• Sold under reservation

Beekstraat 14 4814 BL Breda Tuinzigt

Hightlighted features

  • 71 m² living area
  • 82 m² plot size
  • 2 bedrooms
Map

Description

Gelegen in de vooroorlogse wijk Tuinzigt, in een oude straat nabij de singels, vind je deze woning met karakteristieke uitstraling. Beekstraat 14 is gebouwd in 1901, waardoor dit een huis is met authentieke details die de potentie heeft om omgetoverd te worden tot jouw droomhuis.

Op de begane grond vind je een sfeervolle woonkamer, dichte keuken en een badkamer en op de eerste verdieping zijn twee slaapkamers gesitueerd. De woning is voorzien van dubbel glas, behalve de twee ramen in de badkamer en aan de achterzijde zijn er rolluiken geplaatst. De betegelde tuin zorgt dat je ook een plekje bij de woning hebt om buiten te kunnen zitten.

Zie jij jezelf hier al wonen? Plan dan gauw een bezichtiging in!

Indeling

Woonkamer
We komen binnen in de smalle entree die toegang geeft de woonkamer.

De woonkamer is een lichte ruimte met zowel aan de straatzijde als aan de tuinzijde ramen. In het midden van de woonkamer is een tussenwand geplaatst, waardoor het mogelijk is om de kamer aan de voorzijde apart te gebruiken. Op dit moment is de straatkant van de woonkamer in gebruik als thuiswerkplek. Het is natuurlijk ook heel goed mogelijk om er één grote kamer van te maken of een aparte eetkamer te realiseren.

Mooi detail is het glas-in-lood wat je terug vindt in de ramen en de deur van de woonkamer. Door het hoge plafond heb je een gevoel van ruimte in de kamer. De wanden zijn afgewerkt met structuurverf in een lichte kleur en je vindt extra bergruimte in de kast onder de trap.

Keuken
De keuken is gelegen aan de achterzijde van de woning en deze is geplaatst langs twee wanden. De keuken is 6 jaar oud en voorzien van een afzuiging en een 4-pits gasfornuis. De overige apparatuur staat allemaal los. In de keuken vind je ook de wasmachine-aansluiting mooi weggewerkt onder het aanrechtblad. De tuin is te bereiken via de keuken en ook de trap naar de verdieping is geplaatst in de keuken.

In een smalle ruimte tussen de keuken en de badkamer vind je de opstelling van C.V.-ketel (huur, 2018).

Badkamer
Aan de achterzijde van de woning en te bereiken via de keuken vind je de badkamer. Een groot raam in de zijgevel zorgt voor daglicht in de badkamer. In de badkamer het je de beschikking over een ligbad met douchefunctie, wastafel en een toilet. De lichtgeel geblokte tegeltjes op de wanden passen perfect bij de woning.

Slaapkamer
We komen, via de vaste trap in de keuken, op de voorzolder van de verdieping. Door een dakraam valt het licht op de voorzolder. De slaapkamer aan de voorzijde van de woning heeft een dakkapel, waardoor de ruimte optimaal benut wordt. Daarnaast is er nog een tweede slaapkamer aan de achterzijde, met mogelijkheid voor verdere uitbreiding met een dakkapel.

Tuin
De kleine stadstuin is te bereiken via de keuken en door een achterom. De tuin is gelegen op het noorden en is bijna geheel bestraat. Fijn om vlak bij het centrum van Breda een rustig plekje te hebben om te genieten van het buitenleven.

Omgeving
De Beekstraat is gelegen in de vooroorlogse wijk Tuinzigt, een wat oudere wijk van de stad Breda. Deze wijk kenmerkt zich door diverse karakteristieke woningen uit de jaren ‘30 tot ‘50. De woningen gelegen aan de Beekstraat zijn gebouwd omstreeks de jaren dertig.

Het gezellige, sfeervolle en bruisende stadscentrum van Breda is op steenworp afstand gelegen en eenvoudig te voet of te fiets te bereiken. Er zijn diverse onderwijsinstellingen in de directe omgeving gelegen. De Beekstraat is gunstig gelegen ten opzichte van alle winkelvoorzieningen en op 5 minuten fietsen van het treinstation Breda Centraal. De autosnelwegen, de A16 Rotterdam, de A58 Tilburg en de A27 Utrecht zijn snel te bereiken.

Features

Transfer of ownership

Asking price
€ 250,000 kosten koper
Asking price per m²
€ 3,521
Listed since
3 months
Status
Sold under reservation
Acceptance
Available in consultation

Construction

Kind of house
Single-family home, row house
Building type
Resale property
Year of construction
1901
Type of roof
Gable roof covered with roof tiles

Surface areas and volume

Areas
Living area
71 m²
Plot size
82 m²
Volume in cubic meters
250 m³

Layout

Number of rooms
3 rooms (2 bedrooms)
Number of bath rooms
1 bathroom
Bathroom facilities
Hipbath and toilet
Number of stories
2 stories
Facilities
TV via cable

Energy

Energy label
G What does this mean?
Heating
CH boiler
Hot water
CH boiler
CH boiler
2018 (gas-fired combination boiler, to rent)

Cadastral data

BREDA A 5650
Cadastral map
Area
82 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
In residential district
Garden
Back garden
Back garden
21 m² (9,4 meter deep and 2,2 meter broad)
Garden location
Located at the north accessible via the rear

Parking

Type of parking facilities
Public parking

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.

Beekstraat 14

€ 250,000 k.k.