View photo 1 of Sportlaan 22
View photo 2 of Sportlaan 22
View photo 3 of Sportlaan 22
View photo 4 of Sportlaan 22
View photo 5 of Sportlaan 22
View photo 6 of Sportlaan 22

Hightlighted features

  • Year of construction 1976
  • Living area 180 m²
  • Number of rooms 9
  • Plot size 845 m²

Description

Landelijk gelegen en toch op enkele autominuten van de A2 (MAASTRICHT - EINDHOVEN).

Wonen tussen kastelen en watermolen in de parel van de gemeente Leudal. En dan ook nog in een landhuis dat bijzonder en luxueus is afgewerkt. Met een Boretti keuken in een uitvoering die zijn weerga in heel de Benelux niet kent. We kunnen spreken van een zeer luxe en sfeervolle landelijke keuken. Deze emotie moet u ervaren. Ook in de woonkamer heerst een bijzondere sfeer door de niveauverschillen, de afwerking met houten vloeren en natuursteen in het verlaagd zitgedeelte met open haard, de trap met vide en ruimtewerking naar boven binnen het gedeelte van de vide. De glas in lood elementen van de ramen en de openslaande deuren geven een bijzonder lichteffect. Op de verdieping treft u een bibliotheek (voormalige slaapkamer), een study en 2 slaapkamers aan. Het is bijzonder genieten in de super luxe badkamer met douche, stoomcabine en uv / infrarood bruinen tegelijk. Maar liefst 39 zonnepanelen op het dak en een fantastische tuin maken het wonen hier tot een plek waar het fijn thuiskomen is.

ALGEMEEN

Adres
Sportlaan 22, 6096 BT Grathem

Bouwjaar
oorspronkelijk bouwjaar 1976, geheel gerenoveerd

Gebruiksoppervlakte
van de woonfunctie
circa 180 m²

Inhoud
circa 650 m³

Perceelgrootte
845 m²

Vraagprijs
€ 469.000,= kosten koper

Aanvaarding
In overleg

Tuin
Het landhuis is geheel omgeven door een prachtig aangelegde tuin met hagen, bomen,
struiken en prieel. In de tuin is een nieuw bijgebouw 6.00 x 3.00 meter met berging en
overdekt terras 3.00 x 3.00 meter geplaatst.

VOORZIENINGEN EN INSTALLATIES

Elektriciteit
Volledig vernieuwde en uitgebreide elektrische installatie,
krachtstroom. Aparte groepen voor Hifi installatie.

Overige voorzieningen
Nefit slimme thermostaat op afstand bedienbaar. Glasvezel. Alarminstallatie voorzien van water- / brand- en inbraakmelders.
Diverse technische noviteiten zoals met afstandsbediening te openen Velux dakramen en op afstand bedienbare verlichting.

Zonnepanelen
Een dakhelft is voorzien van 39 zonnepanelen met een opbrengst van circa 6.630 Kwh. De omvormer is geschikt tot 8.000 Kwh.

Vloerverwarming
Vloerverwarming is aanwezig in de keuken en de badkamer.

Open haard
Er bevindt zich een gezellige open haard in de zithoek.

CV installatie
De centrale verwarming alsook de warmwater voorziening vindt plaats middels gasgestookte combiketel, merk Nefit topline HRC 30/CWS bouwjaar 2016.

Isolatie
Geïsoleerde dakplaten. Dubbele beglazing.

Dak
Dak voorzien van nieuwe geglazuurde keramische OVH dakpannen.

INDELING

Begane grond
Royale ontvangsthal met inbouwkastruimte, uitgebreide nieuwe meterkast, toilet en fontein. Via dubbele openslaande deuren komt u in de woonkamer met vide, sfeervol verlaagde zithoek met open haard en dubbele openslaande deuren naar het tuinterras. Vanuit de woonkamer heeft u aan alle zijden een mooi uitzicht op de tuin. De woonkamer heeft een houten vloer en de verlaagde zithoek is afgewerkt met natuursteen. De bovenluiken van de ramen en de openslaande tuindeuren zijn voorzien van glas in lood.

Fantastische keuken met een Boretti / Restart kookeiland voorzien van Boretti dubbele fornuizen, dubbele ovens en een Boretti koel/vries combinatie. Hier treft u koperen deurtjes, natuurstenen werkbladen, dubbele natuurstenen spoelbakken, koperen kraan, keramische tegels, vloerverwarming, grote koperen afzuigkap naar binnen afgezet met ronde koperen roeden om vol te hangen met koperen pannen. In de keuken is een eetgedeelte volledig in stijl ingericht.
Eerste verdieping
Via de fraaie open trap in de woonkamer bereikt u de eerste verdieping. Hier treft u drie slaapkamers, waarvan er één momenteel in gebruik is als bibliotheek, een study met vaste trap naar de zolder en een luxe badkamer aan. De master bedroom heeft dubbele openslaande deuren met glas in lood en een fraai smeedijzeren Frans balkon. De vide, overloop en de master bedroom zijn afgewerkt met een Jatoba hardhouten vloer. Middels de digitale systemen met vele functies zijn ook de Velux dakramen in de master bedroom en de badkamer op afstand te bedienen. De op afstand te bedienen ventilator in de vide drukt de warmte in de winter naar beneden en in de zomermaanden kan de warmte via een reverse stand naar boven.

Het is bijzonder genieten in de super de luxe badkamer met muziek, vloerverwarming, Nordmann professionele stoomcabine en Sunshower met uv-bruiner / infrarood. De badkamer beschikt over een exclusief wandmeubel met dubbele wastafel en verwarmde spiegels. De sfeerverlichting in de badkamer is in diverse kleuren in te stellen. Het Duravit toilet beschikt over een geïntegreerd Senso Wash systeem.

