Luieweg 4 4325 GV Renesse

View photo 1 of Luieweg 4
View photo 2 of Luieweg 4
View photo 3 of Luieweg 4
View photo 4 of Luieweg 4
View photo 5 of Luieweg 4
View photo 6 of Luieweg 4

Description

LANDGOED “SCHOUWSE HOEVE” LUIEWEG 4 TE KOOP GELEGEN DIRECT ACHTER DE ZEEUWSE DUINEN

Bij het Zeeuwse dorp Renesse, gelegen op de kop van Schouwen-Duiveland direct gelegen achter de duinen, vlakbij het strand en aan het oog onttrokken door een dennenbos, het prachtige landgoed “Schouwse Hoeve”. Op het landgoed zelf ligt verscholen in het groen een tweetal villa’s. Naast de mogelijkheid om het 17 hectare grote landgoed in het geheel te verwerven is het ook mogelijk om een gedeelte van het landgoed aan te schaffen: Duinwekken 10 en Luieweg 4.

Landgoed “Schouwse Hoeve” Luieweg 4 meet ruim 5 hectare waarop een grote (witte) bungalow staat. Het gehele landgoed blijft ook na splitsing gerangschikt onder de natuurschoonwet van 1928 (hierna: NSW).

Uniek: nergens in Nederland is het mogelijk om in zo’n prachtige natuurlijke omgeving vrijwel aan het strand te wonen. De Randstad, Noord-Brabant en België liggen op slechts 30-60 autominuten. Op dit landgoed kán het. Bovendien zijn hier de meeste zonuren per jaar van Nederland!

ALGEMEEN
Het bebost gedeelte van het landgoed bestaat nu overwegend uit dennenbos. Verdeeld over het terrein zijn een aantal oude veedrenkputten te vinden. Menselijke inbreng is in de afgelopen decennia minimaal gebleven en beperkt zich tot het nastreven van een evenwicht tussen de grote natuurwaarde en de woonfunctie. Inmiddels is het landgoed en het omliggend gebied een beschermd natuurmonument. Kortom: een werkelijk unieke en riante woonomgeving voor strand- en natuurliefhebbers en daardoor ook een droomlocatie voor paardenliefhebbers.

TWEE VILLA’S
In 1962 zijn op het landgoed een tweetal villa’s gebouwd, te weten de villa aan de Duinwekken 10 en een bungalow aan de Luieweg 4, die in 1975 en 1996 in het bezit zijn gekomen van de huidige eigenaar. Naast behoud van deze woningen is het ook mogelijk om op deze locatie twee nieuwe riantere woningen te realiseren tot ongeveer tweemaal de huidige grootte.

LANDGOED “SCHOUWSE HOEVE” LUIEWEG 4
In 1962 is op het landgoed de bungalow aan de Luieweg 4 gebouwd die in 1996 in het bezit is gekomen van de huidige eigenaars. Deze bungalow doet momenteel dienst als gastenverblijf maar heeft een volwaardige woonbestemming. Bovendien heeft het een eigen toegangsweg met hek, waardoor de privacy van beide panden gewaarborgd is. Deze bungalow wordt “het Witte Huis” genoemd en doet Mediterraan aan met zijn markante witte zuilen die helder afsteken tegen het groen van de dennenbomen en het gazon. Het is een heel licht huis, mede door de aanwezigheid van veel ramen aan de zuidzijde en lichtkoepels. En dankzij deze transparantie is er een vrij uitzicht op de onbeschrijflijk mooie natuur waarin je letterlijk de reeën en damherten voorbij ziet dartelen en grazen.

INDELING
Entree, hal, toilet, royaal inpandig zwembad met toilet- en doucheruimtes, serre, living met schouw, keuken met bijkeuken. De living loopt rond de keuken waardoor er een heel ruimtelijk effect ontstaat en men zich midden in het bos waant. Masterbedroom met badkamer, twee gastenkamers met ieder een eigen toilet- en douchegelegenheid. Op het zuiden is er een deels overkapt terras.

NIEUWBOUW
Binnen het bestemmingsplan is het ook mogelijk om op deze locatie een nieuwe riante woning te realiseren met een beduidend groter bouwvolume (bijna twee keer zo groot) mits dit binnen het bouwperceel blijft en qua hoogte en dergelijke voldoet aan regels binnen het bestemmingsplan. Ook is het mogelijk een extra woonlaag te realiseren alsmede ondergrondse bouw. Hiervoor is - in opdracht van de eigenaar - een massastudie/artist impression gemaakt die inzicht geeft in de bebouwingsmogelijkheden op deze locatie.

Het is uiteraard ook mogelijk de bestaande opstal te verbouwen of – indien gewenst - uit te breiden, zolang het maar past binnen het huidige bestemmingsplan. De massastudie is in de prospectus opgenomen. Voor dergelijke plannen zal te allen tijde een volledige omgevingsvergunning (bouwaanvraagprocedure) moeten worden aangevraagd.

