Ravensboschstraat 23 6336 XG Hulsberg

Hightlighted features

  • Year of construction 1976
  • Living area 122 m²
  • Number of rooms 4
  • Plot size 497 m²

Description

Deze in 1976 gebouwde woning (met aan de voorzijde een doorlopend dak) heeft het uiterlijk van een modern landhuis en past uitstekend in de omgeving. De woning ligt ruim gepositioneerd op het perceel, heeft een behoorlijke voortuin van 10 m, ruime zijtuinen en achtertuin.
De gevel is uitgevoerd in spouwmuur en geisoleerd; de begane grondvloer is eveneens geïsoleerd evenals de zolder (aan de binnenzijde).
De woning heeft deels hardhouten en deels aluminium buitenkozijnen (bijna allen voorzien van HR++ beglazing, één 1 ruit heeft isolerende beglazing).
In de woonkamer is geluid gedempte regelbare Dauerlüftung in de voor-en achtergevel aangebracht zodat er een goede doorstroming van verse lucht is.
De gevel aan de zuidoostkant (achtergevel) heeft aluminium kozijnen, in dezelfde kleur als de hardhouten kozijnen.
De woning heeft op elke plek binnenshuis verrassend veel lichtinval. In de voorgevel van de woonkamer is daarvoor een extra raam aangebracht met uitzicht.
Open houten trap in de woonkamer, vrijstaande houtkachel; woonkamervloer is betegeld. De aluminium kozijnen aan de achtergevel bieden direct toegang tot de tuin. Plafond woonkamer is verlaagd, met eiken naturel fineer.
Open keuken (in 2004 gerenoveerd) met eetbar, inbouwapparatuur zoals koelkast, diepvries, elektrische oven, gaskookplaat op glazen plaat, afzuigkap, vaatwasser, granieten aanrechtblad en rvs 1,5 spoelbak. Betegelde keukenvloer, hal en toilet (duoblok met fonteintje). Toilet begane grond heeft mechanische ventilatie. Plafond in de keuken (witgelakt eiken fineer) is verlaagd en heeft inbouwspots.
Op de verdieping liggen de drie slaapkamers, hoofdslaapkamer met ruime bergingskast, overloop met vaste trap naar de zolder.
Badkamer met inloopdouche en thermostatische douchemengkraan, twee wastafels welke op verschillende hoogten zijn aangebracht, tweede zwevend toilet, designradiator, inbouw LED spots, wasmachinevoorziening en programmeerbare elektrische vloerverwarming, mechanische ventilatie.
Op de verdieping en zolder zijn CO-detectie- en brandmelders aangebracht. De zolder heeft een dakkapel (1999), HR++ glas, CV combi-ketel (eigendom, 2008), uitstortgootsteen en opbergkasten.
De grote garage/berging (in enkel halfsteens metselwerk) is voorzien van elektra aansluiting, aluminium raam kozijn, kantelpoort en separate toegangsdeur.
Het onderhoud van dit pand is goed tot uitstekend en draagt het politiekeurmerk Veilig Wonen.

Afmetingen:
Woonoppervlakte : ca. 122 m2
Inhoud : ca. 434 m3
Perceeloppervlakte : ca. 497 m2

Bijzonderheden:
Degelijk gebouwd en goed onderhouden.
Hoge kruipruimte (ca. 1.50 m hoog).
Deels aluminium buitenkozijnen, overige buitenkozijnen zijn van hardhout.
Geheel voorzien van HR++ beglazing, één kozijn heeft isolerende beglazing.
Ruime tuin, mooi aangelegd met vaste beplanting en vijver. Gezellige zitkuil.
Landelijk gelegen dichtbij wandelgebieden en bos.
Openbare voorzieningen bevinden zich in de nabijheid.
Centraal gelegen met goede uitvalswegen naar Heerlen, Maastricht, Aken en Geleen (A79/A76/A2).

Uitrusting:
Hal/entree met meterkast, garderobe en toilet, duoblok met fonteintje, mechanische ventilatie.
Ruime woonkamer, open trap naar verdieping, betegelde vloer, gezellige houtkachel, goed onderhouden rookgas afvoerkanaal.
Open keuken (gerenoveerd 2004) met eetbar, inbouwapparatuur koelkast, diepvries, gaskookplaat op glas, afzuigkap, elektrische oven, vaatwasser, granieten aanrechtblad en rvs 1,5 spoelbak.
Woonkamer en keuken verlaagde plafonds, inbouwspots.
Badkamer met inloopdouche, designradiator, twee separate wastafels op verschillende hoogte, programmeerbare vloerverwarming, thermostatische douchemengkraan, wasmachine aansluiting, zwevend toilet.
Vaste trap naar zolder, onderzijde strak gestukadoord, balustrade rond trapgat op zolder, ruime zolderkamers, CV ketel Remeha Quinta 35C Combi, uitstortgootsteen en opbergkasten.
Elektrische installatie, 230 volt, voldoende groepen aanwezig.
Water-, gas- en rioolaansluiting aanwezig.
TV aansluiting via kabel, glasvezelnet.
Houten (schilderwerk) en aluminium kozijnen, HR++ glas en isolerende beglazing.
Isolatie in spouw, begane grondvloer, dakisolatie zolder (van binnen uit), dakkapel tevens HR++ beglazing.

