• Sold under reservation

Geerstraat 19 6456 AK Bingelrade

Hightlighted features

  • 329 m² living area
  • 4,890 m² plot size
  • 5 bedrooms
Map

Description

In het landelijk gelegen dorp Bingelrade mogen wij u deze karakteristieke carréboerderij aanbieden. Het complex bestaat uit een riante woonboerderij, gastenverblijf, vrijstaande garage/schuur, carport met eigen op- en afrit met elektrische toegangspoort en kleinveestal met een huisweide.
Deze boerderij is een heerlijke plek waar men op eigen terrein kan genieten van rust en ruimte en is zeer geschikt voor dubbele bewoning of mantelzorg. Verder heeft het vele mogelijkheden voor aan huis gebonden beroepen, detailhandel, als atelier of hobbyruimten en het houden van dieren. Het complex is gelegen op een perceel van 4.890 m² en heeft een achtertuin welke overloopt in de huisweide.
Wilt u de sfeer, de ruimte en de locatie in het echt ervaren? Bekijk alvast de foto’s en bel ons voor een bezichtiging. We laten deze woning graag aan u zien!

Algemeen
Bouwjaar: 1850
Inhoud woning: circa 1.100 m³
Gebruiksoppervlakte: circa 290 m² (excl. appartement / gastenverblijf 39 m²)
Perceeloppervlakte: 4.890 m²
Aanvaarding: in overleg

Voorzieningen
Elektriciteit: voldoende groepen aanwezig, dag-/nachtmeter en krachtstroom
Wateraansluiting: aanwezig
Gasnetaansluiting: aanwezig
Rioolaansluiting: aanwezig
TV / internetaansluiting: via kabel en het woonhuis is voorzien van een Cat 6-netwerk en een Cai-netwerk
Kozijnen: houten kozijnen bezet met dubbelglas op begane grond; bovenverdieping bezet met enkel glas

Installaties
Centrale verwarming: het hoofdgebouw via een gasgestookte cv-ketel, in 5 zones instelbaar; het appartement/gastenverblijf beschikt over een eigen cv-installatie. De cv systemen van het hoofdgebouw en appartement/gastenverblijf zijn te koppelen voor noodsituaties.
Warm watervoorziening: middels cv-ketel
Alarminstallatie: aanwezig
Domoticasyteem : gehele verlichtingssysteem aangesloten met automatisch aan- en uitsysteem.
Het verwarmingssysteem is via een in-huis regeling maar ook op afstand via een app instelbaar.

Omschrijving
Middels de houten toegangspoort met loopdeur in de voorgevel is de fraai aangelegde en zeer sfeervolle cour te bereiken. Aan de straatzijde van het complex is het appartement gesitueerd welk eveneens via de cour te bereiken is en aan de achterzijde van het complex het woonhuis.

Indeling woonhuis
- Souterrain
De gewelfde wijnkelder is bereikbaar middels een vaste gemetselde trap.

- Begane grond
De entree/hal van het woonhuis is te bereiken via de cour en biedt toegang tot de kelder, kantoor en toilet met fonteintje. De statige hal heeft een oppervlakte van ca. 23 m². Vanuit de hal is de woonkamer (ca. 70 m²) te bereiken, welke voorzien is van een eikenhouten vloer en een marmeren schouw met open haard. Vanuit de woonkamer geniet men uitzicht op de fraai aangelegde tuin. Via de eetkamer is middels een schuifpui het overdekte terras bereikbaar en de half open keuken.
De keuken is voorzien van de volgende inbouwapparatuur: vaatwasser, grote koelkast, keramische kookplaten met 5 pitten en een oven. Vanuit de keuken heeft men zowel zicht op de cour alsook op de tuin. Aansluitend aan de keuken is er een bijkeuken met counter en berging gesitueerd.

- Eerste verdieping
De eerste verdieping is via de imposante entree / hal te bereiken middels een authentieke eikenhouten trappartij. Via de overloop zijn de vijf slaapkamers en twee badkamers bereikbaar.
De master-bedroom heeft een oppervlakte van ca. 32 m² en heeft een geheel modern betegelde badkamer ensuite voorzien van inloopdouche, ligbad, badkamermeubel en wandcloset. De master-bedroom beschikt verder over een inverter-systeem (airco en verwarming).
De overige vier slaapkamers zijn resp. 36 m² 16 m², 14 m² en 16 m². De slaapkamer van 36 m² en de daaraan gekoppelde wasruimte (locatie wasmachine en wasdroger) zijn nog niet gerestaureerd. Deze ruimtes moeten nog gemoderniseerd worden.

