Paasvuurweg 7 a 8161 CA Epe

€ 1,195,000 k.k. Calculate monthly payment

Hightlighted features

  • Year of construction 1950
  • Living area 903 m²
  • Number of rooms 15
  • Plot size 1,188 m²

Description

Unieke silo met talloze mogelijkheden te koop (wonen / werken / splitsen)

Aan de rand van Epe (GLD) staat deze in 1950 gebouwde Malerij. Deze voormalige landbouwcoöperatie deed dienst als graanopslag en is gebouwd langs het voormalige ‘Baronnenspoorlijntje’ tussen Apeldoorn en Zwolle. Dit industrieel erfgoed is al van verre zichtbaar en bestaat uit twee silo-torens van zes bouwlagen met authentieke puntdaken en een hoofdgebouw met drie verdiepingen, laadperrons aan voor- en achterzijde en een zeer markante luifel.

In 2006 is het pand aangekocht door de huidige eigenaar en met respect en oog voor historie verbouwd tot een riant woonhuis met diverse multifunctionele ruimtes. Vele originele details, de oude silostructuur, hijsinstallaties, buizen, de betonnen trechters zijn in het zicht gebleven. Oude materialen zijn hergebruikt en hebben een nieuwe bestemming gekregen. Sindsdien staat de Malerij op de gemeentelijke monumentenlijst onder andere vanwege de bouwstijl en het kenmerkende silhouet in Epe.

Wat eens verticale schachten waren is nu omgetoverd tot B&B met vijf gastenkamers van circa 24 m2 en één zeer luxe Torenkamer/Bruidssuite, allen met uitzicht op het dorp of over de weilanden. Het voormalige opslaggebouw herbergt op de begane grond een riante woning (circa 200 m2) met allures van een loft om aangenaam in te kunnen wonen. Daarboven bevindt zich een groot atelier. In het souterrain vindt u, een grote opslagruimte, een kantoor en B&B keuken. Het totale pand is omringd door een mooie tuin met terrassen en parkeermogelijkheden.

Herbestemmingsmogelijkheden
De kansen voor dit pand liggen voor het oprapen: voortzetten van de huidige functies (riant wonen, B&B op niveau, verhuur als groepsaccommodatie of verhuur van ruimtes voor trainingen, lezingen, vergaderingen, meditatie), uitbreiding hiervan of toevoegen van nieuwe functies.

Splitsen en dubbele bewoning
Is de Malerij voor u alleen een maatje te groot? Gemeente Epe is bereid mee te denken over splitsing in 2 of 3 wooneenheden en ook is het mogelijk om in overleg met de gemeente aanpassingen aan het gebouw te doen. Wel zal dan door de toekomstige koper een bestemmingsplanwijziging moeten worden doorlopen en aansluitend een omgevingsvergunning voor de splitsing moeten worden aangevraagd.

Kortom dit pand biedt eindeloos veel mogelijkheden!

Omschrijving
U komt binnen via de centrale entree in het trappenhuis. De origineel houten silobekleding geeft een warm welkom. Eén trap naar boven en u heeft links een galerieruimte met in het zicht gelaten de oude silowanden. Rechts komt u in de woning. Deze heeft een in tweeën gesplitste woonkamer waarvan de Oostkamer uitkijkt op de tuin en een gezellige houtkachel heeft en de Westkamer op de levendige straat. Dubbele deuren zorgen voor veel lichtinval en geven u via de laadperrons toegang tot de tuin. De keuken is in 2014 geplaatst en is de verbinding tussen de verbinding tussen de Oost- en de Westkamer. Verder zijn er in de woning een ouderslaapkamer met royale badkamer (inloopdouche, bad, dubbele wastafel, toilet, bidet), een tweede slaapkamer, inpandig kantoortje met origineel kozijn, een bijkeuken en een badkamer.

Eerste verdieping
Terug naar het trappenhuis komt u op de eerste verdieping die toegang geeft tot twee royale (B&B)kamers en het geweldige atelier. Deze fantastische open ruimte (bijna 200m2) leent zich voor allerlei invullingen en werkt door zijn hoogte en originele spanten bijzonder inspirerend. De oorspronkelijke stalen deuren waar voorheen de graanzakken door werden aan- en afgevoerd kunnen nu worden gebruikt voor de aan- en afvoer van grote objecten. Het dak is bij de restauratie volledig geïsoleerd en de ruimte is voorzien van drukverwarming.

Tweede verdieping
Via het trappenhuis komt u op de volgende verdieping met wederom twee (B&B)kamers. Dankzij de opengelaten siloschachten op deze verdieping krijgt u een indrukwekkend beeld van de hoogte van het gebouw.

Derde en vierde verdieping
Via de laatste trappen bereikt u de hoogste (B&B)kamer om uiteindelijk bij de schitterende Torenkamer/Bruidssuite uit te komen. Deze comfortabele sfeervolle kamer is in warme industriële stijl afgewerkt waarbij elementen van de vroegere functie in tact zijn gelaten. Een luxe badkamer en een kitchenette met koelkastje completeren het geheel.

Souterrain
Als kadootje is er nog het souterrain. Op dit moment in gebruik als kantoor, B&B-keuken, opslag en keldergalerie waarbij de oorspronkelijke trechters onder de silo’s nog aanwezig zijn. Tevens is hier een doorgang naar het terras en de tuin.

Herontwikkeling
De gemeente Epe is bereid mee te denken wanneer belangstellenden voor de Paasvuurweg 7a aanpassingen in of aan het gebouw zouden willen doen in samenwerking met de erfgoedcommissie. Men is eveneens bereid mee te denken over splitsing in 2 of 3 wooneenheden. Wel zal dan door de toekomstige koper een bestemmingsplanwijziging moeten worden doorlopen en aansluitend een omgevingsvergunning voor de splitsing moeten worden aangevraagd.

N.B.: metrages niet vastgesteld conform de NEN2580 maar op basis van BVO.

Interesse?
Wij informeren u graag!

Features

Transfer of ownership

Asking price
€ 1,195,000 k.k.
Asking price per m²
info
€ 1,323
Original asking price
€ 1,395,000 k.k.
Listed since
6+ months
Status
Available
Acceptance
Available in consultation

Construction

Kind of house
Country house, detached residential property
Building type
Resale property
Year of construction
1950
Specific
Monumental building, listed building (national monument) and double occupancy possible
Type of roof
Hipped roof covered with roof tiles

Surface areas and volume

Areas
Living area
903 m²
Plot size
1,188 m²
Volume in cubic meters
3,500 m³

Layout

Number of rooms
15 rooms (9 bedrooms)
Number of bath rooms
5 bathrooms and 1 separate toilet
Bathroom facilities
Bath, 5 showers and 5 toilets
Number of stories
5 stories and a basement
Facilities
Mechanical ventilation, alarm installation and glass fiber cable

Energy

Energy label
Not required
Hot water
CH boiler

Cadastral data

EPE U 8508
Cadastral map
Area
1.188 m²

Exterior space

Location
Alongside a quiet road, unobstructed surrounding view and rural
Garden
Back garden, front garden and side garden
Back garden
315 m² (45m deep and 7m broad)
Garden location
Located at the east

Garage

Type of garage
Parking place

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.

Paasvuurweg 7 a

€ 1,195,000 k.k.