LUIEWEG 4: (BEBOUWINGSMOGELIJKHEDEN)
Perceeloppervlak: ca. 52.800 m2
Bouwvlak: ca. 260 m2+ ca 120 m2 overdekte buitenruimte
Vloeroppervlak: ca. 470 m2
Inhoud: ca. 1.800 m3

LANDGOED “SCHOUWSE HOEVE” DUINWEKKEN 10
Deze villa dateert uit 1962 en ligt op een open plek en is omgeven door dennenbos, duinen en weide en heeft een eigen toegangsweg met toegangshek. Langs de toegangsweg liggen de paardenstallen en de buitenbak. Naast de villa bevindt zich in een duin een oude bunker in goede staat, die kan worden gebruikt als atelier, multifunctionele ruimte of kantoor. De tennisbaan is zichtbaar vanuit de living en het terras. De villa is in 1980 uitgebreid verbouwd tot een mooie comfortabele plek voor permanente bewoning. De staat van onderhoud van de villa is goed en het wooncomfort optimaal.

KORTOM
Landgoed “Schouwse Hoeve” is een ultieme plek op Schouwen-Duiveland, achter de blonde duinen, vlak aan zee en midden in de natuur. Het is een geweldige plek om in elk seizoen van de natuur en de zee te genieten, avonturen te beleven, energie op te doen, en met gelijkgestemden ervaringen op te doen en herinneringen te delen. Een plek om tot elkaar te komen. Paard te rijden, tennissen, zwemmen en boswandelingen maken, waarbij het wild voor je uitschiet. Een plek die in de familie blijft. “Schouwse Hoeve” is een uniek potentieel familie-erfstuk, mede door de fiscale voordelen bij vererving, dankzij de NSW-status.

UNIQUE SELLINGPOINTS
• Het totale landgoed “Schouwse Hoeve” is ruim 17 hectare groot en gerangschikt onder de NSW;
• Het landgoed kan in zijn geheel of in twee vooraf vastgestelde delen worden verworven;
• Op het landgoed staan twee villa’s die door verbouw of nieuwbouw volledig aan de eigen wensen kunnen worden aangepast, en vergroot tot ongeveer tweemaal de huidige grootte.
• Het landgoed heeft evenals de directe omgeving een diversiteit aan natuur: bos, zee, weiden, water en duinlandschap, en is een heerlijke plek om voor paardenliefhebbers eindeloze strandritten te maken. Of om al wandelend of fietsend van de veelzijdige natuur te genieten.
• Een dergelijk groot landgoed met volledige privacy, en zó dichtbij zowel bos, duinen en de zee, is uniek in Nederland en dus verder niet te koop;
• Een fantastische plek om te wonen, te genieten met familie en vrienden met alle voorzieningen op loop/fietsafstand van het gezellige dorp Renesse en Burgh-Haamstede.

LANDGOED “SCHOUWSE HOEVE” ALS NSW LANDGOED EN NATUURMONUMENT
Het landgoed is gerangschikt onder de Natuurschoonwet 1928. Dit houdt onder meer in dat de eigenaar van het landgoed in aanmerking kan komen voor diverse fiscale tegemoetkomingen mits het landgoed in stand gehouden wordt en toereikend wordt beheerd. Onder de huidige NSW beschikking van het landgoed geldt dat er 2 woningen zijn toegestaan, dat zijn de beide huidige locaties van de panden. Bij splitsing van het landgoed zal door de toekomstige koper een herrangschikkingsaanvraag voor de NSW-status moeten worden gedaan. Pas als hiervoor schriftelijk toestemming wordt verkregen van het ministerie kan de splitsing definitief doorgang vinden.

KADASTRALE PERCELEN LANDGOED “SCHOUWSE HOEVE”
Perceel ha a ca
H77 1 55 70 Woonhuis Duinwekken 10
H555 1 29 80 Vijver deel.
H556 0 70 30 Woonhuis Luieweg 4
H557 2 99 30 Deel bij paardenstal
H558 10 54 70 Bos en wei
TOTAAL 17 9 80

Voor de exacte bestemming en de mogelijkheden op dit perceel verwijzen wij u naar de website van ruimtelijkeplannen.nl

VOORDELEN NATUURSCHOONWET
Hieronder treft u vrijblijvend enige informatie aan betreffende de voordelen van een landgoed welke is gerangschikt onder de natuurschoonwet 1928. Het landgoed is onder de NSW gerangschikt. De NSW biedt veel maatschappelijke voordelen, de allerbelangrijkste is de instandhouding van vele prachtige buitenplaatsen, landgoederen en natuurgebieden. Dit wordt mede gerealiseerd door de eigenaren van NSW landgoederen een aantal fiscale voordelen te bieden.

MEER INFORMATIE?
Wij informeren u graag!

Features

Transfer of ownership

Asking price
Price on request
Listed since
3 months
Status
Available
Acceptance
Available in consultation

Construction

Type of property
Building plot

Layout

Plot size
52,874 m²

Cadastral data

RENESSE H 77
Cadastral map
Area
1.570 m²
Ownership situation
Full ownership
RENESSE H 555
Area
12.980 m²
Ownership situation
Full ownership
RENESSE H 556
Area
7.030 m²
Ownership situation
Full ownership
RENESSE H 557
Area
29.930 m²
Ownership situation
Full ownership
RENESSE H 558
Area
105.470 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
On the edge of a forest, alongside water, unobstructed surrounding view, sheltered location, freestanding location, In wooded surroundings and rural

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.

Luieweg 4

Price on request