Hommerter Allee 66 6436 AN Amstenrade

Hightlighted features

  • Year of construction 1790
  • Living area 278 m²
  • Number of rooms 8
  • Plot size 3,320 m²

Description

Markant gelegen in Amstenrade (gemeente Beekdaelen) staat deze prachtige monumentale herenboerderij, gebouwd in traditioneel-ambachtelijke bouwstijl (bouwjaar ca.1790).

In het pittoreske “Amstenrade”, mede bekend van kasteel Amstenrade, maar méér vanwege de centrale ligging, de rust en de ruimte in de directe omgeving, ligt deze vrijstaand-geschakelde, via een poort te bereiken karakteristieke boerderij met patio atrium en sfeervolle tuin op bijna 3320 m²! De schuur is in gebruik als garage maar is daarnaast ook geschikt voor een aan huis gebonden beroep of dubbele bewoning!

INDELING o.a.

Souterrain:
gewelfde kelder, ideaal voor het opslaan van wijn (4.50 x 4.00 m).

Begane grond:
Bij het benaderen van de loopdeur onder het poortgebouw heeft de gereinigde voorgevel al een klein gedeelte “verklapt” van hetgeen men daarachter tegen komt. De deur leidt naar de binnenplaats (18.00 x 4.40/5.70m) welke geheel in stijl is aangelegd en welke het hart van deze herenboerderij vormt.

Rondom is van hieruit te zien dat de daken en muren van dit prachtige gebouw er goed bij liggen.
We passeren de voordeur om via de hal door te lopen naar het gastentoilet, de keuken, woonkamer of kantoor-/hobbyruimte. De hal heeft een deels plavuizen, deels planken vloerafwerking en is voorzien van vakwerk wanden (leemstuc waarbij diverse spanden fraai in het zicht zijn gelaten).
Het gastentoilet is half betegeld en is voorzien een vrijhangend toiletblok (met inbouwreservoir en fonteintje)
Aan de voorzijde van de boerderij bevindt zich de kantoor-/hobbyruimte ( 5.30 x 4.00m). Ook bij deze ruimte is er gebruik gemaakt van dezelfde karakteristieke wand-/ en vloerafwerking als de hal.
De keuken biedt naast de aanrechtopstelling voldoende ruimte voor meubilair; een echte leefkeuken dus, zoals dat hoort in een boerderij!
De leefkeuken (3.50 x 7.00 m) is voorzien van een gezellige keuken, een zithoek en L-vormige keukeninstallatie voorzien diverse apparatuur, te weten; grote oven, losse koel/vries combinatie, 6-pitsgascomfort, afzuigkap en vaatwasser.
Daarnaast is er vanuit de keuken een trap naar de gewelfde kelder (4.50 x 4.00 m).
De keuken staat in verbinding (middels een loopdeur) met de ruime L-vormige woonkamer (48 m2) voorzien van een prachtige planken vloer en een allesbrander, geheel in stijl en goed geïsoleerd. De woonkamer (die feitelijk ligt ten plaatse van de voormalige stal en door de huidige eigenaar volledig is verbouwd) ligt aan de achterzijde, heeft optimaal contact met de binnenplaats en de achtertuin en is tevens voorzien van veel ramen welke voor een optimale lichtinval zorgen. Via 2 grote schuifpuien is er een prettige loop, richting het mooie overdekte terras (8 x 2.15 m) en de parkachtige tuin.

Tuin:
Prachtig overdekt terras.
Zeer fraaie, parkachtige tuin met diverse (overdekte) terassen, borders, stallen, toiletruimte en een natuurvijver.
De natuurvijver is in gebruik als biologisch gefilterde zwemvijver (UV-lamp)
Op het dak van de achtergelegen stal (zuid) liggen 18st zonnepanelen

Vrijstaande garage (7.00 x 4.60 m).
Deze ruimte is voor diverse doeleindes geschikt.
Aan de zijkant van deze garage bevindt zich nog een ruime overkapping.

