Eemnesserweg 36 1261 HJ Blaricum Blaricum-Dorp

Hightlighted features

  • 582 m² living area
  • 6,968 m² plot size
  • 6 bedrooms
Map
€ 4,975,000 k.k.
Calculate monthly payment
Eyecatcher Fantastisch familie huis in Blaricum

Description

Villa Zonnenhoef in Blaricum, een ultieme familieresidentie

Een belofte voor geluk

In een wondermooi park, grenzend aan bos en heide, ligt het magnifieke landhuis ‘Zonnenhoef’. Een oase van rust en contemplatie op korte afstand van zowel Blaricum als Laren. Het door de jaren zorgvuldig gerenoveerde en zeer stijlvolle familiehuis biedt een unieke stijl van leven.

Leven op een landgoed in Blaricum, dat klinkt als iets onwerkelijks – als een sprookje. Geen nieuwgebouwde villa in ‘Gooische landhuisstijl’, daar zijn er al genoeg van langs de lommerrijke lanen van dit mooiste dorp in het Gooi, maar een écht landhuis! Gebouwd rond 1900 in Engelse stijl met karakteristieke kenmerken uit de Art Nouveau, voor een uiterst vermogend heer. Destijds wisten aristocraten en rijke lieden wel inhoud te geven aan het Goede Leven. Zij bouwden hun imposante residenties op de mooiste plekken en deden niet moeilijk over een kamertje meer of minder. Het mocht wat kosten, want een mooi huis weerspiegelde je status en rijkdom. Zo is het nog steeds een beetje in het Gooi, maar een villa als ‘Zonnenhoef’, genesteld in de groene zoom van Blaricum, is een klasse apart. Het imposante huis straalt welstand uit, dat zeker, maar op een vanzelfsprekende manier. De villa toont zich glorieus, maar ingetogen. Anno 2021 is Zonnenhoef welhaast een understatement van stijl, van grote klasse. Door de historie en de bijzondere ambiance krijgt wonen hier een enorme gelaagdheid – wie daarvoor gevoelig is, ervaart woongenot waar je nauwelijks een prijskaartje aan kunt hangen. Kijk alleen eens naar die tientallen eeuwenoude beuken en eiken, waar je zelfs met twee man je armen niet omheen kunt krijgen. Ook zij vertellen de geschiedenis van Zonnenhoef.

Betoverend park
Anno 2021 heeft de imponerende villa nog niets aan glorie ingeboet. Het grondgebied is in ruim 120 jaar kleiner geworden. Zoals zo vaak bij landgoederen, worden er weleens een paar hectare verkocht of verkaveld. Misschien maar beter ook, want het onderhoud van een tientallen hectare groot landgoed vergt veel van de bewoners, het neigt naar een full-time bedrijf. Zonnenhoef heeft een overzichtelijk, maar betoverend mooi park van circa 7.000 m², dat alle rust, privacy en genot biedt, waar een mens van kan dromen. En zo had landschapsarchitect Leonard Springer het ook bedoeld, toen hij destijds de contouren tekende van deze lusthof.
De afgelopen decennia is Zonnenhoef liefdevol en met veel toewijding bewoond door dezelfde familie. Het landgoed heeft geprofiteerd van het bouwkundige, professionele inzicht van één der bewoners. Onder dienst toezicht is het huis in de loop der jaren tot in detail gerenoveerd – tot aan alle installaties, vloeren, muren, plafonds, isolatie, verlichting en het hang- en sluitwerk aan toe. Het pand verkeert dan ook in fantastische staat van onderhoud en heeft werkelijk niets nodig. Daarnaast is de villa recent voorzien van modern sanitair en een riante woonkeuken, met alle voorzieningen die tegenwoordig als vanzelfsprekend worden ervaren.

