Struisvogellaan 11 1217 GC Hilversum

€ 1,567,000 k.k. Calculate monthly payment

Hightlighted features

  • Year of construction 1904
  • Living area 239 m²
  • Number of rooms 12
  • Plot size 2,360 m²

Description

VOORMALIG KOETSHUIS MET PAARDENSTALLEN TE KOOP

Verscholen aan het eind van een doodlopende laan, die overloopt in het Corversbos, in de villawijk “Diergaardepark” en aan de rand van de bebouwde kom van Hilversum staat op een idyllische plek dit prachtige huis. De voormalige tuinmanswoning met aangrenzend koetshuis en paardenstallen is door de huidige eigenaar in 2007 stijlvol verbouwd met behoud van sfeer en uitstraling van de gebouwen. Wat is ontstaan is een stoere villa met atelier, paardenstallen, paddock en een fantastische tuin.

Bij de verbouwing is de geschiedenis van het pand steeds in gedachten gehouden. Er is dan ook gekozen voor stoere en duurzame materialen. Ook voor het kleurgebruik is per ruimte gekeken naar de functie van die ruimte. In de speels ingedeelde woonkamer, met aparte televisiekamer en muziekkamer, worden de deuren van de voormalige paardenstallen nu als roomdivider gebruikt. Aan de charmante woonkeuken is in 2012 een tuinkamer aangebouwd, vanwaar een schitterend uitzicht is over de tuin en het achterliggende natuurgebied. De woning beschikt o.a. over vijf slaapkamers en twee badkamers verdeeld over verschillende verdiepingen en heeft een inhoud van circa 1.115 m³. Het perceel heeft een grootte van 2.360 m² en bestaat uit een natuurlijke tuin met oude bomen, rododendrons, gazon, terrassen en sierbestrating.

De veranda aan de achterzijde van de villa is de plek om heerlijk te ontbijten in de vroege ochtendzon of het moment om een goed glas wijn te schenken op een lome zomeravond. Voorts treft u in de tuin nog een separaat atelier, dat een grootte heeft van circa 23 m².

BEGANE GROND
U bereikt deze bijzondere woning via de charmante woonkeuken. Een heerlijk ruime en landelijk ingerichte keuken, compleet met Boretti fornuis, Liebherr koelkast, Bauknecht vaatwasser en Quooker. De woonkeuken is voorzien van een

stahoge kelder, die in gebruik is als bijkeuken en is voorzien van aansluitingen voor de wasmachine en droger doorlopend bereikt u via een tussenhal met toiletruimte de woonkamer. De enorme deuren zorgen vooral ’s zomers voor het buiten- en binnengevoel.

De houten wanden, traliewerk, authentieke voederbak met ruif in de hoek en de deuren van de paardenstallen verwijzen nog naar de oorspronkelijke functie van deze ruimte. De wenteltrap in deze kamer leidt naar de bovengelegen slaapkamer met bedstede. Aan de achterzijde van de woonkamer vindt u een muziekkamer en een aparte televisiekamer. Vanuit deze kamer kunt u via een hal de tuin bereiken.

In het aangebouwde gedeelte van 2012 vindt u de fraaie en lichte tuinkamer met openslaande deuren en een groot raampartij, waardoor er een fantastisch uitzicht is ontstaan over de achtertuin en het aangrenzende natuurgebied.

In deze uitbouw is vervolgens een master-bedroom gecreëerd met ensuite walk-in closet. Ook de master-bedroom is voorzien van ramen tot aan de grond, zodat u een heerlijk uitzicht hebt over uw eigen tuin.

SOUTERRAIN
In het souterrain van deze uitbouw vindt u een tweede slaapkamer en een badkamer voorzien van een wastafelmeubel met twee waskommen, inloopdouche, ligbad en separaat toilet.

