Spadelaan 8 7331 AL Apeldoorn

View photo 1 of Spadelaan 8
View photo 2 of Spadelaan 8
View photo 3 of Spadelaan 8
View photo 4 of Spadelaan 8
View photo 5 of Spadelaan 8
View photo 6 of Spadelaan 8

Hightlighted features

  • Year of construction 1900
  • Living area 190 m²
  • Number of rooms 8
  • Plot size 1,230 m²

Description

Bijzondere bedrijfswoning met bedrijfshal te koop

In het hart van Apeldoorn ligt ten zuiden van de spoorlijn Amsterdam – Enschede de wijk brummelhof. Op 10 minuten loopafstand van het station ligt dit bijzondere object aan de Spadelaan 8 en 8a. Oorspronkelijk gebouwd rond 1900 en een geweldig object waar wonen en werken met elkaar gecombineerd kan worden. Het geheel bestaat uit een bedrijfswoning van circa 189 m2 en een bedrijfsruimte van circa 271 m2 met loods van circa 122 m2. Het pand is na 2000 geheel gerenoveerd, geïsoleerd en verduurzaamd. De woning (nr 8a) wordt bewoond door de eigenaren en het bedrijfsgedeelte (nr 8) is verhuurd aan een sportschool. De bedrijfswoning en de bedrijfshal zijn gesitueerd op een flink perceel van ruim 1200m2 en heeft de bestemming maatschappelijke doeleinden.

Begane grond bedrijfswoning (Spadelaan 8) (142 m2)
Aan de linkerzijde van het object bevindt zich de bedrijfswoning. Entree via de ruime entreehal met toilet en wasruimte. Via de oorspronkelijke robuuste voordeur komt u in de ruime woonkamer (circa 45 m2) die nog voorzien is van een rustieke eikenhouten balkenplafond en een authentieke open haard. Als u doorloopt is er links een bibliotheek en rechtdoor de keuken (circa 13 m2). De grote keukenruimte biedt veel mogelijkheden voor het naar eigen inzicht inrichten van een (woon)keuken, de huidige inrichting hoort niet bij de verkoop.

Voorbij de keuken bevindt zich de ruime eetkamer annex woonkamer (circa 28 m2). Opvallend is hier het grote houten vakwerkspant dat het stoere industriële karakter van dit pand accentueert. De eetkamer geeft toegang tot de kleine patio aan de achterzijde van de woning. Rechts bevindt zich een flinke slaapkamer (circa 16 m2) met eigen badkamer en de mogelijkheid voor creëren van een kitchenette. Deze ruimtes zijn direct via de entree benaderbaar. De begane grond is geheel voorzien van vloerverwarming.

Verdieping (47 m2)
Via de entreehal kan je naar de eerste verdieping. De entree heeft een aparte opgang naar de verdieping waardoor deze verdieping ook eenvoudig separaat te verhuren is. Op de verdieping bevindt zich een compacte douchecel/toilet, een grote slaapkamer (circa 14,5 m2) met eigen terras en een tweede (circa 12,5 m2) en derde slaapkamer (circa 5,5 m2), nu in gebruik als atelierruimte en studeerkamer. Alle buitenmuren zijn voorzien van wandverwarming. De eerste etage is ingericht en voorbereid op het in gebruik nemen van de vliering / zolder.

Achter het woonhuis geeft de knusse patio toegang tot de loods (122 m2) Deze is nu voor 2/3e deel in gebruik bij het fitnesscenter en voor 1/3e deel in gebruik als privégarage. Deze garage is toegankelijk via de grote achtertuin met gezamenlijke oprit. Daar bevindt zich ook de toegang tot de naastgelegen loods.

Bedrijfsruimte (Spadelaan 8a) (271 m2)
De entree van de bedrijfsruimte (circa 271 m2) bevindt zich in de rechterzijgevel. Deze is geheel voorzien van vloerverwarming . Via de entreehal kom je in het gebouw met links en rechts een kleedruimte. Deze ruimten zijn echter ook weer eenvoudig bij de hoofdruimte te betrekken. In de entreehal is ook een kleine opslagruimte. Als je doorloopt kom je in de grote ruimte met een vrije hoogte van 2,9 meter. Aan de achterzijde is een uitbouw waar ook sanitair en een doucheruimte is ondergebracht, deze ruimte is voorzien van radiatoren. Vanuit hier is er zicht op het perceel en de eerder genoemde loods.

