Palestrinalaan 11 1217 CD Hilversum Villaparken

Hightlighted features

  • 890 m² living area
  • 3,972 m² plot size
  • 8 bedrooms
Map
€ 5,850,000 k.k.
Calculate monthly payment

Description

Een kans als deze, komt maar zelden voor..........

'Kannesheuvel' staat er op twee plaquettes links en rechts van de entree verwijzend naar een stukje geschiedenis. Maar het landhuis zelf is inmiddels ook een fraai bewaard stukje geschiedenis. Maar met zijn state-of-the-art voorzieningen wel helemaal van deze tijd. En dan is het in dit prachtige landhuis ook nog eens heerlijk wonen. In alle rust en in alle privacy. We gaan u met plezier even voor…

Ruim 3.800 m3 sfeervol woongenot: 14 kamers, waaronder een fantastische living, een schitterende woonkeuken, 5 badkamers, een sfeervolle wijnkelder en een fitness- en sparuimte. Heerlijke terrassen en een prachtige tuin maken het woongenot compleet.

In 1908 werd in opdracht van J.A. van Laer aan de Palestrinalaan 11 op de plaats waar eerder een gelijknamige villa stond, het huidige landhuis 'Kannesheuvel' gebouwd. Naar een ontwerp van architect J.W. Hanrath, in die jaren een zeer gewaardeerd architect. Ruim een eeuw later is die waardering er nog steeds. De landhuizen en villa's van Hanrath mogen zich vanwege hun unieke architectuur, ruimtelijke indeling, sfeer en uitstraling nog altijd in een warme belangstelling
verheugen. 'Kannesheuvel' werd de status van gemeentelijk monument toegekend. Ondermeer omdat het een karakteristiek ontwerp uit het oeuvre van een vooraanstaand architect betreft, cultuur historische waarde heeft en omdat het exterieur in al die jaren in zijn oorspronkelijke staat zo bijzonder gaaf is gebleven!

De indeling is als volgt:
Begane grond: Het entree in het landhuis is royaal en stijlvol, middels een vestibule komt u in de hal waarin de prachtige monumentale trap een prominente plaats heeft, rechts de garderobe met aansluitend het toilet met fontein, aangrenzend de eetkamer, de entreedeur een kantoor-/ studyruimte, aan de andere zijde van de trapopgang de dubbele stalen deuren naar de woonkamer en aan het eind van de hal de lift en rechts daarvan een deur naar het terras en vervolgens de deur naar de woonkeuken. De ruim 11 meter lange woonkamer geeft vervolgens toegang tot een een zitkamer met een serre, welke nu in gebruik is als televisiekamer, met een deur die toegang geeft tot het terras. Vanuit de eetkamer wordt ook de woonkeuken bereikt. Hier vindt u alles wat een keuken compleet en comfortabel maakt waaronder een 'La Cornue' fornuis en alle ruimte om van een 'woonkeuken' te kunnen spreken. De sfeervolle open haard draagt daar zeker aan bij! Een comfortabele goederen-/maaltijdlift doet alle verdiepingen en het souterrain aan. De warme sfeer wordt afgezien van het ontwerp voor een goed deel bepaald door het bijzonder mooi gedetailleerde timmerwerk, glas-in-lood, siersmeedwerk, de prachtige marmeren vloer in de hal en de keuken en de al even prachtige houten vloeren in onder andere de woonkamer. Hetzelfde fraaie timmerwerk en ook prachtige vloeren treft u eveneens op de andere verdiepingen aan.

Souterrain: Dit souterrain is bijzonder omdat het ter hoogte van de voorgevel volledig ondergronds' begint om, door een aflopend glooiende kavel, aan de achtergevel (gezien vanuit de tuin) bij wijze van spreken als 'begane grond' te eindigen. Dat betekent veel licht en toegang tot aldaar gelegen terrassen en tuin. In het souterrain, behalve techniekruimten, een koelruimte, een grote bijkeuken (met goederenlift), een waskamer, een ruime zitkamer met openslaande deuren naar de tuin en de riante 'fitness' die ook nog eens plaats biedt aan een badkamer, een sauna, een stoomcabine en een massageruimte. En dan is er nog een fraaie wijnkelder. Naast de zitkamer zijn vanuit de tuin een techniekruimte, een bijkeuken en een toilet bereikbaar.

