Hoofdstraat 21 6994 AC De Steeg

Hightlighted features

  • Year of construction 1905
  • Living area 400 m²
  • Number of rooms 9
  • Plot size 1,330 m²

Description

Wonen en werken in een voormalig postkantoor

Aan de rand van de Veluwe, circa tien kilometer ten Oosten van Arnhem, ligt het pittoreske dorp de Steeg. In de Hoofdstraat van De Steeg staat, op steenworp afstand van kasteel Middachten, het prachtig gerestaureerde oude postkantoor van de Steeg. Het sfeervolle Rijksmonument is recent volledig gerenoveerd tot een unieke woning. Een authentiek woonhuis dat van alle modern gemakken is voorzien.

Wat direct aan het oude postkantoor opvalt is de prachtige vakwerkgevel, een bijzondere en zeldzame verschijning in Nederland. Het pand ligt ruim op zijn kavel met een grote voortuin en een diepe achtertuin. Bij binnenkomst vallen onmiddellijk de prachtige lichte ruimtes met meters hoge ramen en plafonds op. De authentieke details, zoals de oorspronkelijke lambriseringen, de bijzondere houten trap, de originele schouwen en prachtig gestuukte plafonds zijn op een geweldige manier geïntegreerd in het moderne interieur.

Indeling
Het huis heeft twee entrees, die voordeur in de voorgevel was vroeger de entree van het postkantoor, die aan de zijkant was de toegang tot het (voormalige) woonhuis. Dit alleen al maakt het huis geschikt voor dubbel of gecombineerd gebruik als woon- /werkpand. De ruimtes op de begane grond zijn op een prachtige manier in stand gehouden. De ruimte waar vroeger de postloketten waren is nu ingericht als ruime zitkamer. Aan weerzijde van de zitkamer zijn mooie hoge kamers waarvan er een op dit moment is ingericht als lunchroom en private dining restaurant. Aan de achterkant, uitkijkend over het gazon van ruime tuin, en de bijzondere, eveneens monumentale, schuur.
Via een mooie luie trap komt men op de eerste verdieping. Hier vindt men de prachtige lichte en ruime kamers. Eveneens meters hoog en alle voorzien van prachtige hoge ramen.
Op de enorme zolder zijn op dit moment slechts de voormalige dienstmeiden kamers ingericht als slaapkamer en fungeert de rest van de zolder als opslagruimte.

Bestemming en huidig gebruik
Er is een ruime bestemming van toepassing, waardoor het voormalige postkantoor voor een breed aantal invullingen en gebruikstoepassingen geschikt (te maken) is. Het object kan in zijn geheel worden gebruikt als royaal woonhuis (van circa 336 m2) maar ook als woon-werkobject met bijvoorbeeld een kantoor, praktijk of (dag)horeca aan huis. Ook dubbele bewoning is mogelijk. Aanpassingen in de inrichting van de binnenkant van het pand zijn vaker mogelijk dan soms wordt gedacht in het geval van een rijksmonument. In het verleden zijn diverse aanpassingen inclusief (ver)plaatsen van muren goedgekeurd. De enorme zolder zou voor bewoning geschikt gemaakt kunnen worden, waardoor verdeeld over twee verdiepingen ± 300 m2 beschikbaar is voor bestemmingen zoals:

- restaurant / kookschool met kamers om te overnachten
- bed & breakfast / boetiekhotel (horeca vergunning reeds aanwezig)
- (buurt)winkel met delicatessen, vergeten boodschappen / levensmiddelen, ijssalon, antiek / boeken
- atelier / galerie
- showroom / woonwinkel
- praktijk huisarts, tandarts, fysiotherapeut, etc.
-kantoor met kantoortuin en afsluitbare ruimtes
- dubbele bewoning

Meer informatie over de bestemming vindt u op ruimtelijkeplannen.nl

Het postkantoor
Het Postkantoor werd in 1905 gebouwd op basis van een ontwerp van de Dierense architect G.J. Uiterwijk (1863 – 1937). Het gebouw was oorspronkelijk het postkantoor van kasteel Middachten en diende naar verluidt tevens als gastenverblijf voor gasten van graaf Bentinck en zijn familie. Later werd het pand te huur aangeboden aan de posterijen. Het gebouw bleef door de gebruikte rood-witte kleurstellingen herkenbaar als eigendom van de familie Bentinck. De opvallende, aan de Duitse vakwerkarchitectuur verwante bouwstijl werd volgens de overlevering gekozen in verband met het bezoek van de Duitse Keizer Wilhelm II in 1909 aan kasteel Middachten. Op 15 juni 2001 werd het (inclusief een achterliggend schuurtje) een rijksmonument vanwege deze zeldzame bouwstijl.

De Steeg
De Steeg is een prachtig dorp aan de rand van de Veluwe. Voor de belangrijkste voorzieningen zoals (lagere) scholen, supermarkten etc. vindt men in het naastgelegen Dieren (per auto in circa vijf minuten en met de fiets in circa twaalf minuten bereiken. Het dorp ligt enkele kilometers ten Oosten van Arnhem. Voor meer uitgebreide voorzieningen zoals (luxe) winkels, middelbare scholen, uitgaansgelegenheden en cultuur is Arnhem snel te bereiken. Het centrum is per auto in circa tien tot vijftien minuten te bereiken.
In de omgeving zijn er tal van recreatiemogelijkheden. Prachtige natuur, bezienswaardigheden, musea en cultuur. De Steeg is gelegen in een prachtige omgeving met het grote natuurgebied van de Posbank en het bijzondere kasteel Middachten letterlijk om de hoek. Het Kröller-Müller Museum, het openlucht museum en Burgers Zoo zijn goed bereikbaar.

Features

Transfer of ownership

Asking price
€ 935,000 k.k.
Asking price per m²
info
€ 2,338
Original asking price
€ 995,000 k.k.
Listed since
6+ months
Status
Available
Acceptance
Available in consultation

Construction

Kind of house
Villa, detached residential property
Building type
Resale property
Year of construction
1905
Type of roof
Combination roof

Surface areas and volume

Areas
Living area
400 m²
Plot size
1,330 m²
Volume in cubic meters
1,350 m³

Layout

Number of rooms
9 rooms
Number of bath rooms
2 bathrooms
Bathroom facilities
Bath, 2 showers and toilet
Number of stories
3 stories and a basement

Energy

Energy label
Not available
Heating
CH boiler
Hot water
CH boiler
CH boiler
Gas-fired combination boiler

Cadastral data

DIEREN T 331
Cadastral map
Area
1.330 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
Sheltered location
Garden
Surrounded by garden

Storage space

Shed / storage
Detached brick storage
Facilities
Electricity

Garage

Type of garage
Carport

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.

Hoofdstraat 21

€ 935,000 k.k.