Lijsterbesstraat 23 4306 AW Nieuwerkerk

Hightlighted features

  • Year of construction 1954
  • Living area 100 m²
  • Number of rooms 6
  • Plot size 246 m²

Description

De weliswaar sfeervolle buitenzijde van deze zeer ruime HOEKWONING (1954 / ca. 395 m³ inhoud) met een riante en luxe HOBBYSCHUUR/GARAGE (ca. 4 x 8 m.) doet niet vermoeden hoeveel ruimte erachter schuil gaat…
Doordat het vroeger een winkelpand was, is de woning aanzienlijk breder (en dus groter!) dan de andere standaard (hoek)woningen in deze straat en omgeving.
Er is al een extra handige en prettige werk/speel/eet/slaapkamer aanwezig op de begane grond met openslaande terrasdeuren, een rijk-aan-ramen-zijnde woonkamer met uitzicht op het voorgelegen speelveldje, boven 3 mooie slaapkamers, waarvan 1 met toegang naar het ruime dakterras aan achterzijde. Verder is er nog een extra fraaie 4e zolder(kinderslaap)kamer aanwezig, welke te bereiken is middels een vaste trap. Ook de keuken is ruim, netjes en hedendaags te noemen. Buiten staat de riante en luxe hobbyschuur/garage voorzien van een grote bergzolder en vele andere aanwezige gemakken…
Kortom: een rustiek gelegen GEZINSWONING op korte loopafstand van de vele aanwezige voorzieningen in Nieuwerkerk (Zld).
Bel snel ons kantoor voor een vrijblijvende bezichtiging: 0111 641000!

INDELING:
Begane grond:
Entreehal (ca. 0,98 x 4,80 m.) met (hard)houten trapopgang naar de 1e verdieping, houten wandlambrisering, trapkast (v.v. sensorverlichting) en de meterkast (met o.a. voldoende groepen, krachtstroomgroep, meerdere aardlekschakelaars, dubbeltariefmeter, gasmeter en de watermeter).
Tevens is hier de geheel licht(bruin) betegelde toiletruimte (ca. 1,30 x 0,85 m.) v.v. hangcloset, fonteintje, elektrische ventilatie en spotverlichting.
Vanuit de entreehal toegang naar de woonkamer en de gesloten keuken.
Gesloten keuken (ca. 2,00 x 4,65 en 1,90 x 2,95 m.) met een lichtgekleurde (roomwit), nette hoek- en extra opstelling is v.v. een werkblad met mengkraan en spoelbak, 5-pits gaskookplaat (AEG), RVS afzuigkap, vaatwasser (Siemens) en close-in-boiler (Daalderop / 10 liter). De extra opstelling is v.v. koelvriescombinatie (AEG), RVS magnetron (Etna) en RVS elektrische oven (AEG).
Verder is hier nog de achterdeur, welke toegang geeft naar de zonnige (op het westen gelegen) achtertuin met terrasruimte.
De huidige eetkamer (ca. 3,45 x 5,65m.), te bereiken vanuit de keuken en de woonkamer, is ook prima te gebruiken als werk-, speel- of slaapkamer.
Deze handige kamer op de begane grond is v.v. dubbel openslaande terrasdeuren, een sfeervolle balkenplafond en -sierschouwpartij, houten wandlambrisering en internet aansluiting.
L-vormige woonkamer (ca. 25 m²) met o.a. telefoon aansluiting, bredere mdf-vensterbanken met daaronder radiatorlambrisering.
De begane grondvloer is van beton en deels bedekt met lichtgekleurde vloerplavuizen c.q. een laminaatvloer. Behangde c.q. gesausde stenen wanden met daarboven veelal een afgestreken gipsplaten plafondafwerking veelal v.v. dimmerbedienbare spotverlichting.