Eerste verdieping: is bereikbaar met lift en trap, een zeer ruime overloop, vijf grote (slaap)kamers waaronder de master-bedroom met inloopkasten en badkamer. De tweede slaapkamer heeft ook een eigen badkamer en de derde en vierde slaapkamer delen een badkamer. Aan de zuidwestzijde ligt over de gehele lengte van de gevel een riant terras (ruim 17 meter lang en een kleine drie meter breed). De aangrenzende drie slaapkamers hebben dubbele deuren naar dit terras dat een schitterend uitzicht over de tuin biedt.

Tweede verdieping: op de tweede verdieping heeft u heel veel ruimte tot uw beschikking. Onder andere een complete woonstudio met badkamer en pantry, welke een ideaal onderkomen voor bijvoorbeeld een au pair -, een atelier of een grote kantoorruimte, een pantry en een toilet, een riante overloop van ruim 45 m2 en een hal met de vaste trap naar een ruim tien meter lange zolder.

Prachtige terrassen en een al even prachtige tuin.
Aan de zuidwestzijde van het landhuis ligt aan de lange zijde grenzend aan de woonkamer een prachtig, laag ommuurd terras. Deels overkapt door het terras van de eerste verdieping. Vanaf het terras een trapje naar de daar lager gelegen tuin met prachtige gazons waarin fraaie oude bomen en prachtige borders met wintergroene heesters. De gehele tuin is volledig 'ommuurd' door hoog groen waardoor rust en privacy gewaarborgd zijn. Aan de westkant ligt in het verlengde van de zitkamer van het souterrain een prachtige vijver. Daar omheen een brede rand fraai grind die aansluit op grotere noordelijker gelegen grindterrassen die aansluiten op een prachtige arcade bij het souterrain. Daar is ook een trap naar het op het noordwesten gelegen terras op begane grondhoogte. En overal prachtig aangelegde borders met afwissselend lage en hoge begroeiing. Dit is een heerlijke tuin met zon- en schaduwplekken voor het uitkiezen. We besluiten de rondgang met de mededeling dat de aan de oostkant gelegen carport plaats biedt aan 2 auto's.

Bent u opzoek naar een unieke, karakteristieke en volledig state-of-the-art afgewerkt landhuis met heel veel historie, laat u dan verrassen!!

Voor een rondleiding van dit karakteristieke landhuis kunt u contact opnemen met Jacques E. Walch Register Makelaar - Register Taxateur of Bart Lammerts Livingspecialist. Nog beter is om uw eigen NVM aankoopmakelaar mee te nemen.

Features

Transfer of ownership

Asking price
€ 5,850,000 kosten koper
Asking price per m²
€ 6,573
Listed since
4 months
Status
Available
Acceptance
Available in consultation

Construction

Kind of house
Villa, detached residential property
Building type
Resale property
Year of construction
1908
Type of roof
Combination roof covered with roof tiles

Surface areas and volume

Areas
Living area
890 m²
Other space inside the building
80 m²
Exterior space attached to the building
148 m²
Plot size
3,972 m²
Volume in cubic meters
3,813 m³

Layout

Number of rooms
15 rooms (8 bedrooms)
Number of bath rooms
5 bathrooms and 3 separate toilets
Bathroom facilities
Sauna, bath, 2 showers and 5 toilets
Number of stories
3 stories, a/an loft and a basement
Facilities
Air conditioning, alarm installation, outdoor awning, elevator, mechanical ventilation, flue, sauna, steam cabin and TV via cable

Energy

Provisional energy label
G What does this mean?
Insulation
Completely insulated
Heating
CH boiler and fireplace
Hot water
CH boiler
CH boiler
Gas-fired combination boiler, in ownership

Cadastral data

HILVERSUM C 6575
Cadastral map
Area
3.972 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
Alongside a quiet road, sheltered location, In wooded surroundings and in residential district
Garden
Back garden, surrounded by garden, front garden, side garden and sun terrace
Balcony/roof garden
Balcony present

Storage space

Shed / storage
Built-in

Garage

Type of garage
Carport

Parking

Type of parking facilities
Parking on private property

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.

Palestrinalaan 11

€ 5,850,000 k.k.