Putbroekerweg 6191 PL Beek (LI)

Description

Op het hoogste punt van Beek, waar de bestaande bebouwing over gaat in de weilanden van het naastgelegen Genhout, ontstaat het nieuw Natuurschoonwet “Landgoed Broenen”. Het landgoed van ruim 10 hectare biedt ruimte aan vier ruime, exclusieve bouwkavels gelegen in een glooiende, groene omgeving. Hoogteverschillen kenmerken uw panoramische uitzicht en de positionering van de bouwvlakken laat alle ruimte voor uw privacy. Tussen de bosbeplanting met inheemse boomsoorten bouwt u onder architectuur, maar met alle ruimte voor een eigen identiteit. De kavels zijn elk ruim 2.300 m² groot en mogen voor 400 m² worden bebouwd. Hier realiseert u de woning van uw dromen!

Het gehele plangebied ligt ten zuidoosten van de kern van Beek, vrijwel tegen de bestaande bebouwingsrand met alle gewenste voorzieningen (winkels en scholen) binnen een straal van 1 km. Zowel direct ten noorden als ten zuiden van het plangebied is er een weg die de kern van Beek verbindt met de nabijgelegen dorpen Genhout, Kelmond en Schimmert. Beek zelf heeft meerdere toe- en afritten op de A2 (Eindhoven – Maastricht). Hierdoor bent u binnen 15 autominuten in Maastricht en tevens goed ontsloten door uitvalswegen richting Heerlen / Aken en Luik

U betreedt Landgoed Broenen via de Putbroekerweg. De toegangsweg loopt door de hoogstam fruitboom-gaard van het landgoed. Daar waar de toegangsweg het bos ontmoet, snijdt hij geleidelijk dieper in het maaiveld in. Deze holle weg is typerend voor het Zuid-Limburgse natuurlandschap. De toegangsweg is 5 meter breed inclusief de
aan weerszijden bestrate molgoot. Kavels en de Natuurschoonwet Landgoed Broenen is ± 10 hectare groot. Binnen dit gebied zijn in totaal vier bouwkavels aangewezen die te koop worden aangeboden. De kavels zijn ruim 2.300 m² groot. Daarnaast wordt u eigenaar van ruim 2,3 hectare eigen natuurgrond. Dankzij de ruim 9 hectare natuurgrond die over de vier kavels is verdeeld, valt het landgoed onder de voorwaarden van de Natuurschoonwet. Deze fiscale wet biedt u diverse voordelen als (gedeeltelijke) vrijstelling overdrachtsbelasting, vrijstelling erf- en schenkingsbelasting en beperkte vermogensbelasting. Voor aanvullende informatie over de natuurschoonwet zie onze website onder “wat doen we”.

Op de kavels mag een woning van meerdere verdiepingen worden gebouwd waarvan ondergronds maximaal 3 meter diep en bovengronds maximaal 11,5 meter boven peil gebouwd mag worden. De toe te passen architectuur, kleur en materialen zijn vastgelegd in de zogenaamde beeldkwaliteit. Maar u krijgt hier optimale vrijheid om het huis af te stemmen op uw specifieke woonwensen.

Conform opgave van bestemmingsplan Buitengebied Beek 2011 van de gemeente Beek hebben de bouwkavels de bestemming: “Wonen.” De overige gronden zijn bestemd als “Natuur”. Mogelijke toekomstige bestemmingen dienen nader met gemeente te worden afgestemd.

Deze locatie is uitermate geschikt voor partijen die een groene omgeving als basis nodig hebben voor hun woon- of werkwens: groen als healing environment of groen als bron voor inspiratie:
- voor woningzoekenden tbv particuliere bewoning
- voor mensen met een huisgebonden beroep (zakelijke dienstverlening, ZZP-ers)
- voor een aantal gezinnen die in een woongroep bij elkaar, maar toch zelfstandig willen wonen
- voor medici die in een groene en zeer goed bereikbare omgeving een privé kliniek willen vestigen

Het is dus ook mogelijk dat een partij alle 4 de kavels koopt en er een complex ontwikkelt dat past bij
zijn woon- of werkwensen, of een combinatie van beiden!

Bouwkavel 1
Perceeloppervlak 2.307m²
Bouwvlak 681m²
Natuurterrein 23.336 m²
Vraagprijs € 395.000,- kosten koper

Bouwkavel 2
Perceeloppervlak 2.432m²
Bouwvlak 665m²
Natuurterrein 23.336m²
Vraagprijs € 395.000,- kosten koper

Bouwkavel 3
Perceeloppervlak 2.383m²
Bouwvlak 636m²
Natuurterrein 23.336m²
Vraagprijs € 395.000,- kosten koper

Bouwkavel 4
Perceeloppervlak 2.322m²
Bouwvlak 802m²
Natuurterrein 23.336m²
Vraagprijs € 395.000,- kosten koper

Features

Transfer of ownership

Asking price
€ 395,000 k.k.
Listed since
6+ months
Status
Available
Acceptance
Available in consultation

Construction

Type of property
Building plot

Layout

Plot size
25,643 m²

Cadastral data

BEEK B 3722
Cadastral map
Area
2.330 m²
Ownership situation
Full ownership
BEEK B 7454
Area
2.030 m²
Ownership situation
Full ownership
BEEK B 7453
Area
27.480 m²
Ownership situation
Full ownership
BEEK B 6874
Area
4.770 m²
Ownership situation
Full ownership
BEEK B 8047
Area
7.125 m²
Ownership situation
Full ownership
BEEK B 8045
Area
43.900 m²
Ownership situation
Full ownership
BEEK B 8046
Area
7.326 m²
Ownership situation
Full ownership
BEEK B 8048
Area
6.810 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
In wooded surroundings

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.

Putbroekerweg

€ 395,000 k.k.