Raadhuislaan App. 6 7971 CT Havelte

Hightlighted features

  • 126 m² living area
  • 2 bedrooms
Map
€ 395,000 v.o.n.
Calculate monthly payment
Part of project Het Raadhuis, Havelte

Description

Wonen in Het Raadhuis van Havelte, de parel van Drenthe!

Het voormalige Raadhuis in Havelte, gelegen aan de rand van het dorp, is gebouwd in 1924 en tot 1988 als gemeentehuis in gebruik geweest. Daarna heeft dit statige pand de functie van particuliere bewoning gekregen.
Dit prachtige object is een vrijwillig gemeentelijk monument en ligt in een gebied dat is aangewezen als een beschermd dorpsgezicht.

Havelte is een levendig dorp met veel voorzieningen. Er is een uitgebreid winkelbestand en horecavoorzieningen, maar ook een lagere school, een tandarts- en dokterspraktijk, bibliotheek, openluchtzwembad, tennisbaan, rugbyclub en andere mogelijkheden voor sociale contacten.
Een 18 holes golfbaan (A Status) ligt aan de andere kant van het dorp en grenst aan het Holtingerveld, een beschermd natuurgebied met bossen, heidevelden en meertjes.
Dit leuke dorp is centraal gelegen t.o.v. de A28 (Zwolle 35 km/Groningen 90 km) en A32 (Heerenveen 33 km/Meppel 8 km) en is zowel met de auto als het openbaar vervoer goed te bereiken.

In het monumentale gebouw, dat staat op een prachtige lommerrijke kavel van ruim 4.000 m² grond, worden zes statige appartementen gerealiseerd, met woonoppervlakten variërend van 91 tot maar liefst 219 m².
Drie woningen komen op de begane grond en drie op de verdieping, waarbij één woning een slaapkamer op de tweede verdieping heeft.

De woningen op de begane grond hebben allen een terras en/of een eigen tuin, de woningen op de verdieping een royaal balkon/dakterras en een tuinterras. Zo kunt u altijd heerlijk van het "buiten wonen" genieten!
De parkachtige tuin rondom het statige gebouw biedt veel privacy aan haar bewoners. Hier kan men als VVE een eigen invulling aan het gebruik van dit mooie park gaan geven. Zo heeft iedereen een eigen, en een gemeenschappelijk gebruik van de grond en kan men heerlijk wandelen rondom de eigen woning.

Centraal in het gebouw is de stijlvolle entree met vestibule, een prachtige hal met origineel trappenhuis, een nieuw gerealiseerde lift, een werkkast, een gastentoilet met fontein en een gastendouche.

De appartementen 1, 2 en 4 worden gerealiseerd in de bestaande bebouwing en maken daardoor optimaal gebruik van de sfeervolle elementen die het prachtige gebouw reeds bezit. Modern en eigentijds wonen in een karakteristieke oude schil!
De appartementen 3 en 6 worden geheel nieuw gerealiseerd. Natuurlijk eveneens in stijl en in alle opzichten aansluitend bij het bestaande gebouw. Licht, zonnig en royaal!
Appartement 5 biedt de unieke combinatie van bestaande bouw en nieuwbouw in één. Tevens omvat deze woning als enige in het gebouw twee bouwlagen!

Elk appartement heeft twee eigen parkeerplaatsen aan de voorzijde van het complex. Appartement 2 heeft twee parkeerplaatsen aan de achterzijde (bij het eigen terras). Eventueel zijn er mogelijkheden voor realisatie van meerdere carports op de voormalige tennisbaan die tevens deel uitmaakt van het complex.
Het achtergelegen bijgebouw gaat plaats bieden aan een ruime berging voor elk appartement en het afdak aan de zijkant van dit bijgebouw biedt ruimte voor het stallen van de kliko's. Keurig uit het zicht en toch gemakkelijk bereikbaar.

De woningen zijn vanzelfsprekend goed geïsoleerd, de verwarming wordt separaat per woning geregeld en de 32 zonnepanelen zorgen voor een lage energierekening en een invulling voor een duurzame oplossing.

Keukeninrichting en sanitair zijn naar eigen inzicht en smaak in te vullen zodat uw droomwoning ook werkelijk UW droomwoning wordt.

Kortom wonen in Het Raadhuis betekent luxe en comfortabel wonen in een historisch pand, waarvan de waardevolle kenmerken optimaal zijn behouden en dat dicht bij de voorzieningen, een prachtige natuur en met een uitstekende bereikbaarheid.

Appartement 6 wordt geheel nieuw gerealiseerd op de eerste verdieping aan de rustige achterzijde van et gebouw. Met een woonoppervlakte van 126 m² en een royaal dakterras van 22 m², wordt dit een heerlijk royaal appartement met een prachtig vrij uitzicht over de parkachtige tuin.

Indeling: ruime hal/entree, toilet met fontein, wasruimte, royale speelse living met drie dubbele terrasdeuren en dus heel veel lichtinval, half open keuken, eveneens met terrasdeuren naar het dakterras, twee ruime slaapkamers en een ruime badkamer.
Vanuit de woonkamer, de keuken en vanaf het dakterras heeft u een prachtig zicht over de parkachtige tuin en oude lommerrijke bomen. Privacy, lichtinval en ruimte zijn de keywords van dit geheel nieuwe appartement.

Heeft u belangstelling? Bel of mail ons voor het maken van een afspraak. Wij informeren u graag over deze "buitenkans"!!!

Features

Transfer of ownership

Asking price
€ 395,000 vrij op naam
Asking price per m²
info
€ 3,135
Listed since
4 months
Status
Available
Acceptance
Available in consultation

Construction

Type apartment
Upstairs apartment (apartment)
Building type
New property
Year of construction
2020
Specific
Protected townscape or village view (permit needed for alterations) and monumental building
Type of roof
Combination roof covered with asphalt roofing and roof tiles

Surface areas and volume

Areas
Living area
126 m²
Exterior space attached to the building
22 m²
External storage space
7 m²
Volume in cubic meters
470 m³

Layout

Number of rooms
3 rooms (2 bedrooms)
Number of bath rooms
1 bathroom and 1 separate toilet
Number of stories
1 story
Located at
2nd floor
Facilities
Elevator and solar collectors

Energy

Provisional energy label
A What does this mean?
Insulation
Completely insulated
Heating
CH boiler
Hot water
CH boiler
CH boiler
Gas-fired combination boiler from 2020, in ownership

Cadastral data

HAVELTE I 4808
Cadastral map
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
Alongside a quiet road, In wooded surroundings and unobstructed surrounding view
Balcony/roof garden
Roof terrace present

Storage space

Shed / storage
Detached wooden storage
Facilities
Electricity

Garage

Type of garage
Parking place

Parking

Type of parking facilities
Parking on private property

VVE (Owners Association) checklist

Registration with KvK
No
Annual meeting
No
Periodic contribution
No
Reserve fund present
No
Maintenance plan
No
Building insurance
No

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.

Market insights Beta

Avg. asking price

Havelte

All of Havelte

Not enough data available to show the average asking price.

arrow-right What does this mean?
Avg. asking price per m2

Havelte

All of Havelte

Not enough data available to show the average asking price per m2.

arrow-right What does this mean?
Need help with buying?

A real estate agent can give you more insights in the housing market.

arrow-right Find an agent
Based on homes that were sold in this neighborhood in the past year. More information

Raadhuislaan App. 6

€ 395,000 v.o.n.