Tweede verdieping
Een vaste trap vanuit de studiekamer leidt naar de zolder waar thans een geluidsstudio is.

Tuin
Het landhuis is geheel omgeven door een prachtig aangelegde tuin met hagen, bomen, struiken en prieel. In de tuin is een nieuw bijgebouw met berging en overdekt terras geplaatst.

GRATHEM
De oude kern van Grathem is bijzonder fraai en wordt daarom ook wel eens getypeerd als de "parel" van de gemeente. De gerestaureerde watermolen en de laat romaanse kerk met een toren uit de 13e eeuw zijn zeer zeker een bezoek waard. De unieke kastelen Ten Hove en Groot Buggenum zijn op bijzondere wijze in het landschap ingebed. Grathem behoorde eeuwen lang tot het "Land van Thorn", dat naast Grathem bestond uit Thorn, Ittervoort, Beersel (B), Haler, Baexem, Oler, Ell en Stramproy. Het Land van Thorn was een klein Vorstendom met een Abdis aan het hoofd en een eigen rechtsgebied met tol en marktrecht. De Abdis had geen eigen leger en was voor bescherming aangewezen op de Keizer. In 2007 is Grathem gefuseerd met de omringende gemeentes Hunsel, Haelen, Roggel & Neer tot de nieuwe gemeente Leudal.
Op slechts enkele kilometers afstand ligt het Witte stadje Thorn, waar de tijd schijnt te hebben stilgestaan. Men vindt er pittoreske witte huisjes, eeuwenoude panden, bochtige straatjes geplaveid met Maaskeien en een prachtige kerk. De terrassen in de Hoogstraat
zijn zomers drukbezet. Aan de andere kant van de Maas ligt het vestingstadje Stevensweert. Het stratenpatroon is indrukwekkend en dat geldt zeker ook voor de ongeschonden historische kern. Watersportliefhebbers komen hier volop aan hun trekken.

GEMEENTE LEUDAL

Met 37.000 inwoners heeft de gemeente Leudal een functioneel sterke positie in Midden Limburg. De gemeente is per 1 januari 2007 ontstaan door een fusie van de 4 gemeenten: Heythuysen, Haelen, Hunsel en Roggel & Neer. Hierdoor omvat de nieuwe Gemeente Leudal maar liefst 16 kernen, namelijk: Baexem, Buggenum, Ell, Grathem, Haelen, Haler, Heibloem, Heythuysen, Horn, Hunsel, Ittervoort, Kelpen-Oler, Neer, Neeritter, Nunhem en Roggel. Daarnaast liggen in deze "Tuin van Limburg" enkele unieke natuurgebieden, zoals Exaten, Beegderheide en natuurlijk het Leudal: een prachtig afwisselend natuurgebied. Gemeente Leudal grenst aan de noordzijde aan het Peelgebied, met het 1500 hectare grote Nationaal Park de Groote Peel. Ten oosten en zuiden treft u de Maasplassen aan met volop watersportmogelijkheden en historische plaatsen als Thorn en Roermond en Nationaal Park De Meinweg. Aan de westzijde grenst de Gemeente Leudal direct aan België met grensoverschrijdende fietsroutes en gezellige stadjes zoals Maaseik.

ONDERWIJS
De gemeente Leudal telt 18 basisscholen voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Voor kinderen vanaf 12 jaar zijn 2 scholen voor VMBO, 1 school voor Havo en 1 school voor VWO. Naast het reguliere basisonderwijs zijn er in de regio 2 speciale scholen voor basisonderwijs voor kinderen met leer- en opvoedingsmoeilijkheden, voor moeilijk lerende kinderen en voor in ontwikkeling bedreigde kleuters. Beroepsonderwijs wordt binnen de gemeente Leudal niet aangeboden. In de omliggende gemeenten zijn echter voldoende opleidingsmogelijkheden beschikbaar.

Features

Transfer of ownership

Asking price
€ 469,000 k.k.
Asking price per m²
info
€ 2,606
Helpful? /
Thank you!
Original asking price
€ 499,000 k.k.
Listed since
6+ months
Status
Available
Acceptance
Available in consultation

Construction

Kind of house
Villa, detached residential property
Building type
Resale property
Year of construction
1976
Type of roof
Hipped roof covered with roof tiles

Surface areas and volume

Areas
Living area
180 m²
Other space inside the building
35 m²
Exterior space attached to the building
20 m²
External storage space
18 m²
Plot size
845 m²
Volume in cubic meters
650 m³

Layout

Number of rooms
9 rooms (3 bedrooms)
Number of bath rooms
1 bathroom and 1 separate toilet
Bathroom facilities
Steam cabin and toilet
Number of residential layers (stories)
2 residential layers (stories) and a attic
Facilities
Mechanical ventilation, alarm installation, rolldown shutters and TV via cable

Energy

Provisional energy label
C What does this mean?
Insulation
Roof insulation and double glazing
Heating
CH boiler
Hot water
CH boiler
CH boiler
Nefit Topline HRC (gas-fired combination boiler from 2016, in ownership)

Cadastral data

GRATHEM C 1982
Cadastral map
Area
845 m²

Exterior space

Location
Alongside a quiet road, in residential district and unobstructed surrounding view
Garden
Back garden, front garden, side garden, surrounded by garden and sun terrace
Back garden
414 m² (18m deep and 23m broad)
Garden location
Located at the southeast accessible via the rear

Parking

Type of parking facilities
Public parking

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.

Sportlaan 22

€ 469,000 k.k.