View photo 1 of Dorpstraat 86
View photo 2 of Dorpstraat 86
View photo 3 of Dorpstraat 86
View photo 4 of Dorpstraat 86
View photo 5 of Dorpstraat 86
View photo 6 of Dorpstraat 86

Hightlighted features

  • Year of construction 1962
  • Living area 163 m²
  • Number of rooms 8
  • Plot size 540 m²

Description

VRIJBLIJVENDE AANBIEDING
DORPSTRAAT 86 SPAUBEEK

Op een goede locatie aan de rand van het kerkdorp Spaubeek kunnen wij u dit ruime vrijstaande en geheel onderkelderde woonhuis met onder meer ruime woonkamer met houthaard, dichte keuken, 3 slaapkamers, inpandige garage en vrijstaande loods te koop aanbieden, ideaal voor bijvoorbeeld een ZZP-er of iemand op zoek naar hobbyruimte

ALGEMEEN

Vraagprijs: € 329.000,-- k.k.
Aanvaarding: in overleg
Onderhoud: goed
Bouwjaar: circa 1962
Perceeloppervlak: 540 m²
Woonoppervlakte: circa 163 m²
Overige inpandige ruimte: circa 39 m² (inpandige garage)
Gebouwgebonden buitenruimte: circa 7 m² (balkon en overkapping)
Externe bergruimte: circa 60 m² (loods)
Inhoud: circa 651 m³ (incl. souterrain), circa 222 m³ (loods)
Energielabel: F (voorlopig)

TYPERING

De woning is gelegen aan de rand van Spaubeek, een dorp in het zuiden van Limburg dat na de gemeentelijke herindeling sinds 1982 valt onder het bestuur van de gemeente Beek en circa 3700 inwoners heeft. Het eigen treinstation van Spaubeek is op een steenworp afstand gelegen en daarachter zijn rond de Geleenbeek voldoende mogelijkheden om te wandelen en fietsen. De locatie is per auto goed bereikbaar door de gunstige ligging ten opzichte van de uitvalswegen richting Sittard, Roermond, Heerlen en Maastricht, alsook middels het openbaar vervoer. Daarnaast zijn (middelbare) scholen en winkelcentra op een steenworp afstand gelegen.

Spaubeek (Limburgs: Sjpaubik of Sjpawbik) is gelegen tegen de helling van het plateau van Schimmert. De plaatsnaam betekent waarschijnlijk "dat gedeelte van Beek waar zich de Spalt (een Grubbe) bevindt". Het naamsdeel "-beek" verwijst niet naar de Geleenbeek, maar naar de Keutelbeek, waaraan eveneens het dorp Beek haar naam dankt. Neer-Spaubeek is het oudste deel van het dorp en lag in het Geleendal bij kasteel Terborgh, de watermolen van Spaubeek en hoeve met de naam ‘Hof van Spaubeek’.

De woning is oorspronkelijk gebouwd in 1962, door de huidige eigenaar gekocht in 2001 en altijd keurig onderhouden. Het is geheel voorzien van (hard)houten kozijnen met grotendeels dubbele beglazing, met uitzondering van de 2 slaapkamers aan de achterzijde.

Een sterk punt van dit huis is natuurlijk dat deze geheel is onderkelderd en deze buitenom vanaf de oprit bereikbaar is, maar natuurlijk ook de ruime vrijstaande loods van 60,5 m². Deze ruimten bieden veel mogelijkheden voor bijvoorbeeld een hobbyist, maar er zijn natuurlijk ook diverse andere gebruiksmogelijkheden denkbaar, als bijvoorbeeld voor een ZZP-er.

INDELING

Souterrain:
Geheel onderkelderd en bereikbaar vanaf oprit middels deuren en garagepoort, alsmede op 2 manieren vanuit de keuken; cv- en voorraadruimte (11 m²) met plavuizen vloer, witgoedaansluitingen, watermeter, cv-gas combiketel (Remeha Quinta, bouwjaar 2005, eigendom) en trap naar parterre; separaat toilet met gasmeter; wasruimte (18 m²) met plavuizen vloer, deur naar achtertuin, tweede keukenblok met koelkast en werkblad met rvs spoelbak, alsmede meterkast (smeltzekeringen, aardlek, enkeltarief elektrameter); tussenhal (3,5 m²) aan achterzijde met trap naar keuken en deur achtertuin; inpandige garage (39 m²) met openslaande dubbele deuren naar oprit/achtertuin.

