Drostestraat 35 3958 BK Amerongen

€ 1,050,000 k.k. Calculate monthly payment

Hightlighted features

  • Year of construction 1600
  • Living area 367 m²
  • Number of rooms 8
  • Plot size 600 m²

Description

HERBERG DEN ROODEN LEEUW

Op misschien wel het meest markante punt van Amerongen staat herberg ‘Den Rooden Leeuw’, een magnifiek rijksmonument dat eind 1600 al zijn oorsprong vond als herberg en Stalhouderij. Den Rooden Leeuw lag op een kruispunt van handelsroutes van Hamburg en Parijs naar Amsterdam. Reizigers overnachtten in de herberg en verversten hun paarden op doorreis in de Stalhouderij. Eind 1800 werd de herberg een boerenbedrijf. Maar altijd in combinatie met een kroeg. In de jaren ‘80 van de vorige eeuw werd het een restaurant en dat is het tot op de dag van vandaag altijd gebleven. Van oudsher heet deze bijzondere plek onder Amerongers ookwel ‘De Kromme Hoek’.

Den Rooden Leeuw is prachtig gelegen aan de rand van Amerongen en kenmerkt zich door de vele weidse vergezichten over de uiterwaarden, kasteel Amerongen en de Nederijn dat als een levend schilderij ervaren wordt. Het pand is gelegen in een beschermd en uniek gelegen dorpsgezicht. Op de begane grond is nu nog het restaurant gesitueerd, maar deze ruimte met een vloeroppervlak van maarliefst 162 m2 is voor vele doeleinden geschikt, naast wonen valt te denken aan bijvoorbeeld kantoor of bedrijf aan huis, inwoning of atelier. Boven het restaurant bevindt zich een royaal bovenhuis met eigen opgang en fraaie zijtuin. Het woonhuis is in 2009 geheel gerenoveerd en gemoderniseerd waardoor het de charme en eigenheden van vervlogen tijden combineert met de eisen en woonwensen van deze tijd. De karakteristieke halfvrijstaande woning heeft een woonoppervlakte van 367 m2 verdeeld over drie woonlagen en bevindt zich op een ruim perceel met een oppervlakte van circa 600 m2. Een ideaal gezinshuis voor liefhebbers die op zoek zijn naar een maatje meer. De fraaie symmetrische voorgevel met het voorname wapen in bladgoud schittert je tegemoet.

BEGANE GROND
Midden in de voorgevel bevindt zich de entree. Hier een vestibule met aansluitend een grote lichte ruimte nu in gebruik als restaurant. De ruimten zijn bijzonder aangenaam en vele originele authentieke kenmerken zoals hoge balkenplafonds, een schouw verhogen de sfeer. Links is een fraaie buffetkast / toog en deze maakt deel uit van het rijksmonument. Aansluitend de opkamer die door middel van schuifdeuren kan worden gesepareerd van de voorzijde. Vanuit de entree rechtdoor komt u in de achtergelegen vertrekken. Er is een toiletgroep met aansluitend de (professionele) keuken en er is toegang tot de eeuwenoude stahoge en droge kelder. De begane grond is op eenvoudige wijze te transformeren naar een prachtige woning van formaat. De bovengelegen verdieping is vanuit de keuken te bereiken via een kleine hal. Deze hal heeft ook een opgang (voordeur) vanuit de tuin aan de rechterzijde van het pand.

EERSTE VERDIEPING
Via de entree aan de rechterzijde van het pand komt u in een hal met hier een trapopgang naar de bovengelegen verdieping. Halverwege de trap bevindt zich rechts een idyllische zolderkamer van circa 19 m2, ideaal als kinderkamer, tv-kamer of hobbyruimte. Twee dakramen zorgen voor daglicht. Een trekbalk in de ruimte zorgt wel voor een beperkte toegankelijkheid (even bukken!).

Als u de trap vervolgt komt u op de eerste verdieping. Allereerst een overloop met een toilet. Rechtdoor de trap naar de kapverdieping. Links toegang tot de huidige woonkamer. Hier een grote ruimte van circa 70 m2 met heel veel zonlicht over de volle breedte (ruim 13 meter) zicht op kasteel Amerongen, de uiterwaarden en de Nederijn. Hier geniet u van het unieke uitzicht. Links is de keuken, deze is van alle moderne gemakken voorzien. In het midden bevindt zich thans de eetkamer en rechts de woonkamer. Voorbij de woonkamer is de toegang naar de masterbedroom van circa 20m2 met over de volle breedte een inbouwkast en een riante en luxueus uitgevoerde badkamer.

