Eliselaan 2 8051 NH Hattem

€ 1,875,000 k.k.

Description

Villa Roseheim

Zelden wordt er een woning van dit niveau op de markt gebracht. Deze karakteristieke en groots opgezette villa is in 1902 gebouwd en bevat schitterende details die in zeer gave staat bewaard zijn gebleven. De villa werd gebouwd door de uit Monnikendam afkomstige familie Sligcher, eigenaar van de Berghuizer Papierfabriek ten zuiden van Hattem. De architect heeft op bijzondere wijze diverse historische en eigentijdse stijlelementen vermengd waardoor een zeer schilderachtig geheel is ontstaan.

In veel details zoals het houtsnijwerk van consoles, veranda, deuren en muurankers is de Jugendstil vertegenwoordigd. Maar ook elementen uit de neorenaissance en neoclassicisme zijn terug te vinden in bijvoorbeeld de gevel met getoogde vensters met rondstaafprofielen. De erker, veranda, serre en de ver overstekende goten zijn weer verwijzingen naar de chaletstijl.
De gevels van de woning zijn in de loop der tijd wit geschilderd, waarbij de in kruisverband gemetselde gevel met gepleisterde speklagen goed zichtbaar is gebleven.

De fraaie elementen zijn ook intern doorgevoerd en eveneens mooi bewaard gebleven. Schuivende houten binnenluiken, rijk uitgevoerde kozijnomlijstingen, een bijzonder cassettenplafond en een vestibule; dit betreft slechts enkele van de vele elementen die de villa biedt en haar hiermee ook uniek maakt.

Door de bijzondere opzet, de stijlkenmerken en de vele bijzondere details zowel uit- als inwendig, wordt deze villa door de Gemeente Hattem van hoge architectuurhistorische waarde geacht, hetgeen de status van Gemeentelijk Monument heeft opgeleverd.

De op de zon gebouwde villa maakt deel uit van een landschappelijk zeer aantrekkelijke omgeving. Deze wordt namelijk gekenmerkt door open weiden, bospercelen en bomenlanen waaraan een aantal markante historische villa’s gelegen zijn, die gezamenlijk een fraai ensemble vormen. De villa is gesitueerd in een autoluwe omgeving, vlak onder de rook van Zwolle. De villa biedt u alles wat u kunt verwachten; de allure van weleer gecombineerd met de luxe van nu.

BOUWKENMERKEN
Bouwjaar: de woning is gebouwd omstreeks 1900.
Bouwaard: traditioneel gebouwd met massieve spouwmuren. Pannen gedekt dak.
Isolatie: grotendeels dak- en wandisolatie. Authentieke raampartijen met schuivende paneelluiken.
Woonoppervlakte: circa 468 m²
Overige Inpandige ruimte: circa 30 m²
Inhoud: circa 2248 m³
Gebouwgebonden buitenruimte: circa 62 m²
Externe bergruimte: circa 32 m²
Perceeloppervlakte: circa 3.500 m²

INDELING
Parterre
Portiek, Entree met vestibule met granitovloer en schitterende deur met geëtste glaspanelen. Hal met marmeren lambrisering en vloertegels die hun oorsprong vinden in de vijvers van Paleis Het Loo. Vanuit de hal heeft u toegang tot de kelder, de eerste etage en tot de diverse vertrekken. Tevens bevinden zich hier het toilet en de garderobe. Aan de rechterzijde van de woning bevindt zich de woonkamer met toegang tot de serre en veranda. De woonkamer heeft riante haard, een opvallend hoog met twee ornamenten en geprofileerde lijsten voorzien plafond en een fraaie 120 jaar oude eiken parketvloer gelegd in visgraatmotief. De ramen kunnen worden geblindeerd middels houten schuifluiken aan de binnenzijde.

Aan de linkerzijde van de villa treffen wij de studeerkamer met uniek cassettenplafond, fraai houtsnijwerk en eiken vloer gelegd in visgraatmotief. De erker, openhaard en vaste kasten completeren deze fantastische werkkamer. Ook hier kunnen de ramen worden geblindeerd middels houten schuifluiken, hier vanuit de vensterbank omhoog.

De eetkamer is een ware eyecatcher. Hier voert hout de boventoon en dit geeft deze ruimte een zeer warm en sfeervol karakter. Het bezit een balkenplafond met sleutelstukken en een houten schouw met snijwerk. De grote getoogde raampartij betreft een binnenpui met uit de vensterbanken omhoog schuivende panelen. Deze raampartij is geheel Jugendstil en op traditionele wijze gehout. Ook hier de 120 jaar oude parketvloer in visgraatmotief.

De keuken is bereikbaar vanuit de eetkamer alsmede vanuit de hal. Deze is gemoderniseerd met gebruik van authentieke elementen; een fraaie granitovloer welke is voorzien van vloerverwarming. De keuken is modern en compleet ingericht en beschikt over een spoeleiland. De keuken is maatwerk.