Eerste verdieping:
Overloop met toegang tot drie fantastische slaapkamers en twee badkamers, waar de diverse authentieke stijlelementen, planken vloeren en balken nog zichtbaar zijn:
De badkamer (4.50 x 3.18 m) is geheel in stijl afgewerkt en deels betegeld. Deze gezellige badkamer is voorzien van een ruime inloopdouche, 2e toilet (vrijhangend met inbouwreservoir), ligbad en dubbele vaste wastafel
Slaapkamer 1 (3.55 x 3.20 m)
Slaapkamer 2 (5.30 x 4.00 m)
Slaapkamer 3 staat in directe verbinding met de badkamer
Via Slaapkamer 3 is de tweede badkamer (4.60 x 1.67 m) te bereiken. Deze is voorzien van een toilet (duo-blok), douche en vaste wastafel. In deze badkamer bevinden zich tevens de witgoedaansluitingen.
Begruimte (4.60 x 2.30 m), te bereiken via de badkamer.

Tweede verdieping:
Vaste trap naar riante zolderverdieping.
Deze ruimte is thans in gebruik als ruime slaapkamer. Diverse spanden zijn fraai zichtbaar.
Slaapkamer 4 (12.30 x 5.00 m)
Deze ruimte is voor diverse doeleindes geschikt.

Straatzijde:
Naast de boerderij ligt een goed bereikbare garage welke toegankelijk is via de oprit/toegangspoort rechts van de boerderij.

Algemeen:
De gevels van het pand zijn geoptimaliseerd en ook de daken liggen er rondom prima bij. De woning is voorzien van een gewelfde kelder, bereikbaar vanuit de keuken. De binnenmuren van de woning zijn nieuw opgetrokken/afgewerkt met leem. De kozijnen zijn grotendeels bezet met dubbel glas en de ramen van de nieuwbouw aan de achterzijde zijn allen van hardhout bezet met dubbel glas. Er zijn geen ondergrondse tanks op het terrein gelegen. De meterkast is deels uitgebreid met nieuwe groepen en de riolering is vervangen door PVC. Dakgoten en hemelwaterafvoeren zijn uitgevoerd in duurzaam zink.
Tussen 2011 en 2020 is de hoeve grotendeels gerenoveerd/gemoderniseerd.
Het uitgangspunt was de bestaande profileringen te handhaven en toch het wooncomfort te verbeteren.
De bestaande planken zijn gerenoveerd en deels vervangen door brede, eiken planken. De spanten zijn daar waar nodig hersteld.
Bestaand leemstukwerk is afgekapt en vernieuwd.
Een toplocatie, een stijlvol object en een statige woonboerderij in goede staat met diverse gebruiksmogelijkheden. Dit alles met een prettig volume en met mogelijkheden voor dubbele bewoning, op een ruim, maar beheersbaar perceel. Tevens ideaal voor aan huis gebonden beroepen met parkeren op eigen terrein.

Situering:
Het kerkdorp Amstenrade bestaat van oudsher uit een kern en enkele buurtschappen, afwisselend gescheiden door een groengebied en enkele bosgebieden. Amstenrade ligt op het "plateua van Doenrade, op 95m hoogte. Het totale gebied geniet grote bekendheid vanwege zijn unieke flora en fauna.
De herenboerderij is het ideale vertrekpunt wanneer u de kalmte van de natuur wilt afwisselen met de vrolijke drukte van de stad. Zo is het de moeite waard een bezoekje te brengen aan boeiende steden zoals Aken, Valkenburg of Maastricht. Ook andere attracties, zoals het Drielandenpunt, de gezellige terrasjes op het Vrijthof, Thermae 2000, de steenkolenmijn zijn gemakkelijk te bereiken.
Deze woning ligt echt “buiten”; in een rustige omgeving centraal in de driehoek Nuth, Schinnen en Oirsbeek. Per auto zijn Maastricht, Heerlen, Sittard en Aken snel bereikbaar door een gunstige ligging ten opzichte van de autosnelwegen.

Alle maten zijn bij benadering weergegeven. Deze aanbieding mag slechts worden gezien als een uitnodiging tot bezichtiging. Een afspraak hiertoe kunt u maken bij ons kantoor.

Algemeen:
Oppervlakte perceel: 3320 m².
Inhoud totaal: 780 m³.
Woonoppervlake: 278 m².
Aanvaarding: in overleg.
Status: gemeentelijk monument.