VERDIEPING
Op de verdieping zijn in totaal drie slaapkamers en een badkamer. Eén slaapkamer, die voorzien is van een dubbele bedstede, is te bereiken via de wenteltrap in de woonkamer. De overige twee slaapkamers zijn bereikbaar vanuit de toegangshal bij de woonkeuken. Op deze verdieping vindt u tevens een tweede complete badkamer, voorzien van wastafelmeubel, inloopdouche en separaat toilet.

ATELIER
Het atelier van ca. 23 m² is gedeeltelijk geïsoleerd en voorzien van verwarming met een houtkachel. Een sfeervolle ruimte met veel daglicht-toetreding.

TUIN
De natuurlijke tuin biedt veel privacy en is voorzien van oude bomen, rododendrons, gazon, terrassen en sierbestrating. De veranda aan de achterzijde van de villa is de plek om heerlijk te ontbijten in de vroege ochtendzon of het moment om een goed glas wijn te schenken (en vooral te drinken!) op een lome zomeravond. Voorts vindt u in de tuin nog een drietal paardenstallen (3 x 3 meter), zadelkamer en een paddock van 20 x 40 meter.

Bijgebouwen
- inpandige schuur van ca. 21 m²;
- drietal paardenstallen (3 x 3 meter);
- kippenhok

HILVERSUM
Hilversum is één van de groenste gemeenten van de provincie Noord-Holland. De bebouwde kom is omgeven door afwisselende natuurgebieden. Ook in de stad is veel groen te vinden. Iedereen kent Hilversum als de mediastad van Nederland. Maar Hilversum is meer dan een verzamelplaats van omroepen en multimediabedrijven. Het is ook een stad die opvalt door de grote hoeveelheid ’jonge’ monumenten en hedendaagse cultuur. Vele daarvan, waaronder het indrukwekkende raadhuis, zijn ontworpen door gemeente-architect Dudok. Om sport te beoefenen, beschikt Hilversum over zeer uiteenlopende accommodaties. Natuurlijk is Hilversum ook bekend als uitgebreid winkelgebied, zowel buiten (gezellige straten als de Kerkstraat en de Groest) als binnen (o.a. het overdekte winkelcentrum Het Hilvertshof). Ook diverse (basis-)scholen, waaronder de Internationale school, zijn in Hilversum aanwezig, evenals een NS-station.

KORTOM
Een heerlijk gezinshuis dat zich in een prospectus niet laat beschrijven, maar die uw bezichtiging meer dan waard is.

INTERESSE
Neem contact op met Redres de Erfgoedexpert, wij informeren u graag!

Features

Transfer of ownership

Asking price
€ 1,567,000 k.k.
Asking price per m²
info
€ 6,556
Listed since
6+ months
Status
Available
Acceptance
Available in consultation

Construction

Kind of house
Country house, detached residential property
Building type
Resale property
Year of construction
1904
Specific
Monumental building
Type of roof
Hipped roof covered with roof tiles

Surface areas and volume

Areas
Living area
239 m²
Other space inside the building
39 m²
External storage space
23 m²
Plot size
2,360 m²
Volume in cubic meters
1,115 m³

Layout

Number of rooms
12 rooms (5 bedrooms)
Number of bath rooms
2 bathrooms and 1 separate toilet
Bathroom facilities
Bath and 2 toilets
Number of stories
3 stories
Facilities
Mechanical ventilation, flue, sliding door, skylight and glass fiber cable

Energy

Energy label
D What does this mean?
Insulation
Roof insulation, insulated walls and floor insulation
Heating
CH boiler
Hot water
CH boiler
CH boiler
NEFIT Proline (gas-fired combination boiler from 2012, in ownership)

Cadastral data

HILVERSUM I 2820
Cadastral map
Area
2.360 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
On the edge of a forest, alongside park, alongside a quiet road, in center, sheltered location, In wooded surroundings and rural
Garden
Surrounded by garden

Storage space

Shed / storage
Detached wooden storage
Facilities
Electricity
Insulation
No insulation

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.

Struisvogellaan 11

€ 1,567,000 k.k.