Klaprozenweg 51 G2 1032 KK Amsterdam

View photo 1 of Klaprozenweg 51 G2
View photo 2 of Klaprozenweg 51 G2
View photo 3 of Klaprozenweg 51 G2
View photo 4 of Klaprozenweg 51 G2
View photo 5 of Klaprozenweg 51 G2
View photo 6 of Klaprozenweg 51 G2

Hightlighted features

  • Year of construction 2019
  • Living area 178 m²
  • Number of rooms 6
  • Number of stories 3 stories

Description

Wij bieden u een prachtige, onder architectuur gebouwde, energie neutrale nieuwbouw woon/werkwoning aan die voorzien is van een eigen lift en een overdekte parkeerplaats! In de 178 m² grote woning vindt u verdeeld over drie door vides verbonden woonlagen minimaal drie slaapkamers, twee badkamers, twee heerlijke buitenruimtes voorzien van alle gemak dat hoort in een moderne woning uit 2020!

WONEN EN WERKEN IN CIRCULAIR BUIKSLOTERHAM
Het bruisende Buiksloterham (BSH) is gelegen aan de zonnige zijde van het IJ. Het is een officiële circulaire stadswijk waar bewoners, bedrijven, (kennis)instellingen en de gemeente Amsterdam samenwerken aan de duurzame ontwikkeling van een gemengde woon-werk wijk die als voorbeeld dient voor vele wereldsteden. Hier richt men zich op duurzame energie, slim omgaan met grondstoffen, hergebruik, klimaatbestendigheid en duurzaam verkeer en vervoer. Zelfbouwpioniers van BSH hebben sinds 2012 de trend gezet en de eerste welstandsvrije woningen en appartementen gebouwd.

Dit is wellicht uw kans om op dit geliefd stukje Amsterdam, op vijf minuten fietsafstand van het Centraal Station vandaan een on-Amsterdams groot en kwalitatief woning te betrekken die er letterlijk en figuurlijk staat!

PARTICULIERE OPDRACHTGEVERSCHAP
De ervaren particuliere opdrachtgevers van het project hebben getracht hun kennis en ervaring van de bouw van hun eigen woning in de wijk gebruikt om een verbeterde variant neer te zetten. We kunnen vol trots concluderen dat het is gelukt! De woning is ontworpen en gebouwd vanuit een ambitieuze lijst van wensen en eisen die komen uit het gebruikersperspectief.

Het project is gerealiseerd op een zuidwest gelegen kavel van 6 x 33 meter (198 m2). Hierop zijn twee grote woon-werkwoningen gerealiseerd met in totaal 426 m2 bruto vloeroppervlak (bvo) verdeeld over een hoofdgebouw bestaande uit 5 woonlagen en een bijgebouw van 2 woonlagen. Een corridor van 10 x 1,5 meter verbindt beide gebouwen in de tuinzone van de bouwkavel. Carport met 2 parkeerplaatsen is ondergebracht in het bijgebouw. Elke woning heeft de beschikking over één parkeerplaats.

De begane grond + de eerste verdieping van beide gebouwen vormen samen met de tuin de benedenwoning. Deze heeft een van bvo van 218 m² en een netto vloeroppervlak van 190 m².
Wij bieden hier de bovenwoning te koop aan met een eigen ingang op de begane grond met een bvo van 208 m² en 178 m² netto vloeroppervlak én 29 m² aan buitenruimte in de vorm van twee terrassen.
De woningen zijn in een 50/50 verhouding gesplitst.

In beginsel willen de opdrachtgevers van het project de benedenwoning behouden maar staan open om ook deze woon/werk woning te verkopen. Wellicht interessant voor u om het hele object te kopen!

KWALITEIT en FUNCTIONALITEIT
De kavel van de buren links is door dezelfde architect ontworpen en met dezelfde prefabbetonleverancier gebouwd maar de gebouwen staan los van elkaar. Hierdoor is een prachtige industrieel ogende stadsvilla/herenhuis van uitzonderlijke kwaliteit ontstaan. De buitengevels kunnen in een prachtig kleurenpalet van lichte pastelkleuren geschilderd worden, maar dit is niet noodzakelijk. Ook hier geldt: mooi industrieel is prachtig!