Nutsvoorzieningen/installaties:
Elektriciteit: uitgebreide meterkast aanwezig.
Centrale verwarming/warmwatervooziening: Neftit HR Combi, (eigendom) is in circa 2002 vernieuwd.
Gasnetaansluiting: aanwezig.
Rioolaansluiting: aanwezig.
Centrale antenne-aansluiting: aanwezig.
De daken zijn gedeeltelijk vernieuwd (platte daken ca. 6 a 8 jaar geleden, de zadeldaken gedeeltelijk vernieuwd in 2019).
Het object is gedeeltelijk voorzien van dakisolatie (steenwol) en vloerisolatie.
Het schilderwerk is in 2019 vernieuwd
Het object is gedeeltelijk voorzien van dubbele beglazing.
De Elektrische installatie is in 2011 en 2014 vernieuwd (nieuwe bedrading, -groepenkast, aansluiting nieuwe elektriciteitsvoorziezing en zonnepanelen (18 st)
Het object is deels voorzien van rolluiken.

Het onderstaande is van toepassing op de informatiebrochure die u thans bekijkt. U stemt in met deze disclaimer.
1. De waarborgsom/bankgarantie bedraagt 10% van de koopsom. De koper dient deze 2 weken ná het vervallen van de ontbindende voorwaarden bij de desbetreffende notaris te deponeren.
2. De koper is te allen tijde gerechtigd voor eigen rekening een bouwkundige (aankoop-)keuring te (laten) verrichten en/of adviseur in te schakelen om zodoende een goed inzicht te verkrijgen in de actuele onderhoudstoestand van de onroerende zaak
3. Rechtsgeldige koopovereenkomst pas ná ondertekening:
Een mondelinge overeenstemming tussen de particuliere verkoper en de particuliere koper is niet rechtsgeldig. Met andere woorden: er is geen koop. Er is pas sprake van een rechtsgeldige koop als de particuliere verkoper en de particuliere koper de koopovereenkomst hebben ondertekend, ook wel “schriftelijkheidsvereiste” genoemd. Dit vloeit voort uit artikel 7:2 Burgerlijk Wetboek. Een bevestiging van de mondelinge overeenstemming per e-mail of een toegestuurd concept van de koopovereenkomst wordt overigens niet gezien als een “ondertekende koopovereenkomst”.
4. De content is door ons en eigenaar met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch we aanvaarden geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde.
5. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief en zijn gebaseerd op de meetmethode van de NVM, een afgeleide van de NEN2580.

Features

Transfer of ownership

Asking price
€ 590,000 k.k.
Asking price per m²
info
€ 2,122
Listed since
2 months
Status
Available
Acceptance
Available in consultation

Construction

Kind of house
Converted farmhouse, detached residential property
Building type
Resale property
Year of construction
1790
Specific
Monumental building
Type of roof
Gable roof covered with roof tiles

Surface areas and volume

Areas
Living area
278 m²
Other space inside the building
19 m²
External storage space
32 m²
Plot size
3,320 m²
Volume in cubic meters
780 m³

Layout

Number of rooms
8 rooms (4 bedrooms)
Number of bath rooms
2 bathrooms and 1 separate toilet
Bathroom facilities
Bath, shower and 2 toilets
Number of stories
2 stories, a/an attic and a basement
Facilities
TV via cable, swimming pool, flue, sliding door and skylight

Energy

Provisional energy label
G What does this mean?
Insulation
Roof insulation, floor insulation and partly double glazed
Heating
CH boiler and wood heater
Hot water
CH boiler
CH boiler
Nefit HR Combi (gas-fired combination boiler from 2018, in ownership)

Cadastral data

SCHINNEN G 405
Cadastral map
Area
3.320 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
Unobstructed surrounding view, In wooded surroundings and rural
Garden
Back garden, front garden and side garden
Back garden
2.500 m² (100m deep and 25m broad)
Garden location
Located at the northeast accessible via the rear

Storage space

Shed / storage
Detached brick storage

Garage

Type of garage
Attached brick garage
Capacity
1 car

Parking

Type of parking facilities
Public parking

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.

Market insights Beta

Avg. asking price

Hommert (gedeeltelijk)

All of Amstenrade

Not enough data available to show the average asking price.

arrow-right What does this mean?
Avg. asking price per m2

Hommert (gedeeltelijk)

All of Amstenrade

Not enough data available to show the average asking price per m2.

arrow-right What does this mean?
Need help with buying?

A real estate agent can give you more insights in the housing market.

arrow-right Find an agent
Based on homes that were sold in this neighborhood in the past year. More information

Hommerter Allee 66

€ 590,000 k.k.