- Zolder
De zolderverdieping is bereikbaar via een vlizotrap en heeft een gebruiksoppervlakte ter grootte van de gehele bovenverdieping.

Indeling appartement / gastenverblijf
- Begane grond
De entree / hal van het appartement is eveneens te bereiken via de binnencour. Het appartement is voorzien van een eenvoudige keukenopstelling en via de woonkamer is het terras op de binnenplaats bereikbaar. De slaapkamer en badkamer zijn eveneens gelegen op de begane grond. Boven het appartement bevindt zich een grote opslagzolder. Het appartement/gastenverblijf beschikt over een eigen cv-installatie.

Garage/schuur
Via een separate bekiezelde op- en afrit welke toegankelijk is via een fraaie en met afstandsbediening te bedienen siersmeedijzeren poort is het erf, weiland en de garage / schuur te bereiken. De garage / schuur is voorzien van een werkplaatsbrug en is daartoe de ideale ruimte voor iedere liefhebber van (klassieke) voertuigen. De werkplaatsbrug kan overgenomen worden. Verder is de garage / schuur krachtstroom en wateraansluiting aanwezig. Rechts naast de garage bevindt zich een carport voor een voertuig.

De andere carport welke ruimte biedt aan een tweetal auto’s is eveneens via de separate toegangsweg te bereiken. De tuinverlichting schakelt ‘s avonds automatisch gedurende 10 minuten in (bediend door een lichtsensor in combinatie met de bediening van de poort) om met licht naar binnen te geraken.

Tuin
Vanuit de kamer en de keuken heeft men toegang tot de tuin. De fraaie nieuw gerealiseerde overkapping geeft u de gelegenheid op een warme zomerdag heerlijk in de schaduw van de prachtige tuin te genieten.
De achtertuin bestaat uit een gazon met betegeld en overdekt terras en een huisweide met afrastering. De kleinveestal is 4 jaar geleden gebouwd en is opgetrokken uit lariks.

Bestemmingsplan
Het object is gelegen in het bestemmingsplan ‘Woonkernen 2013’ van de gemeente Onderbanken. Binnen dit bestemmingsplan heeft het object momenteel de enkelbestemming ‘wonen’, de dubbelbestemming ‘Waarde – Archeologie 2 hoog) en de functieaanduiding specifieke vorm van gemengd -4’ (detailhandel toegestaan).

Ligging
Het dorp Bingelrade is gelegen in de Zuid-Limburgse gemeente Onderbanken en is goed te bereiken door de gunstige ligging ten opzichte van diverse uitvalswegen richting Heerlen, Maastricht en Sittard.

Kadastrale gegevens
Het perceel is kadastraal bekend als gemeente Bingelrade, sectie B, nummer 1175, groot 0.48.90 ha (4890 m²).

Inlichtingen
Indien u meer wilt weten over het object of een bezichtiging wilt aanvragen, kunt u contact opnemen met de heer S.E.E. (Stef) Limpens van het kantoor te Voerendaal, bereikbaar op telefoonnummer: 045-5753255.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan.
Alle maten zijn bij benadering weergegeven. Deze aanbieding mag slechts worden gezien als een uitnodiging tot bezichtiging. Een afspraak hiertoe kunt u maken bij ons kantoor.

Features

Transfer of ownership

Asking price
€ 725,000 kosten koper
Asking price per m²
info
€ 2,204
Listed since
4 months
Status
Sold under reservation
Acceptance
Available in consultation

Construction

Kind of house
Converted farmhouse, detached residential property
Building type
Resale property
Year of construction
Before 1906
Type of roof
Gable roof

Surface areas and volume

Areas
Living area
329 m²
Other space inside the building
15 m²
External storage space
92 m²
Plot size
4,890 m²
Volume in cubic meters
1,100 m³

Layout

Number of rooms
10 rooms (5 bedrooms)
Number of stories
2 stories and a basement

Energy

Provisional energy label
G What does this mean?

Cadastral data

BINGELRADE B 1175
Cadastral map
Area
4.890 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Garden
Back garden

Garage

Type of garage
Carport and detached brick garage
Capacity
1 car

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.

Market insights Beta

Avg. asking price

Bingelrade

All of Bingelrade

Not enough data available to show the average asking price.

arrow-right What does this mean?
Avg. asking price per m2

Bingelrade

All of Bingelrade

Not enough data available to show the average asking price per m2.

arrow-right What does this mean?
Need help with buying?

A real estate agent can give you more insights in the housing market.

arrow-right Find an agent
Based on homes that were sold in this neighborhood in the past year. More information

Geerstraat 19

€ 725,000 k.k.