Professor van Reeslaan 24 1261 CT Blaricum Blaricum-Dorp

Hightlighted features

  • 200 m² living area
  • 1,000 m² plot size
  • 4 bedrooms
Map
€ 2,300,000 k.k.
Calculate monthly payment

Description

Mogen wij u even meenemen in dit sprookje......

Een villa onder een rieten kap uit de jaren dertig. Prachtig gerenoveerd en dus helemaal ‘af’.
Met alle ruimte om heerlijk te wonen. Met een heerlijke tuin op een royale kavel in een prachtige omgeving. Het is het wensenlijstje waar de villa aan de Professor van Reeslaan 24 ruimschoots aan voldoet. En niet alleen omdat het in de ‘Gouden Driehoek’ van Blaricum en Laren ligt. Mogen wij u even voor gaan?

Bijna 200 m2 woongenot: met een woonkamer, een heerlijke werkkamer, een riante
woonkeuken, 4 slaapkamers en 2 badkamers. In de prachtig aangelegde tuin met
royale terrassen, fraaie bomen, hagen en borders gaat het genieten gewoon door.

Vanuit Laren rijdend over de Torenlaan richting Blaricum ligt net na de dorpsgrens van Laren en Blaricum aan de linkerkant de Professor van Reeslaan, een prachtig lommerrijk laantje in de ‘Gouden Driehoek’ met vele fraaie landhuizen en villa’s omgeven door al even fraai aangelegde tuinen op heerlijk ruime kavels. Comfortabel dichtbij Hilversum, Utrecht, Amsterdam en Schiphol. En nog weer heel veel dichter bij de sfeervolle dorpskern van Blaricum en het chique bruisende centrum van Laren. Tegelijkertijd ligt de Professor van Reeslaan gevoelsmatig heel ver weg van de randstad. Of u nu vanaf de op korte afstand gelegen A1 of A27 naar huis rijdt, de prachtige omgeving laat alle randstedelijke stress van u afvallen en mocht er toch nog een beetje over zijn, dan is dat compleet verdwenen zodra u bij uw villa op nummer 24 uitstapt en de fluisterende wind in de bomen en het heerlijke geluid van de vogels in de tuin hoort.

Sfeer, luxe en comfort op drie uitgekiend ingedeelde woonlagen.
Bij binnenkomst in de royale hal is meteen duidelijk dat hier met veel gevoel voor sfeer en de oorspronkelijk details is gerenoveerd. Het timmerwerk is prachtig en het glas-in-lood raam geeft nog weer extra sfeer aan de hal. Rechts van de entree de bordestrap met op het eerste bordes de deur naar het toilet. Tegenover de entreedeur de deur naar de ruim bemeten woonkeuken met openslaande deuren naar de terrassen op het zuiden/westen en het noorden. De prachtige indeling biedt heel veel mogelijkheden. De op een hoek geplaatste open haard zorgt voor extra sfeer. De keukeninrichting is compleet en voorzien van alle moderne keukengemakken. Meteen links van de deur naar de hal is de schuifdeur naar de woonkamer met een open haard en openslaande deuren naar het terras op het westen/zuiden. En ook hier weer prachtig timmerwerk en sfeervolle vensters met glas-in-lood. Last but not least de werkkamer in de voormalige garage aan de oostzijde van de villa. Deze prachtig lichte ruimte is bereikbaar vanuit de woonkeuken en is van buiten toegankelijk via de openslaande deuren aan de zuidzijde. Extra gevoel van ruimte werd bereikt door het in het zicht laten van de kapspanten. De gehele begane grond is voorzien van een prachtige in visgraat motief gelegde vloer waarmee ook de overloop op de eerste verdieping is uitgevoerd.

Drie slaapkamers en twee badkamers op de eerste verdieping.
De bordestrap voert vanuit de hal op de begane grond naar de overloop op de eerste verdieping die aan de zuidzijde de master-bedroom ontsluit. Deze beschikt over een op het zuidwesten gelegen hoekraam met uitzicht op het zuidelijk deel van de tuin, inbouwkasten en een balkon aan de oostzijde. Vanuit de master-bedroom meteen links op de overloop de deur naar een luxe badkamer met een ligbad onder de raampartij van de dakkapel, een douche, een toilet en een wastafelmeubel met twee wasbakken. Boven de wasbakken ruime spiegelkasten in stijl met het wastafelmeubel. Het prachtige tegelwerk maakt de badkamer helemaal af. Naast de badkamer ligt een tweede slaapkamer. De daarnaast gelegen derde slaapkamer beschikt over een raam op het noorden en een eigen badkamer met wastafel en douche.

En dan is er nog een tweede verdieping.
Deze wordt bereikt via een vaste trap vanaf de overloop op de eerste verdieping. De trap komt uit op een ruime zolderberging. Aan de noordzijde ligt de vierde slaapkamer, hoog in de nok met een groot velux dakvenster.

Zeer romantische tuin.
De tuin die volledig is omgeven door hoge hagen en heesters die u optimale privacy bieden, is prachtig aangelegd en sluit op een vanzelfsprekende manier aan op de sfeervolle en karakteristieke architectuur met z’n rieten kap, royale dak overstekken, witte gevels en zwarte gepotdekselde kopgevels op verdiepingshoogte. De royale tuinberging ligt aan de oostzijde van de villa en is geheel in stijl met de villa uitgevoerd. De tuin is voorzien van een beregeningsinstallatie.

Dit is een villa waarvan wij vinden dat u het beslist moet hebben gezien!! Als u het ons zou vragen voelt het echt als thuiskomen!!!

Voor een rondleiding van deze villa kunt u contact opnemen met Bart Lammerts of Jacques E. Walch (Beide livingspecialisten). Maar nog beter is om uw eigen NVM makelaar mee te nemen.

Features

Transfer of ownership

Asking price
€ 2,300,000 kosten koper
Asking price per m²
€ 11,500
Listed since
2 months
Status
Available
Acceptance
Available in consultation

Construction

Kind of house
Villa, detached residential property
Building type
Resale property
Year of construction
1935
Type of roof
Gable roof covered with cane

Surface areas and volume

Areas
Living area
200 m²
Exterior space attached to the building
6 m²
External storage space
9 m²
Plot size
1,000 m²
Volume in cubic meters
706 m³

Layout

Number of rooms
6 rooms (4 bedrooms)
Number of bath rooms
2 bathrooms and 1 separate toilet
Bathroom facilities
Bath, shower and toilet
Number of stories
3 stories
Facilities
Air conditioning, alarm installation, skylight, mechanical ventilation and flue

Energy

Provisional energy label
G What does this mean?
Insulation
Roof insulation and double glazing
Heating
CH boiler and gas heater
Hot water
CH boiler
CH boiler
Gas-fired combination boiler, in ownership

Cadastral data

BLARICUM D 461
Cadastral map
Area
1.000 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
Alongside a quiet road and in residential district
Garden
Surrounded by garden and sun terrace
Balcony/roof garden
Balcony present

Storage space

Shed / storage
Detached brick storage
Facilities
Electricity

Parking

Type of parking facilities
Parking on private property

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.

Professor van Reeslaan 24

€ 2,300,000 k.k.