Parterre:
Overdekte (4 m²) entree via trapje; hal met plavuizen vloer, trap naar verdieping en deur woonkamer en keuken; geheel betegeld toilet; doorzon woonkamer (38,5 m²) met massief houten vloer en schouwpartij met houthaard; dichte keuken (17,5 m²) met plavuizen vloer, muurkast en keukeninstallatie in U-opstelling voorzien van diverse boven- en onderkasten, laden, rvs schouw afzuigkap, 4-pits elektrische kookplaat met oven, vaatwasser, koelkast en werkblad met rvs spoelbak en afdruipgedeelte, alsmede 2 deuren naar keldertrappen.

Tuin:
Leuk aangelegde voortuin met grindpartij, bloembakken en beplanting; inrit achtertuin via dubbele stalen poort vanaf de zijstraat "Op 't Broek", geheel bestraat en met borders en vrijstaande gemetselde loods (60,5 m², nokhoogte 3,18 meter) voorzien van grote openslaande deuren en loopdeur.

1e Verdieping (geheel voorzien van laminaatvloer):
Bereikbaar via ruime vaste trap; overloop met muurkast; slaapkamer I (16 m²) aan voorzijde met deur naar balkon (3 m²); slaapkamer II (12 m²) aan achterzijde; slaapkamer III (9 m²) aan achterzijde met muurkast en deur naar plat dak (eventueel is hier een dakterras te realiseren); geheel betegelde badkamer (5,5 m² ) voorzien van douche met cabine, wandtoilet en wastafel met meubel en spiegel.

2e Verdieping:
Bereikbaar via inspectieluik; bergzolder (nokhoogte circa 1 meter) over de gehele verdieping.

BIJZONDERHEDEN

- Aan de rand van Spaubeek nabij station en natuur;
- Goede ligging nabij uitvalswegen;
- Geheel onderkelderd (74 m²) met entree via achterzijde;
- Achterterrein bereikbaar via zijstraat;
- Inpandige garage en vrijstaande loods;
- Grotendeels dubbele beglazing;
- Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief;
- Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuist of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan;
- De brochure mag niet worden gebruikt als bewijsmateriaal voor de aanvraag van een energielabel;
- De waarborgsom/bankgarantie is 10% van de koopsom. De koper dient deze binnen 2 weken nadat het financieringsvoorbehoud is verlopen bij de desbetreffende notaris te deponeren;
- Ter bescherming van de belangen van zowel koper als verkoper, wordt uitdrukkelijk gesteld dat een koopovereenkomst met betrekking tot deze onroerende zaak eerst dan tot stand komt nadat koper en verkoper de koopovereenkomst hebben getekend (“schriftelijkheidsvereiste”);
- Koper is te allen tijde gerechtigd voor eigen rekening een bouwkundige keuring te (laten) verrichten dan wel andere adviseurs te raadplegen teneinde een goed inzicht te verkrijgen over de staat van onderhoud;

Features

Transfer of ownership

Asking price
€ 329,000 k.k.
Asking price per m²
info
€ 2,018
Helpful?
/
Thank you!
Listed since
3 months
Status
Available
Acceptance
Available in consultation

Construction

Kind of house
Single-family home, detached residential property
Building type
Resale property
Year of construction
1962
Type of roof
Gable roof covered with asphalt roofing

Surface areas and volume

Areas
Living area
163 m²
Other space inside the building
39 m²
Exterior space attached to the building
7 m²
External storage space
60 m²
Plot size
540 m²
Volume in cubic meters
651 m³

Layout

Number of rooms
8 rooms (3 bedrooms)
Number of bath rooms
1 bathroom and 2 separate toilets
Bathroom facilities
Shower and toilet
Number of residential layers (stories)
2 residential layers (stories), a/an loft and a basement
Facilities
TV via cable and flue

Energy

Provisional energy label
F What does this mean?
Insulation
Partly double glazed
Heating
CH boiler
Hot water
CH boiler
CH boiler
Remeha Quinta (gas-fired combination boiler from 2005, in ownership)

Cadastral data

BEEK N 34
Cadastral map
Area
540 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
In residential district, sheltered location and rural
Garden
Surrounded by garden

Storage space

Shed / storage
Detached brick storage
Facilities
Electricity

Garage

Type of garage
Built-in
Capacity
2 cars
Facilities
Electricity

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.

Dorpstraat 86

€ 329,000 k.k.