Ambiance en comfort
Heden en verleden gaan in Villa Zonnenhoef hand in hand, waardoor ambiance en comfort elkaar versterken. De renovatiewerkzaamheden zijn uitgevoerd met diep respect voor de authentieke architectuur van Adolf Daniël Nicolaas van Gendt. De vele originele details – plafonds met sierlijstwerk, prachtige parketvloeren, glas in lood vensters, houten lambriseringen – zijn zorgvuldig bewaard gebleven. De villa biedt 582 m² woonruimte, verdeeld over twee verdiepingen. Alle woonvertrekken hebben een prettige ‘menselijke’ maat, zodat het overal aangenaam en intiem aanvoelt. De woonkeuken grenst aan een sfeervolle eetkamer met open haard, mooie parketvloer en openslaande deuren naar het terras. Naast de eetkamer is een kantoor of televisiekamer en er is een tweede (dienst-)keuken met een zogenaamde mudroom met douche en toilet. Erg handig, als je in de tuin heb gewerkt en je hoeft niet eerst door het hele huis naar de badkamer. Ook de woonkamer met eikenhouten vloer en gebrandschilderd eiken plafond biedt toegang tot een terras. Er is een indrukwekkende muziekkamer met een ‘podium’, robuust balkenplafond, houten lambriseringen, prachtige parketvloer, getoogde vensters en een imposante schouw. Aangrenzend is een lichte tuinkamer met doorgang naar buiten en ook hier is een badkamer met toilet. Door de rustige ligging en eigen voorzieningen zou deze aparte vleugel een geweldige werkkamer of praktijkruimte zijn, misschien zelfs een stijlvolle zelfstandige woonruimte. De villa biedt zoveel ruimte en faciliteiten, dat ook een groot gezin hier gemakkelijk kan wonen, zonder elkaar voor de voeten te lopen. Iedereen vindt hier zijn plek en privacy. Op de verdieping zijn zes hele fijne slaapkamers met veel kastruimte en één met balkon. Daarnaast zijn er nog eens drie badkamers en een separaat toilet. Zoals gezegd: alles in een zeer keurige, direct bewoonbare staat. Er zijn ook nog twee kelders, waarvan één provisie- en opslagruimte.

Fraaie bijgebouwen
Op het perceel staat een aantal fraaie bijgebouwen in landelijke ‘Heritage-stijl’, die krijgt u er gewoon bij. Het zeer prettige kantoor met pantry meet bijna 30 m² en het aangrenzende koetshuis zelfs bijna 80 m². Het sierlijke gebouw – geheel geïsoleerd en met vloerverwarming – biedt gemakkelijk plaats aan vier (klassieke) auto’s. Het geheel ligt in een L-vorm met openslaande deuren naar een terras, schuin achter de villa. Het guesthouse – met keuken, toilet, badkamer en slaapkamer op de vide – ligt iets verder van het huis verwijderd en heeft een bruikbaar woonoppervlakte van circa 40 m². De tuin, met sproei-installatie en eigen bron, is echt wondermooi; het resultaat van een prachtig ontwerp en 120 jaar ‘rijping’. Het perceel grenst direct aan bos en heide van het Goois Natuurreservaat. De locatie is volstrekt eenmalig, maar zeker niet afgelegen. De mooie dorpen Laren en Blaricum met winkels, fijne restaurants, leuke cafés, scholen en alle overige voorzieningen liggen op loop- dan wel fietsafstand. Steden als Utrecht, Amersfoort en Amsterdam zijn binnen 25 minuten met de auto bereikbaar.

Een landgoed als Zonnenhoef komt maar eens in vele jaren beschikbaar, want wie er woont wil eigenlijk nooit meer weg.

Streamers:

Anno 2021 is Villa Zonnenhoef welhaast een understatement van stijl, van grote klasse…

Het landhuis wordt omgeven door een overzichtelijk, maar betoverend mooi park van circa 7.000 m²

De fraaie bijgebouwen in landelijke ‘Heritage-stijl’ krijgt u er gewoon bij

Neem je eigen NVM makelaar mee.

Features

Transfer of ownership

Asking price
€ 4,975,000 kosten koper
Asking price per m²
€ 8,548
Listed since
6+ months
Status
Available
Acceptance
Available in consultation

Construction

Kind of house
Villa, detached residential property
Building type
Resale property
Year of construction
1901
Type of roof
Combination roof covered with roof tiles

Surface areas and volume

Areas
Living area
582 m²
Other space inside the building
140 m²
Exterior space attached to the building
12 m²
External storage space
12 m²
Plot size
6,968 m²
Volume in cubic meters
3,138 m³

Layout

Number of rooms
10 rooms (6 bedrooms)
Number of bath rooms
5 bathrooms and 1 separate toilet
Bathroom facilities
Bath, 5 showers and 5 toilets
Number of stories
2 stories and a basement
Facilities
Air conditioning and TV via cable

Energy

Energy label
G What does this mean?
Insulation
Roof insulation, partly double glazed and floor insulation
Heating
CH boiler and fireplace
Hot water
CH boiler
CH boiler
Nefit Topline Cascade ( combination boiler from 2010, in ownership)

Cadastral data

BLARICUM B 3688
Cadastral map
Area
6.968 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
On the edge of a forest
Garden
Surrounded by garden

Storage space

Shed / storage
Detached wooden storage

Garage

Type of garage
Parking place and detached wooden garage
Capacity
4 cars

Parking

Type of parking facilities
Public parking

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.

Eemnesserweg 36

€ 4,975,000 k.k.