1e Etage
De bijzondere trapopgang met handgemaakt ijzeren hekwerk (ontworpen door 19 ’t Atelier Architecten) en houten leuning, leidt via een bordes met glas-in-lood ramen naar de eerste etage met ruime hal. Op het bordes bevindt zich een toilet. De gehele etage is voorzien van een eiken parketvloer gelegd in visgraatmotief. De vier slaapkamers zijn allen van riante omvang en eveneens van goede hoogte. Alle slaapkamers zijn voorzien van vaste kasten en allen beschikken over een dakterras of een balkon. De ouderslaapkamer beschikt over een eigen badkamer met inloopdouche, toilet en wastafel. De tweede badkamer beschikt over een douche., ligbad, toilet en een zeer brede granito wastafel met dubbele kraan.

2e etage
Deze etage is eveneens bereikbaar via een bordestrap met glas-in-lood ramen. De ruime overloop biedt toegang tot een tweetal ruime slaapkamers en zeer riant atelier (of slaapkamer) en tot de derde badkamer. Deze is voorzien van een inloopdouche, een stoomcabine en een speels rond ligbad, toilet en dubbele wastafel. De separate wasruimte met trap naar de beloopbare bergzolder (met CV ketel installatie) completeert het geheel.

Bijgebouw
Garage met dubbele deur en separate berging. Deze is in steen opgebouwd en voorzien van een pannen gedekt dak.

VOORZIENINGEN
Aangesloten op gas, water, elektra en riolering. Verwarming door middel van 2 HR-CV ketels (2018). Vloerverwarming in de keuken en in alle badkamers.

BIJZONDERHEDEN

- De villa staat op eigen grond. Het perceel biedt ruimte aan meerdere auto’s en is geheel omheind. De villa is te bereiken via een oprijlaan met twee ijzeren poorten (automatisch) en/of een loophek (ontwerp 19 ’t Atelier Architecten). De tuin bevat onder andere schitterende hagen en rododendrons.
- Rondom de villa treft u een passend en stijlvol erf met terrassen, borders, gazon en mooie bomen. Hier geniet u van optimale privacy.
- In 2003 is de villa door de huidige eigenaar geheel gerenoveerd onder begeleiding van 19 ’t Atelier Architecten met behoud van alle prachtige originele details. Onder andere zijn de elektrische bedrading, meterkast en (water/afvoer) leidingen vervangen en is isolatie aangebracht.
- Met zijn talrijke mogelijkheden en de hoge mate van leefgenot en plezier, is de villa, gelegen in het mooie Hattem, op ieder vlak zeer sfeervol en aangenaam. Op korte afstand zijn nagenoeg alle faciliteiten aanwezig waaronder scholen en sportvoorzieningen. Ook de middelbare scholen in Zwolle zijn goed per fiets en bus bereikbaar.

Wenst u een uitgebreide beleving? Of wenst u eerst meer informatie over deze prachtige villa? Neemt u dan contact met ons op.

Features

Transfer of ownership

Asking price
€ 1,875,000 kosten koper
Asking price per m²
€ 3,728
Listed since
4 months
Status
Available
Acceptance
Available in consultation

Construction

Kind of house
Villa, detached residential property
Building type
Resale property
Year of construction
1901
Specific
Partly furnished with carpets and curtains and monumental building
Type of roof
Combination roof covered with roof tiles

Surface areas and volume

Areas
Living area
503 m²
Other space inside the building
19 m²
Exterior space attached to the building
62 m²
External storage space
32 m²
Plot size
3,500 m²
Volume in cubic meters
2,248 m³

Layout

Number of rooms
11 rooms (7 bedrooms)
Number of bath rooms
3 bathrooms and 2 separate toilets
Bathroom facilities
Jacuzzi, bath, 3 showers and 3 toilets
Number of stories
3 stories, a/an attic and a basement
Facilities
Skylight, optical fibre, mechanical ventilation, passive ventilation system, flue, steam cabin and TV via cable

Energy

Energy label
F What does this mean?
Insulation
Roof insulation, partly double glazed and insulated walls
Heating
CH boiler, wood heater, fireplace and partial floor heating
Hot water
CH boiler
CH boiler
Intergas hreCW5 (gas-fired combination boiler from 2018, in ownership)

Cadastral data

HATTEM D 5781
Cadastral map
Area
3.500 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
Alongside a quiet road, In wooded surroundings, in residential district, freestanding location and unobstructed surrounding view
Garden
Surrounded by garden
Balcony/roof garden
Roof terrace present and balcony present

Storage space

Shed / storage
Detached brick storage
Facilities
Electricity

Garage

Type of garage
Detached brick garage
Capacity
1 car
Facilities
Electricity
Insulation
No insulation

Parking

Type of parking facilities
Parking on private property