1e Verdieping:
Overloop (ca. 0,92 x 3,60 m.) met vaste (hard)houten trapopgang naar de 2e verdieping.
Geheel licht (met decorrand) betegelde doucheruimte (ca. 2,25 x 2,40 en 1,05 x 1,00 m.) aan voorzijde, is v.v. douchecabine met thermokraan, wastafelmeubel met mengkraan, designradiator, 2e closet en witgoed aansluitingen. Verder is hier nog elektrische ventilatie én elektrische vloerverwarming aanwezig.
Slaapkamer 1 (ca. 2,23 x 4,06 m.) aan voorzijde met o.a. houten wandlambrisering
(Ouder)slaapkamer 2 (ca. 2,58 x 3,85 en 0,90 x 2,15 m.) aan zij-/achterzijde met o.a. een toegangsdeur naar de berging(szolderruimte) op de 1e verdieping boven de huidige eetkamer.
Deze berging met een stahoogte van ca. 1,55 meter is v.v. houtenvloer, dakraam, elektra/verlichting, kunststof schroten plafondafwerking en hier is de gasgestookte CV-combiketel (Remeha Avanta van ca. 2008).
Slaapkamer 3 (ca. 2,75 x 2,50 m.) aan achterzijde met o.a. 2 vaste kasten en dakterrasdeur.
Dakterras (ca. 4,70 x 3,65 m.) bedekt met bitumendakbedekking en looptegels, is rondom afgezet middels een balustrade.
Alle 3 de slaapkamers zijn centraal verwarmd en v.v. betegelde- c.q. houten vensterbanken en handbedienbare rolluiken.
Deze 1e verdiepingsvloer is van hout en bedekt met een laminaatvloer c.q. tapijt. Behangde stenen wanden met daarboven deels een kunststof –, Agnes-plafonddelen- en afgestreken gipsplaten plafondafwerking.

2e Verdieping:
Overloop (lengte 3,70 meter) met Velux-dakraam (v.v. geïntegreerde zonwering).
Zolder(kinderslaap)kamer (lengte 3,30 meter) is v.v. 2 Velux-dakramen (v.v. geïntegreerde zonwering) en hier enige knieschotbergruimte.
Beide ruimten worden ook centraal verwarmd.
Deze 2e verdiepingsvloer, met een stahoogte van ca. 1,73 meter, is van hout en ook hier deels bedekt met tapijt. Stenen woningscheidende muur c.q. gipsplaten tussenwanden met daarboven houten balken met daartussen deels een kunststof – c.q. een afgestreken gipsplaten plafondafwerking.

Bijgebouw:
Vrijstaande stenen hobbyschuur/garage (ca. 8,0 x 4,0 m.) met betonvloer, spouwmuren met daarboven een royale, met vaste trap bereikbare houten bergzolder c.q. daarboven een pannengedekt zadeldak met 2 Velux-dakramen.
Op de begane grond treffen we de volgende zaken aan: een loopdeur aan achtertuinzijde, een elektrisch bedienbare sectioneel garagedeur aan Jasmijnstraat-zijde, een extra elektra-groepenkast, (hard)houten kozijnen met enkelglas, vaste kastruimte en een stortbak met waterkraan.
De handige en royale bergzolder met houtenvloer heeft een stahoogte van ca. 2,40 meter.
Er bestaat een mogelijkheid, na reparatie van de hier aanwezige 2e cv-ketel (Nefit) met leidingwerk, om deze handige hobbyschuur/garage zelfs centraal te verwarmen.

Tuin:
Voorzijde: geheel (sier)bestrating.
Zijzijde: deels (sier)bestrating, deels omsloten middels een hegpartij. Verder staat hier de halfopen houten tuinmeubilairberging (ca. 2,20 x 2,20 m.) met een pannengedekt zadeldak.
Achterzijde: omsloten (middels houten planken schuttingdelen) en een houten toegangspoort aan zowel voor- als achterzijde (= vrije voor- en achterom). Verder ook hier grotendeels (sier)bestrating c.q. een royaal terras met enige tuinborders. Tevens is hier in deze westgerichte achtertuin nog buitenverlichting en een watertapkraan aanwezig met achterin de voornoemde vrijstaande stenen hobbyschuur/garage.

Algemeen:
De huidige bestemming van deze woning is: Wonen. De woning is op de 1e verdieping rondom v.v. handbedienbare rolluiken. Houten (geslepen glas)paneeldeuren aanwezig in het interieur. Vensterbanken zijn zowel in hout als in mdf uitgevoerd. Een bouwkundig rapport is op aanvraag ter inzage.

Isolatie:
De woning heeft een definitief energielabel met klasse E.