Duurzaamheid
Afgelopen jaren hebben de huidige eigenaren geïnvesteerd in duurzaamheid. Enerzijds door zoveel mogelijk gebruik te maken van bestaande bouwmaterialen. Het gehele platte dak en de spouwmuren van de woning zijn geïsoleerd, er is waar mogelijk gebruik gemaakt van lage temperatuur verwarming en de woning is voorbereid op verwarming van buitenaf. Op het dak van de bedrijfsruimten zijn 16 zonnecollectoren gepositioneerd die het energieverbruik van de woning aanzienlijk reduceert (2017: 1.756 Kwh) en de maandelijkse lasten aanzienlijk verlagen.

De woning heeft energielabel C en het bedrijfsgedeelte heeft energielabel A

Bestemming
Op de website van ruimtelijke plannen kunt u meer vinden over de bestemming van dit object. De bestemming is maatschappelijk.

Buiten
Rechts naast de bedrijfsruimte is een oprit naar de achtergelegen buitenruimte en tevens de toegang naar de loods met bedrijfsruimte en privégarage.

Apeldoorn
Apeldoorn is een stad in de Nederlandse provincie Gelderland. De stad telde per 1 januari 2017 141.107 inwoners. Apeldoorn ontwikkelde zich pas vanaf begin 20e eeuw tot een van de grotere plaatsen van het land. Apeldoorn vormt samen met Deventer en Zutphen de Stedendriehoek en staat bekend om zijn stadsparken en het 'groene' karakter. Kenmerkend voor Apeldoorn zijn de vele – vaak monumentale - woningen en relatief weinig hoogbouw. De wijk Brummelhof wordt door zijn ligging bij het station en het Apeldoorns kanaal van oudsher gekenmerkt door wonen en werken aan huis. Langs de statige Arnhemseweg vestigen zich veel huisartsen en andere zorgverleners in de grote monumentale woningen. Eén van haar zijstraten is de Spadelaan die via het oorspronkelijke deel toegang geeft tot de moderne nieuwbouw.

Kortom
Een bijzonder huis, ooit op een rauwe plek maar het is een object dat zijn industriële uitstraling nog behouden heeft. Interesse? Neem contact met ons op!

Features

Transfer of ownership

Asking price
€ 695,000 k.k.
Asking price per m²
info
€ 3,658
Listed since
6+ months
Status
Available
Acceptance
Available in consultation

Construction

Kind of house
Single-family home, detached residential property (official/company house or apartment)
Building type
Resale property
Year of construction
1900
Specific
Monumental building
Type of roof
Gable roof covered with asbestos and roof tiles
Quality marks
Energie Prestatie Advies

Surface areas and volume

Areas
Living area
190 m²
Other space inside the building
271 m²
Exterior space attached to the building
122 m²
Plot size
1,230 m²
Volume in cubic meters
1,580 m³

Layout

Number of rooms
8 rooms (4 bedrooms)
Number of bath rooms
2 bathrooms and 1 separate toilet
Bathroom facilities
Bath, shower and 2 toilets
Number of stories
4 stories
Facilities
Solar collectors and glass fiber cable

Energy

Energy label
C What does this mean?
Insulation
Roof insulation, floor insulation and partly double glazed
Heating
CH boiler
Hot water
CH boiler
CH boiler
Remeha Quinta (gas-fired combination boiler from 2011, in ownership)

Cadastral data

APELDOORN L 12333
Cadastral map
Area
479 m²
Ownership situation
Full ownership
APELDOORN L 12332
Area
291 m²
Ownership situation
Full ownership
APELDOORN L 12331
Area
460 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
Alongside a quiet road and in center
Garden
Patio/atrium

Garage

Type of garage
Detached brick garage
Capacity
2 cars

Parking

Type of parking facilities
Public parking

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.

Spadelaan 8

€ 695,000 k.k.