Noorder IJdijk 119 1023 NT Amsterdam

€ 1,390,000 k.k. Calculate monthly payment

Hightlighted features

  • Year of construction 2016
  • Living area 170 m²
  • Number of rooms 5
  • Plot size 357 m²

Description

De Noorder IJdijk is het verborgen juweel van Schellingwoude. Monumentale panden mixen met sfeervolle sluiswachterswoningen en hippe woonboten in een waterrijke, groene omgeving zonder doorgaand verkeer - kinderen spelen er letterlijk op straat.

Op deze prachtige plek bevindt zich - ietwat verscholen in een weelderige groene tuin - een zorgvuldig ontworpen en duurzaam gebouwd huis. Low-tech en met gebruik van zoveel mogelijk natuurlijke materialen, echter zonder dat dit afbreuk doet aan comfort en woongenot. Integendeel. De lichttoetreding is fenomenaal dankzij de op de baan van de zon afgestemde ligging van het huis en plaatsing van de ramen. De gebruikte materialen hebben een warme uitstraling. De vloer van gepolijst beton, de Vola kranen en het bad van Agape zorgen bovendien voor de nodige luxe. Kortom de voordelen van een goed geïsoleerd, nieuwgebouwd huis, maar dan temidden van volwassen bomen en sfeervolle oudbouw.

Indeling

Een in de gevel weggewerkte voordeur leidt via een garderobehal met gasten-wc naar de zeer royale - ook qua plafondhoogte - woonkamer. Die is open en ruimtelijk maar dankzij verschillende architectonische ingrepen tegelijkertijd geborgen en gezellig. De in het hart van de woning gelegen open keuken (Poggenpohl) met eiland en schiereiland speelt uiteraard de hoofdrol tijdens feesten maar heeft ook in het dagelijks leven een centrale plaats. Vanuit hier vallen de mooie zichtlijnen en de uitgekiende routing van het huis op. Zowel de twee eetkamers als de zitkamer, de trap naar de verdieping, de hal naar buiten èn de tuin zijn allemaal direct vanuit de keuken te bereiken.

Spectaculair is de wandvullende vouwpui aan de zuid-oost zijde; daar bevindt zich de eettafel. De zitkamer is iets hoger gelegen op een houten podium en wordt van het eetgedeelte gescheiden door een grote vaste kast die bovendien alle apparatuur inclusief de televisie prettig uit het zicht houdt. Hier kan in de winter lekker bij de (Berg)kachel gezeten worden. Verder bevinden zich op deze verdieping nog een slaapkamer met eigen badkamertje en een technische ruimte die tevens dienst doet als bergruimte met kasten tot aan het plafond. Er is bovendien een vergunning voor een extra berging/fietsenschuur verleend.
Op de verdieping bevinden zich drie slaapkamers, een badkamer en een werkruimte. De - momenteel - kinderkamers beschikken bovendien nog over entresollen met daklichten, ideaal om te ‘chillen’ of als plek waar speelgoed c.q. bouwwerken niet in de weg staan. De hoofdslaapkamer heeft een plafondhoogte van bijna 4,5 meter.

De woning is gebouwd door bouwbedrijf van Engen, bekend van onder andere de prijswinnende ‘Houtlofts’ in Buiksloterham. Overal waar mogelijk is gekozen voor een duurzaam en ecologisch alternatief. Er is ‘dampopen’ gebouwd, zodat het huis kan ademen, wat weer resulteert in een optimale luchtvochtigheidsgraad. Massief houten huizen staan sowieso bekend om hun aangename binnenklimaat. De houten wanden kunnen natuurlijk ook gestuct of geschilderd worden.

Vanuit de gedachte dat de kost voor de baat uitgaat is voor de kozijnen en de bekleding van het huis Accoya hout toegepast. Dit zeer milieuvriendelijk verduurzaamde superhout is nauwelijks meer gevoelig voor aantasting en bovendien erg vormstabiel, wat zich vertaalt in veel lagere onderhoudskosten. Het schilderwerk heeft dan ook hoofdzakelijk een esthetische en nauwelijks een conserverende functie (het bijwerken van de zwarte kleur met een nieuwe duurzame schildermethode staat dit najaar nog op het programma). De woning is dankzij een warmtepomp die de warmte aan de afgevoerde lucht onttrekt en teruggeeft aan de vloerverwarming gas-arm. De energierekening is laag. Doordat hout nauwelijks warmte accumuleert is het huis bovendien tijdens warme zomernachten relatief koel zonder dat daar airconditioning aan te pas komt.

