Handelskade 43 9503 AB Stadskanaal

Hightlighted features

  • Construction period 1906-1930
  • Living area 547 m²
  • Number of rooms 20
  • Plot size 713 m²

Description

Machtig Bankgebouw te koop!

Aan de Handelskade 43 staat dit voormalige statige bankgebouw met op de eerste verdieping een de directeurswoning. Ook de oude grote kluis is nog aanwezig. Het pand is gebouwd in 1912 in opdracht van de Geertsema Feith als filiaal van de destijdse Rotterdamsche bank (de latere ABN AMRO) en is ontworpen door architect G. Nijhuis, een beeldbepalend architect voor de stad Groningen en omgeving. Het object is gesitueerd in het centrum van het oude centrum van Stadskanaal. Op steenworpafstand ligt de historische museumspoorlijn (1910) met station waar een oude stoomlocomotief rijdt. Het zwart geschilderde bankgebouw ligt bij een ophaalbrug hetgeen een fraai en pittoresk beeld oplevert. Aan de Handelskade bevindt zich rechts van het huis de garage met oprit voor het parkeren van de auto. De entree bevindt zich aan de linkerzijkant van het huis. Het gehele gebouw is volledig gerestaureerd en in oude luister hersteld. Afgelopen jaar zijn alle buitengevels nog opnieuw geschilderd en alle ramen, deuren en kozijnen voorzien van een flinke lik verf.

Begane grond
De entree bevindt zich aan de zijkant van het huis. Hier zijn de oude structuren nog aanwezig. Via de entree kom je in de statige hal met zicht op een riante trappartij naar de verdiepingen en het souterrain. Links is de moderne woonkeuken (circa 17,5 m2) met grote openslaande deuren naar het terras achter het huis. Als je vanuit de hal naar rechts gaat kom je in de oude wachtruimte (circa 27 m2) van de bank. Tegenwoordig is dat een bibliotheek. Aansluitend tref je een grote woonkamer (circa 50 m2). Vanuit de hal kan je ook naar een tweede hal waarbij links een studeerkamer (circa 32 m2) is, in het midden de oude kluis en aan de voorzijde de studeerkamer (circa 12 m2), die ook via de kamer-en-suite deuren van de woonkamer bereikbaar is. Alle hoge plafonds zijn in oude staat gerestaureerd en alle oude wandbetimmeringen zijn in oude luister hersteld. De kamers zijn allen voorzien van een fraaie kleur. Op de vloeren liggen massief eiken delen en in de hal en de keuken zijn de originele terrazzovloeren nog aanwezig. Vanuit de hal kan je via de bordestrap naar de bovengelegen verdiepingen.

Eerste verdieping
Via de bordestrap kom je op de overloop van de verdieping van ruim 16 m2. Op deze verdieping zijn vijf slaapkamers variërend in grootte van 20-30m2. Een tweede overloop (circa 20 m2) geeft toegang tot de 4 slaapkamers aan de voorzijde, waarvan er nu één in gebruik is als kastenkamer. Aan het uiteinde van de tweede overloop is tussen de twee slaapkamers aan zijde van de Handelskade een grote royale badkamer voorzien van een dubbele wastafel, bad, douche en toilet. Aan de achterzijde is een vijfde slaapkamer gesitueerd. Alle slaapkamers en de overlopen zijn voorzien van vloerbedekking. En ook hier zijn een aantal muren in prachtige kleuren uitgevoerd.

Kapverdieping
Als je de trap vervolgt kom je op de kapverdieping. Oorspronkelijk één grote ruimte. Nu geschikt gemaakt als een separaat appartement en voorzien van een keuken, een badkamer twee slaapkamers van circa 20 en 25 m2 en een fitnessruimte (circa 75 m2). Deze ruimte is door middel van een glazen scheidingswand afgescheiden van de overloop en voorzien van een mooie houten vloer (kops hout). Er is een balkon met uitzicht op het kanaal. De fraaie kapconstructie is op deze verdieping in het zicht gelaten. De badkamer is voorzien van een vaste wastafel, toilet en douche. Tenslotte is er een sauna, ideaal om heerlijk te relaxen.

Souterrain
Tot slot ligt er onder het huis een gigantisch souterrain die vrijwel de gehele oppervlakte van het huis "onderkelderd". Hier zijn nog legio aan mogelijkheden om extra ruimte te creëren zoals bijvoorbeeld een spa of een bioscoop.

Buiten
Achter en opzij van het huis ligt een flinke stadstuin die ingericht is met vaste – veel bloeiende - planten. Naast het huis staat de garage, deze is in 2018 volledig opnieuw opgebouwd en is – naast het parkeren van een auto - ideaal voor het stallen van tuingereedschap. Het perceel tenslotte is ruim 700 m2 groot.

Stadskanaal
Stadskanaal in de provincie Groningen en heeft bijna 20.000 inwoners. Stadskanaal behoort daarmee tot de grootste plaatsen in de provincie Groningen. De plaats is ontstaan als veenkolonie en uitgegroeid tot een regionaal centrum dat de derde winkelstad van de provincie is. Een belangrijk deel van de bebouwing ligt als een bijna 10 kilometer lang lintdorp langs het gelijknamige kanaal.

Kortom
Als u op zoek bent naar een van de grootste huizen van Stadskanaal dan is dít uw kans. Met een woonoppervlak van maarliefst 547 m2 en een inhoud van 2.800 m3 hoort deze zeker in dat rijtje thuis.

Features

Transfer of ownership

Asking price
€ 825,000 k.k.
Asking price per m²
info
€ 1,508
Listed since
6+ months
Status
Available
Acceptance
Available in consultation

Construction

Kind of house
Villa, detached residential property
Building type
Resale property
Construction period
1906-1930

Surface areas and volume

Areas
Living area
547 m²
Other space inside the building
236 m²
Exterior space attached to the building
5 m²
Plot size
713 m²
Volume in cubic meters
2,824 m³

Layout

Number of rooms
20 rooms (7 bedrooms)
Number of bath rooms
2 bathrooms and 2 separate toilets
Bathroom facilities
Sauna, bath, 2 showers and 2 toilets
Number of stories
3 stories and a basement
Facilities
Skylight, sauna and glass fiber cable

Energy

Provisional energy label
G What does this mean?
Hot water
CH boiler and electrical boiler

Cadastral data

WILDEVANKE E 4013
Cadastral map
Area
713 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
Alongside water, alongside a quiet road, in center and on navigable waterway
Garden
Back garden
Balcony/roof garden
Balcony present

Storage space

Shed / storage
Attached wooden storage
Facilities
Electricity
Insulation
No insulation

Garage

Type of garage
Attached brick garage
Capacity
1 car
Facilities
Electricity and running water
Insulation
No insulation

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.

Market insights Beta

Avg. asking price

Stadskanaal Noord Landskant

All of Stadskanaal

Not enough data available to show the average asking price.

arrow-right What does this mean?
Avg. asking price per m2

Stadskanaal Noord Landskant

All of Stadskanaal

Not enough data available to show the average asking price per m2.

arrow-right What does this mean?
Need help with buying?

A real estate agent can give you more insights in the housing market.

arrow-right Find an agent
Based on homes that were sold in this neighborhood in the past year. More information

Handelskade 43

€ 825,000 k.k.