Munnikhofsestraat 20 6653 AD Deest Deest

Hightlighted features

  • 428 m² living area
  • 3,745 m² plot size
  • 3 bedrooms
Map

Description

Vrijstaande royale multifunctionele woon/werkboerderij gelegen op rustige locatie aan de rand van het mooie dorp Deest.

Deze compleet verbouwde woonboerderij is geheel gemoderniseerd waarbij de oorspronkelijke sfeer en de fraaie details, zoals de indrukwekkende eiken balken, goed zijn bewaard. Extra aandacht is besteed aan verduurzaming en het gebruik van natuurlijke (isolatie) materialen. De woonboerderij is met leem gestuukt en door het gebruik van speciale houtkachels is de gehele woning in de zomer heerlijk fris en in de winter behaaglijk warm, zo kan de houtkachel gebruikt worden om de vloerverwarming op temperatuur te brengen.

De hele woning kan op lage temperatuur van 20-25 graden gestookt worden) waar samen met de bestaande goede isolatie en (eventueel te plaatsen) zonnepanelen waarschijnlijk de optie “0 – op de meter woning” kan worden gehaald. De woning biedt uitzicht op een bijzondere authentieke monumentale steenfabriek en de riante tuin op het noorden biedt veel privacy met een uniek uitzicht op de Waalbandijk. De woonboerderij is nu in gebruik als woonhuis in combinatie met kantoor, maar biedt eveneens mogelijkheden voor een praktijk aan huis of dubbele bewoning.

Indeling:

Je parkeert op eigen terrein en komt binnen in een ruime hal met aan de linkerzijde een woonkamer/kantoorruimte met gashaard. Aan de rechterzijde van de gang zijn 2 kantoorruimtes/kamers met aan het einde van de gang een toilet.

Via de woonkamer/kantoorruimte loop je door naar een hal, dit is tevens de zijingang van de woning en te gebruiken als woongedeelte. Vanuit de hal is de doorgang naar de woonkeuken, royale woonkamer met indrukwekkende eigen balken; aparte toiletruimte en toegang tot de bijkeuken. De bijkeuken / bakkerij is voorzien van een originele pizzaoven. Vanuit de woonkamer is tevens de garage/berging bereikbaar. In het verleden is de woonkamer aan de achterzijde van het huis gebruikt om bijvoorbeeld presentaties te geven.

Op de 1e verdieping zijn 3 slaapkamers, een toilet en 2 badkamers gesitueerd. 1 badkamer is voorzien van een wastafel, ligbad en douche en de 2e badkamer is voorzien van een dubbele wastafel, vrijstaand bad en douche. Via de slaapkamers is een royale bergzolder bereikbaar. Vanuit 1e verdieping heb je prachtig uitzicht over de woonkamer aan de achterzijde van de woning.

Op de 2e verdieping is nog een zithoek / bibliotheek gecreëerd met eveneens uitzicht over de woonkamer. Rondom de woning heb je een prachtige ruime tuin met vrijstaande stenen berging. Er kunnen meerdere opritten gecreëerd worden. Ten westen van de woning wordt de tuin breder, aan de noordzijde wordt een deel van de tuin overgedragen aan de gemeente. Hier is uitgebreide informatie over beschikbaar. Bestemmingsplan: Op dit perceel rust een bedrijfsbestemming.

1. De Nefit CV ketel – boiler is een aantal Jaren geleden gereviseerd en kan volgens de installateur weer minimaal 10 jaar mee.
2. Aan de Zuidwest kant voorzijde van het perceel vindt een grondruil plaats en wel als volgt: Aan de achterzijde links een strook van 2,5 meter breed verdwijnt oftewel 150 m2 en die aan de voorzijde zuidwest wordt toegevoegd 250 m2).
3. Het is mogelijk op het achtergedeelte een bedrijfshal annex kantoor te bouwen
4. Het is mogelijk het kavel kadastraal te splitsen in het deel waar het woonhuis opstaan en het gedeelte aan de achter kant, waardoor er een verkoop opbrengst gerealiseerd zou kunnen worden.

Features

Transfer of ownership

Asking price
€ 750,000 kosten koper
Asking price per m²
€ 1,752
Listed since
4 months
Status
Available
Acceptance
Available in consultation

Construction

Kind of house
Converted farmhouse, detached residential property (official/company house or apartment)
Building type
Resale property
Year of construction
1920
Specific
Double occupancy possible
Type of roof
Mansard roof covered with roof tiles

Surface areas and volume

Areas
Living area
428 m²
Other space inside the building
47 m²
Exterior space attached to the building
28 m²
External storage space
27 m²
Plot size
3,745 m²
Volume in cubic meters
1,902 m³

Layout

Number of rooms
9 rooms (3 bedrooms)
Number of bath rooms
2 bathrooms and 2 separate toilets
Bathroom facilities
2 baths and 2 showers
Number of stories
3 stories
Facilities
TV via cable

Energy

Provisional energy label
G What does this mean?
Insulation
Completely insulated
Heating
CH boiler
Hot water
CH boiler
CH boiler
Nefit (gas-fired combination boiler from 2001, in ownership)

Cadastral data

DRUTEN E 574
Cadastral map
Area
3.745 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
Alongside a quiet road, outside the built-up area and freestanding location
Garden
Surrounded by garden

Storage space

Shed / storage
Detached brick storage
Facilities
Electricity

Garage

Type of garage
Built-in
Capacity
1 car
Facilities
Electricity, heating and running water
Insulation
Completely insulated

Parking

Type of parking facilities
Parking on private property and public parking

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.

Munnikhofsestraat 20

€ 750,000 k.k.