KAPVERDIEPING
Als u de trap vanaf de overloop op de eerste verdieping vervolgt komt u op de tweede verdieping. Hier een royale overloop met zicht op de monumentale kap. De oude spanten en het rondhout geven sfeer aan deze ruimten. Op deze verdieping bevinden zich een drietal charmante slaapkamers. Twee aan de voorzijde en 1 aan de achterzijde. Tevens is er een royale badkamer voorzien van douche, dubbele wastafel, toilet en opstelplaats voor witgoedapparatuur. Tenslotte zijn er twee flinke bergzolders.

BUITEN
Den Rooden Leeuw staat op een perceel van circa 600 m2. Het object wordt gesplitst verkocht waarbij de schuur (voormalige stalhouderij) aan de achterzijde ook zal worden getransformeerd tot woonhuis. De tuin kent veel rust, een royale schuur en gedurende de hele dag - bij zonnig weer -zonneschijn. Op eigen terrein is voldoende parkeergelegenheid aanwezig.

AMERONGEN: HET GOEDE LEVEN
Dit bijzondere pand is gelegen in een lieflijk dorp en in nationaal park Utrechtse heuvelrug. Amerongen is een van de zeldzame lommerrijke dorpjes waar nog de sfeer van het goede leven te vinden is. Het is gelegen temidden van de bossen, de Amerongse berg, weiden, en het unieke rivierenlandschap van de nabijgelegen Nederrijn, met de vruchtbare Betuwe aan de overkant van de rivier.

Amerongen ligt dicht bij steden als Utrecht, Arnhem en Amersfoort maar net buiten de drukte van de randstad. Zeer centraal gelegen in Nederland. Wandelaars en fietsers treffen hier de rust die zo langzamerhand schaars geworden is in ons land. Tussen de Amerongse berg en de uiterwaarden aan de rand van het historische dorp en op een steenworp afstand van den Rooden leeuw, ligt het alom bekende kasteel Amerongen.

Het dorp Amerongen en het kasteel zijn van oudsher nauw met elkaar verweven en kennen een rijke geschiedenis. Kenmerkend zijn ook een tiental karakteristieke tabaksschuren die herinneren aan de tijd (17e tot 20e eeuw) dat Amerongen een bloeiende tabaksteelt kende.

KORTOM
Een bijzonder rijksmonument van formaat op een schitterende locatie. Ideaal voor een gezin of een koper die op zoek is naar veel ruimte. Het pand kent een ruime bestemming en is geschikt voor verschillende doeleinden.

INTERESSE?
Neem contact op, wij informeren u graag!

Features

Transfer of ownership

Asking price
€ 1,050,000 kosten koper
Asking price per m²
info
€ 2,861
Listed since
2 months
Status
Available
Acceptance
Available in consultation

Construction

Kind of house
Desirable residence/villa, semi-detached residential property
Building type
Resale property
Year of construction
1600
Specific
Heritage listed, listed building (national monument) and monumental building
Type of roof
Combination roof covered with asphalt roofing and roof tiles

Surface areas and volume

Areas
Living area
367 m²
Other space inside the building
21 m²
External storage space
22 m²
Plot size
600 m²
Volume in cubic meters
1,326 m³

Layout

Number of rooms
8 rooms (5 bedrooms)
Number of bath rooms
2 bathrooms and 1 separate toilet
Bathroom facilities
Bath, shower and 2 toilets
Number of stories
2 stories, a/an attic and a basement
Facilities
Skylight and mechanical ventilation

Energy

Energy label
Not required
Insulation
Roof insulation, partly double glazed, insulated walls and secondary glazing
Heating
CH boiler and partial floor heating
Hot water
CH boiler
CH boiler
Vaillant + Remeha (gas-fired combination boiler from 2009, in ownership)

Cadastral data

AMERONGEN D 4869
Cadastral map
Area
600 m² (part of parcel)
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
Alongside a quiet road, rural and unobstructed surrounding view
Garden
Side garden
Side garden
380 m² (33 meter deep and 11,5 meter broad)
Garden location
Located at the south

Storage space

Shed / storage
Detached brick storage
Facilities
Electricity

Parking

Type of parking facilities
Parking on private property

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.

Market insights Beta

Avg. asking price

Verspreide huizen Lekdijk

All of Amerongen

Not enough data available to show the average asking price.

arrow-right What does this mean?
Avg. asking price per m2

Verspreide huizen Lekdijk

All of Amerongen

Not enough data available to show the average asking price per m2.

arrow-right What does this mean?
Need help with buying?

A real estate agent can give you more insights in the housing market.

arrow-right Find an agent
Based on homes that were sold in this neighborhood in the past year. More information

Drostestraat 35

€ 1,050,000 k.k.