Kraneweg 111 9718 JN Groningen Schildersbuurt

Hightlighted features

  • 232 m² living area
  • 204 m² plot size
  • 6 bedrooms
Map
Eyecatcher Stijlvolle woning in Schildersbuurt met 6 slaapkamers en zonnige tuin

Description

Kraneweg 111 te Groningen, een karakteristieke en ruime woning met authentieke elementen die bewaard zijn gebleven of in ere hersteld, zoekt een nieuwe bewoner. Het bouwjaar is 1907, woonoppervlakte 232m2 op een perceel van 204m2.
De statige voordeur met glas in lood in de zijramen geeft toegang tot het tochtportaal. Wanneer we in de hal komen met teruggebrachte originele details, waaronder het geslepen glas in de deur en de prachtige plafonds, voel je de fijne sfeer. Alles klopt hier, ook de trap met spijlen en roedes.
In de bijzonder ruime woonkamer ligt een zgn. stil parketvloer van Rowi. Een houtkachel zorgt voor warmte en gezelligheid.
De suitedeuren zijn verwijderd. De schoorstenen in de voormalige kamer en suite zijn behouden en voorzien van marmeren sierstukken. Openslaande deuren aan de achterzijde van de woonkamer geven toegang tot de ruime stadstuin met een berging en achterom.
De separate keuken met aangebouwde serre is een fijne plek om te zitten met zicht op de tuin.
Onder de keuken is een ruime kelder. Door de deur van de keuken gaan we via de gang met de lange trap met sierlijke spijlen naar de eerste verdieping.
Eerste verdieping:
Op deze verdieping bevindt zich een moderne badkamer met ligbad, wastafel en douche, een separaat toilet, twee heel ruime slaapkamers met ingebouwde kasten. Eén van de slaapkamers wordt gebruikt als kantoor/bibliotheek. Eveneens is aan de voorzijde nog een studeerkamer.
Tweede verdieping:
We nemen de volgende trap naar de tweede verdieping waar 3 slaapkamers, een badkamer met douche en toilet aanwezig zijn. Alle slaapkamers hebben een wastafel.
Aan de achterzijde van de woning is een brandtrap die door vorige bewoners is geplaatst.
Extra
Door de jaren heen is de woning gemoderniseerd en geïsoleerd.
Ondermeer:
-een serre aangebouwd met vloerverwarming;
-de vloer in de woonkamer geïsoleerd met TonZon isolatie;
-een waterontharder geplaatst (Aquacell);
-een nieuwe keuken met quooker geïnstalleerd;
-op het platte dak (wit bitumen met 7cm isolatie van april 2021) zijn zonnepanelen, een collector en warmtepomp geplaatst.

De ramen aan de voor- en achterzijde van de woning zijn voorzien van dubbel glas. De onlangs vernieuwde markiezen geven de statige voorgevel nog meer allure. De woning zit goed in de verf en is zeer verzorgd bewoond sinds 1984.
Omgeving:
De woning is gelegen in de unieke Schildersbuurt met een diversiteit aan bewoners. Er zijn eetgelegenheden en winkels in de nabijheid. Het is een betrekkelijk rustige buurt met voldoende parkeermogelijkheden. De afstand naar het centrum is gering en de dichtstbijzijnde uitvalswegen in de nabije omgeving op slechts 2 minuten rijden.

Bewoners aan het woord:
In 1984 betrokken wij het voormalige Jeanne Godfriedhuis, een tehuis voor geestelijk gehandicapte vrouwen en meisjes. Voor een belangrijk deel moest dit huis nog geschikt worden gemaakt voor gezinsbewoning.
Na verloop van een aantal jaren hebben we in het verlengde van de keuken een serre aangebouwd. In het mooie licht met zicht op de tuin genieten we van ons ontbijt en lezen de krant. Op het plaatsje achter de serre drinken we in de zomer een glas en genieten van de ondergaande zon.
Het is een fijn en makkelijk huis. De grote woonkamer is in de zomer een prettige koele ruimte. Onze twee kinderen gebruikten de mooie kamers op de tweede verdieping. Wijzelf hebben op de eerste verdieping elk een werk- of studeerkamer. Voor bezoek is ruime logeerplek aanwezig. Vele feestdagen hebben we met grote gezelschappen kunnen vieren; onze grote tafel verlengen we met nog twee tafels en dit geeft voor wel 16 gasten of meer plek. Koken is onze hobby. In de zomer voor meer mensen, want dan kan iedereen neerstrijken in de mooie tuin. Los van het feit dat je in de tuin van de zon kunt genieten, is er wel een schaduwplekje te vinden.

De buurt is levendig, de markt en het culturele leven is prima lopend te bereiken.
Doordat het huis overal isolerend glas heeft merken we weinig van de drukke straat. De bus naar het station stopt vlak bij ons huis en brengt je snel naar het station. Het leuke van het blokje van vijf huizen waarin we wonen is dat iedereen zijn best doet het huis voor eigen bewoning in goede staat te houden. Nu de kinderen elders verblijven en we op leeftijd raken wordt het huis waar wij met zoveel plezier wonen, te groot en is het moment gekomen om naar een kleiner huis te gaan.

Features

Transfer of ownership

Asking price
€ 825,000 kosten koper
Asking price per m²
€ 3,556
Listed since
3 months
Status
Available
Acceptance
Available in consultation

Construction

Kind of house
Single-family home, row house
Building type
Resale property
Year of construction
1907
Type of roof
Flat roof covered with asphalt roofing

Surface areas and volume

Areas
Living area
232 m²
Other space inside the building
8 m²
External storage space
10 m²
Plot size
204 m²
Volume in cubic meters
949 m³

Layout

Number of rooms
7 rooms (6 bedrooms)
Number of bath rooms
2 bathrooms and 2 separate toilets
Bathroom facilities
Bath, 2 showers and toilet
Number of stories
3 stories and a basement
Facilities
Passive ventilation system, solar collectors and solar panels

Energy

Energy label
C What does this mean?
Insulation
Roof insulation, double glazing and floor insulation
Heating
CH boiler, partial floor heating and heat pump
Hot water
CH boiler, solar boiler and solar collectors
CH boiler
Nefit Trendline (gas-fired combination boiler from 2013, in ownership)

Cadastral data

GRONINGEN C 10766
Cadastral map
Area
204 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Garden
Back garden

Storage space

Shed / storage
Detached wooden storage

Parking

Type of parking facilities
Paid parking and public parking

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.

Kraneweg 111

€ 825,000 k.k.