Voorzieningen:
Aangesloten op gas, water, elektra, telefoon en openbare riolering.
Warmwater én verwarming middels een gasgestookte CV-combiketel (Remeha Avanta van ca. 2008) in de berging(szolderruimte) op de 1e verdieping, te bedienen middels een Honeywell-thermostaatbediening in de woonkamer.
Vrijwel alle ruimten worden centraal verwarmd. Er is elektrische ventilatie aanwezig in de toiletruimte én in de doucheruimte, verder is er ook nog elektrische vloerverwarming aanwezig in de doucheruimte.

Bouwkenmerken:
Bouwwijze: Traditionele bouw. Vloeren zijn zowel van beton (begane grond en doucheruimte) vervaardigd, alsmede van hout (beide verdiepingsvloeren). Buiten- en binnengevels met halfsteensmetselwerk (geen ankerloze spouwmuur-constructie). Beschoten, (deels geïsoleerde) kapconstructie (zadeldak) gedekt met betonpannen. Meerdere (Velux-)dakramen aan achterzijde. Gedeeltelijk plat dak (bij dakterras) bedekt met bitumendakbedekking en looptegels, rondom afgezet middels een balustrade. Overal (hard)houten kozijnen met vrijwel overal isolerende beglazing, waarbij de begane grond is v.v. sfeervolle glasroedeverdeling. Houten bakgoten met zinken binnenwerk aan voor- en achterzijde, welke zijn aangesloten op PVC regenpijpen. Boeiboorden van de woning zijn in onderhoudsvrij trespa uitgevoerd.

Kadastrale kenmerken:
Gemeente Schouwen-Duiveland, kadastraal Gemeente Duiveland, Sectie A, nummers 326 én 1354, Groot 2 are én 46 centiare.

Aanvullend:
Gelegen in het landelijke en rustieke dorp Nieuwerkerk (Zld), met zijn geheel eigen sfeer, wat verder rijk is aan allerlei dorpsvoorzieningen. Gunstige ligging (ca. 50 autominuten) t.a.v. de randstad. Ca. 20 autominuten verwijderd van zee, strand en duinen.
Kortom, alle voorzieningen zijn binnen handbereik aanwezig.

Features

Transfer of ownership

Asking price
€ 269,000 k.k.
Asking price per m²
info
€ 2,690
Listed since
6 weeks
Status
Available
Acceptance
Available in consultation

Construction

Kind of house
Single-family home, corner house
Building type
Resale property
Year of construction
1954
Type of roof
Gable roof covered with roof tiles and asphalt roofing
Quality marks
Bouwkundige keuring

Surface areas and volume

Areas
Living area
100 m²
Other space inside the building
25 m²
Exterior space attached to the building
4 m²
External storage space
32 m²
Plot size
246 m²
Volume in cubic meters
395 m³

Layout

Number of rooms
6 rooms (4 bedrooms)
Number of bath rooms
1 bathroom
Bathroom facilities
Shower and toilet
Number of stories
3 stories
Facilities
Skylight and rolldown shutters

Energy

Energy label
E What does this mean?
Insulation
Roof insulation and double glazing
Heating
CH boiler and partial floor heating
Hot water
CH boiler and electrical boiler
CH boiler
Remeha Avanta (gas-fired combination boiler from 2008, in ownership)

Cadastral data

DUIVELAND A 326
Cadastral map
Area
200 m²
Ownership situation
Full ownership
DUIVELAND A 1354
Area
46 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
Alongside a quiet road and in residential district
Garden
Back garden, front garden and side garden
Back garden
53 m² (7m deep and 7,5m broad)
Garden location
Located at the west accessible via the rear
Balcony/roof garden
Roof terrace present

Garage

Type of garage
Detached brick garage
Capacity
1 car
Facilities
Electricity, running water, loft and electrical door
Insulation
Partly double glazed

Parking

Type of parking facilities
Public parking

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.

Market insights Beta

Avg. asking price

Nieuwerkerk

All of Nieuwerkerk

Not enough data available to show the average asking price.

arrow-right What does this mean?
Avg. asking price per m2

Nieuwerkerk

All of Nieuwerkerk

Not enough data available to show the average asking price per m2.

arrow-right What does this mean?
Need help with buying?

A real estate agent can give you more insights in the housing market.

arrow-right Find an agent
Based on homes that were sold in this neighborhood in the past year. More information

Lijsterbesstraat 23

€ 269,000 k.k.