De woning is geheel voorzien van aluminiumkozijnen met driedaags glas en schuifpuien met HR++ glas. Mede door de perfecte isolatie, een warmtepomp van Vaillant, een warmteterugwinning installatie en volledige vloerverwarming in het huis bent u van alle duurzame comfort voorzien. De zonnepanelen op het dak gaan jaarlijks ruim 7000kW leveren. De keuze en plaatsing van de panelen doen wij ook graag in overleg met u als mede-eigenaar. Hiermee voorziet de woning geheel in zijn energiebehoefte en is dus energie neutraal. Alle wanden zijn voorzien van mooi glad stucwerk en wit geschilderd. Alle vloeren hebben een PU-gietvloer in de kleur van de kozijnen (RAL 7031). Samen met drie vides die de bovenste drie woonlagen met elkaar verbinden ontstaat een geweldige beleving van ruimte, rust en licht. Open ruimtes kunnen met eenvoudige ingrepen heringedeeld worden met systeemwanden.

Er is veel liefde, aandacht, tijd en geld besteed aan de basiskwaliteit en de functionaliteit van het gebouw maar wij vinden het pas perfect als het voldoet aan uw woonwensen als toekomstige bewoner(s).

Zaken als de oprichting van de VvE, de afhandeling van een aantal praktische zaken, en de laatste klusjes stemmen wij graag met u af als onderdeel van de overeenkomst.

BEGANE GROND
Bezoekers bellen aan op de videofoon-installatie en betreden via de eigen voordeur de ruime entreehal van 11,2 m² die ruim drie meter hoog is. Links bevindt zich de meterkast voorzien van glasvezelaansluiting en een grote reservering voor een garderobekast. Rechts bevindt zich het traphuis met een brede trap van witte spijlen. De trapleuningen en de planken zijn van prachtig mahoniehout. Onder de trap kunt u uw fietsen kwijt. Deze trap loopt door alle 5 woonlagen. In de hoek bevindt zicht uw eigen lift die op de tweede woonlaag na, op alle woonlagen stopt.

EERSTE VERDIEPING bevat het traphuis richting de tweede verdieping. De lift stopt hier niet.

TWEEDE VERDIEPING
Via het trappenhuis of de lift komt men op de derde woonlaag (2e verdieping) van in totaal 49 m² netto vloeroppervlak en 15 m² buitenruimte. Er is een niche gebouwd voor een grote inbouwgarderobe die naar eigen wens ingedeeld kan worden. Rechts naast de lift is een moderne wc die prachtig is betegeld.
Links van de keukenruimte is gereserveerd voor een grote eettafel. De witte hoogglans keuken is van Duitse makelij en bestaat uit een hoge en een lage gedeelte. Het zes meter lange lage deel is voorzien van een grijs composiet werkblad dat doorloopt tot de eetruimte. Hoge deel is 2,4 meter breed en bevat twee ovens waarvan één met een magnetronfunctie, grote koelkast, grote losstaande vriezer en opbergruimten. Alle keukenapparatuur is van de nieuwste lijn van kwaliteitsmerk Siemens met wifi functies.

De keuken loopt over in het woongedeelte waar alle mogelijke elektra en wifi punten zijn aangebracht. Hier bevindt zicht ook de thermostaat en de videofoon-installatie die naar wens uit te breiden is met een smartphonemodule. De twee vides boven vormen een speelse “brug” op de bovenste verdieping met balustrades die gemaakt van dezelfde mooie materialen als de trappen. De lichtval en de ruimtelijke beleving is prachtig. Komt u het zelf bewonderen?
De kamerbrede schuifpui brengt u naar het overdekte terras van 15 m² voorzien van stopcontacten en verlichting. De wanden en plafonds van het terras zijn mooi afgewerkt met spagtel putz. Op de bitumen vloer komt de eindafwerking voor een veranda in uw keuze voor tegels of hout.