Energielabel : B (19-06-2023)

Locatie:
De woning ligt in de buurtgemeenschap Arensgenhout, vlakbij Hulsberg en behorende tot de onlangs gefuseerde Gemeente Beekdaelen. Hulsberg is door de gunstige ligging ten opzichte van Heerlen en Maastricht erg geliefd bij forensen.
Door deze centrale ligging bent u met het openbaar vervoer snel op de plaats van bestemming: goede busverbindingen richting Schimmert, Hulsberg, Nuth, Sittard Geleen, Valkenburg en aansluitende treinverbindingen.
In de Gemeente Beekdaelen en met name in het buurtgemeenschap Arensgenhout-Hulsberg is het prettig wonen: wie van een landelijke omgeving houdt, zal zich hier snel thuis voelen.
In de directe omgeving staan enkele monumentale boerderijen, hetgeen duidt op het lange bestaan van Arensgenhout als buurt. Arensgenhout heeft een actief verenigingsleven met Fanfare St. Clemens, Buurtvereniging, Gemeenschapshuis “De Hoeskamer”, in Hulsberg zijn er voldoende sportaccommodaties met voetbal- en tennisvelden, fitnesscentrum/ sportschool alsmede diverse voorzieningen zoals supermarkt, bakkerij, slagerij, bloemist, kapper, drogist, tandarts, huisartsenpraktijk, fysiotherapie alsmede diverse horeca gelegenheden.
Gemeente Hulsberg Sectie D nummer 2050.

Wij hebben gestreefd om het onderhavige pand zo volledig mogelijk en juist weer te geven aan de hand van de beschikbare gegevens. U dient ervan uit te gaan dat deze gegevens slechts indicatief zijn en hier kunnen dan ook geen rechten aan ontleend worden. Alle informatie die door ons kantoor wordt verstrekt van de onroerende zaken moet beschouwd worden als een uitnodiging om in onderhandeling te treden en is geheel vrijblijvend. Indien in enige gegevens of op onze website informatie staat die niet overeenkomt met de werkelijkheid, dan geldt de feitelijke situatie waarin de woning zich bevindt zoals de koper deze op de bezichtiging heeft kunnen waarnemen, en wordt de woning in deze feitelijke situatie en die staat verkocht. Indien er plattegronden zijn bijgevoegd, dienen deze uitsluitend als globale indicatie en visualisatie en hieraan kunnen uitdrukkelijk geen rechten worden ontleend. De gegevens voor wat betreft bedragen, jaartallen, omschrijvingen etc. zijn onder andere verkregen door mondelinge overdracht.
Iedere (kandidaat) koper is te allen tijde gerechtigd om voor eigen rekening een bouwkundige keuring te laten uitvoeren naar alle zaken die voor hem van belang zijn.
Het is niet toegestaan de verstrekte brochure te gebruiken als bewijsmateriaal voor het aanvragen van een energielabel.

Features

Transfer of ownership

Asking price
€ 329,500 k.k.
Asking price per m²
info
€ 2,701
Original asking price
€ 349,500 k.k.
Listed since
3 months
Status
Available
Acceptance
Available in consultation

Construction

Kind of house
Single-family home, detached residential property
Building type
Resale property
Year of construction
1976
Type of roof
Gable roof covered with asphalt roofing and roof tiles
Quality marks
Politiekeurmerk

Surface areas and volume

Areas
Living area
122 m²
Exterior space attached to the building
95 m²
Plot size
497 m²
Volume in cubic meters
434 m³

Layout

Number of rooms
4 rooms (3 bedrooms)
Number of bath rooms
1 bathroom and 1 separate toilet
Bathroom facilities
Toilet
Number of stories
2 stories and a attic
Facilities
Glass fiber cable, sliding door and TV via cable

Energy

Energy label
B What does this mean?
Insulation
Completely insulated, double glazing, floor insulation, insulated walls and roof insulation
Heating
Wood heater and CH boiler
Hot water
CH boiler
CH boiler
HR (gas-fired combination boiler from 2008, in ownership)

Cadastral data

HULSBERG D 2050
Cadastral map
Area
497 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
Rural, in residential district and alongside a quiet road
Garden
Surrounded by garden

Garage

Type of garage
Detached brick garage
Capacity
1 car
Facilities
Electricity
Insulation
No insulation

Parking

Type of parking facilities
Public parking

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.

Ravensboschstraat 23

€ 329,500 k.k.