten. Stel zelf uw menu samen met keuze uit ruim 130 maaltijden, diverse soepen en desserts. Geschikt voor elk dieet.

Personenalarmering
Natuurlijk wilt u zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Daarbij is het belangrijk dat u zich veilig voelt in huis. De dienst personenalarmering helpt u daarbij. Met één druk op de knop kunt u hulp vragen als er iets aan de hand is. Het geeft u rust, 24 uur per dag zeven dagen in de week.

Huishoudelijke hulp
Stoffen en stofzuigen, het schoonmaken van de keuken, badkamer en toilet, er is veel te doen in een huis. Als u dit zelf niet meer wilt óf kunt dan bestaat de mogelijkheid om huishoudelijke hulp te vragen via Amstelring. De huishoudelijke hulpen van Amstelring werken sinds maart 2017 bij Tzorg.

Huisarts & fysiotherapie in nabijheid
Niet in het gebouw zelf maar in de nabijheid van De Nieuwe Sint Jacob zijn diverse praktijken van huisartsen en fysiotherapeuten.

Contact met Amstelring
Heeft u een vraag aan Amstelring? Op dinsdag van 11.00 tot 12.00 uur en op vrijdag 11.00 tot 12.00 uur zijn er telefonische spreekuren ingericht. Telefoonnummer: 020 – 756 00 30. Bent u in deze tijdvakken niet in de gelegenheid om telefonisch contact op te nemen dan kunt u ook een terugbelverzoek indienen via:

Features

Transfer of ownership

Last rental price
€ 1,205 per month (service charges unknown)
Deposit
None
Rental agreement
Indefinite duration
Status
Rented

Construction

Type apartment
Galleried apartment (assisted-living apartment)
Building type
New property
Year of construction
2021
Accessibility
Disabled access friendly and accessible for seniors

Surface areas and volume

Areas
Living area
55 m²
Exterior space attached to the building
5 m²
Volume in cubic meters
143 m³

Layout

Number of rooms
2 rooms (1 bedroom)
Number of bath rooms
1 bathroom and 1 separate toilet
Bathroom facilities
Shower and toilet
Number of stories
7 stories
Located at
2nd floor
Facilities
Balanced ventilation system, optical fibre, TV via cable and solar panels

Energy

Energy label
Not available
Insulation
Completely insulated
Heating
Geothermal heating, complete floor heating, heat recovery unit and heat pump
Hot water
Geothermal heating

Exterior space

Location
In center

Garage

Type of garage
Not yet present but possible

VVE (Owners Association) checklist

Registration with KvK
No
Annual meeting
No
Periodic contribution
No
Reserve fund present
No
Maintenance plan
No
Building insurance
No

Involved real estate agent

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.