DERDE VERDIEPING
Via de trap of de lift komt u op de vierde woonlaag (derde verdieping). Links aan de Klaprozenweg-kant is een lichte ruime slaapkamer van 11,5 m2 waar ruimte is voor een inbouwgarderobe. De hoofdbadkamer is zes m² groot en naast deze kamer gesitueerd. Er is een aparte inloopdouche, een dubbele wastafel, spiegelkast, hoge kast en een wc. Alle kranen en douches zijn van het kwaliteitsmerk Grohe. Het ligbad met Whirlpool functie is ruim. De badkamer heeft mooie details van tegelwerk in de wanden.

Tegenover de badkamer bevindt zich de lift en de aparte wc. De gang loopt over in “de brug” die is ontstaan door de twee vides links en rechts en komt uit op een zeer grote ruimte die multifunctioneel is te gebruiken als een (hoofd)slaapkamer, een woonkamer of als werkkamer. Samen met de gang en de brug is de ruimte 31,5 m² groot. De kleine vide loopt verder naar boven waardoor een enorme diepte van 9 meter ontstaat. Hier zijn voor u kansen om de open ruimtes eenvoudig te personaliseren naar uw woonwensen maar u hoeft er principe niets meer aan te doen. Wij vinden het zo prachtig!

VIERDE VERDIEPING
De trap of de lift brengt op de vijfde woonlaag (vierde verdieping) van ruim 50 m² netto vloeroppervlakte met als bestemming kantoor-aan-huis. Deze ruimte is verder naar smaak in te delen. Wij hebben in ieder geval de ruimte in twee kamers opgedeeld voorzien van een wc met douchevoorziening. Ook hier bevindt zich een reservering voor een keuken/pantry met alle aansluitingen. Hier kan ook een grote garderobekast geplaatst worden. Deze verdieping is werkelijk fenomenaal, onder andere door het grote terras met een magnifiek uitzicht op het IJ en het prominente Pontsteigergebouw aan de overkant. Dit terras is links en rechts gedicht met glad beton maar is aan de bovenkant open. Het is eenvoudig mogelijk om de bovenkant dicht te maken als een soort kas met bijvoorbeeld een lichte constructie van aluminiumprofielen waarin meer zonnepanelen verwerkt kunnen worden. De grote schuifpui geeft toegang tot het terras.

Ter hoogte van de lift is een dakraam geplaatst voor meer lichtval.

Alle moderne installatietechnieken en de was voorzieningen zijn in de ruime technische ruimte geplaatst.

Features

Transfer of ownership

Asking price
€ 895,000 k.k.
Asking price per m²
info
€ 5,028
Listed since
4 weeks
Status
Available
Acceptance
Available in consultation

Construction

Kind of house
Desirable residence/villa, row house
Building type
New property
Year of construction
2019
Specific
Double occupancy possible
Type of roof
Flat roof covered with asphalt roofing
Quality marks
Bouwkundige keuring

Surface areas and volume

Areas
Living area
178 m²
Exterior space attached to the building
29 m²
Volume in cubic meters
625 m³

Layout

Number of rooms
6 rooms (3 bedrooms)
Number of stories
3 stories
Facilities
Elevator and glass fiber cable

Energy

Energy label
Not available
Insulation
Completely insulated
Heating
Complete floor heating and heat pump
Hot water
Solar collectors and electrical boiler

Cadastral data

AMSTERDAM K 10907
Cadastral map
Ownership situation
Municipal ownership encumbered with long-term leaset
Fees
€ 2.532 per year

Exterior space

Location
Alongside busy road, in residential district, unobstructed surrounding view and on navigable waterway

Storage space

Shed / storage
Built-in
Facilities
Heating and electricity
Insulation
Completely insulated

Garage

Type of garage
Carport

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.

Klaprozenweg 51 G2

€ 895,000 k.k.