De met zorg aangelegde tuin vormt de perfecte balans tussen beschutting en openheid. De verschillende seizoenen worden intens beleefd dankzij de vele fruitbomen met prachtige bloesems, herfstkleuren en als bonus ook nog fruit. De tuin zoemt van het leven, bijen, vlinders, waterjuffers, hommels, krekels, salamanders, kikkers, vogels, vleermuizen en af en toe een egel, het komt allemaal voorbij. In de achtertuin bevindt zich momenteel een wilde moes/pluktuin die desgewenst in een handomdraai weer tot grasveldje getransformeerd kan worden. De voortuin wordt opgesierd door een glasheldere vijver die in huis voor een prachtige waterspiegeling op het plafond zorgt. De oprit biedt plaats aan momenteel één, maximaal twee, auto’s.

Schellingwoude vertegenwoordigt voor velen een woonideaal: stadse mensen in een dorpse setting, wel de ruimte maar niet afgelegen. Er wordt rustig gewoond, maar af en toe ook goed gefeest - Midzomernachtsfeest! In de directe nabijheid zijn zwem-, vaar- en ’s winters zelfs schaatsmogelijkeheden (dankzij IJsclub Schellingwoude die een weiland onder water zet als het vriest). Via een trekpontje is het sympathieke - want niet zo aangeharkte - Schellingwouderpark te bereiken, dat naast een mooi uitzicht en een paar gezellige paardjes een schitterende wandeling langs het IJ te bieden heeft. Er is een bescheiden plezier haventje waar meerdere Schellingwoudenaren een zeilboot hebben liggen. De wielrenner rijdt zo Waterland in en op het Markermeer kan gesurfd worden, en last but not least: via het IJ vaart men zo richting de grachten.

Kortom een bijzonder huis in een unieke omgeving. Een weldadige hideaway waar het dichtbij gelegen drukke stadscentrum - men kan het Centraal Station zien liggen vanaf de Noorder IJdijk - even aangenaam ver weg lijkt…

- Vrijstaand huis
- Perceel oppervlakte 357m2
- Goed geïsoleerd
- Aangenaam binnenklimaat
- Gepolijst betonnen vloeren
- Parkeren op eigen terrein
- Zonnepanelen
- Hoge plafonds
- Groot raam op het westen met driedubbel glas
- Sfeervol dankzij natuurlijke materialen
- Quooker
- Vloerverwarming
- TV lift
- Groen dak
- Gelegen op erfpacht grond
- Oplevering in overleg

Disclaimer
De op deze website getoonde vrijblijvende informatie is door ons (met zorg) samengesteld op basis van gegevens van de verkoper (en/of derden). Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.

Features

Transfer of ownership

Asking price
€ 1,390,000 k.k.
Asking price per m²
info
€ 8,176
Original asking price
€ 1,450,000 k.k.
Listed since
2 months
Status
Available
Acceptance
Available in consultation

Construction

Kind of house
Villa, detached residential property
Building type
Resale property
Year of construction
2016
Type of roof
Mansard roof covered with other

Surface areas and volume

Areas
Living area
170 m²
Exterior space attached to the building
2 m²
Plot size
357 m²
Volume in cubic meters
510 m³

Layout

Number of rooms
5 rooms (4 bedrooms)
Number of bath rooms
2 bathrooms and 2 separate toilets
Bathroom facilities
Bath, 2 showers and toilet
Number of stories
2 stories
Facilities
Mechanical ventilation, alarm installation, TV via cable, flue and skylight

Energy

Energy label
A What does this mean?
Insulation
Roof insulation, insulated walls, floor insulation, double glazing, completely insulated and eco-building
Heating
CH boiler, complete floor heating, heat recovery unit and wood heater
Hot water
CH boiler
CH boiler
Combination boiler from 2015

Cadastral data

AMSTERDAM AR 992
Cadastral map
Area
357 m²
Ownership situation
Municipal long-term lease (end date of long-term lease: 30-09-2065)
Fees
€ 4.530,58 per year with option to purchase

Exterior space

Location
Alongside a quiet road
Garden
Surrounded by garden
Balcony/roof garden
Balcony present

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.

Market insights Beta

Avg. asking price

Waterland

All of Amsterdam

Not enough data available to show the average asking price.

arrow-right What does this mean?
Avg. asking price per m2

Waterland

All of Amsterdam

Not enough data available to show the average asking price per m2.

arrow-right What does this mean?
Need help with buying?

A real estate agent can give you more insights in the housing market.

arrow-right Find an agent
Based on homes that were sold in this neighborhood in the past year. More information

Noorder IJdijk 119

€ 1,390,000 k.k.