Middenhofstraat 12 5045 JK Tilburg

Hightlighted features

  • Year of construction 1994
  • Living area 173 m²
  • Number of rooms 6
  • Plot size 384 m²

Description

Wij bieden u een prachtige royale vrijstaande, uitgebouwde woning aan op een ideale locatie in de Reeshof met garage met oprit, zeer veel privacy biedende tuin, dakterras, grote wijnkelder, 4 slaapkamers en een zeer ruime woonkamer van maar liefst 70 m². Op de begane grond vindt u een ruime woonkamer met aan de achterzijde een uitbouw waardoor er een riant eetgedeelte en een extra ruimte aan de zijkant van de woning is ontstaan. In het midden de sfeervolle keuken en onder de aanbouw een grote wijnkelder. Op de verdiepingen bevinden zich in het totaal 4 slaapkamers, badkamer en het grote dakterras. Rondom de woning een zeer net aangelegde tuin met veel groen en achter de tuin de garage met oprit.

Begane grond:
U betreedt via een pad in de voortuin de hal met trapopgang, meterkast, toilet en doorloop naar de woonkamer. De woonkamer loopt over de gehele lengte van de woning, aan de voorzijde heeft u een zitgedeelte met moderne draaibare houtkachel. Aan de achterzijde het eetgedeelte met daarnaast de keuken. De keuken is voorzien van een inductiekookplaat, 1 ½ spoelbak, vaatwasser, oven en afzuigkap. Naast het eetgedeelte een extra ruimte welke door de in 2000 gerealiseerde aanbouw gecreëerd is, deze is nu in gebruik als extra zithoek, maar ook ideaal als werkkamer of speelkamer voor de kinderen. Aan de achterzijde heeft u door de grote raampartijen en de schuifpui een prachtig zicht op de tuin. Vanuit deze ruimte is er een luik waardoor u in de manshoge kelder komt welke verdeeld is in 2 ruimtes. Ideaal voor proviand of als wijnkelder. De vloer is op de begane grond afgewerkt met eikenhout en een tegelvoer van Belgisch hardsteen voorzien van vloerverwarming, de wanden en plafonds zijn voorzien van strak stucwerk.

Eerste verdieping:

Op de eerste verdieping komt u boven op de overloop, vanaf hier zijn 3 fijne slaapkamers, de badkamer en de trapopgang naar de tweede verdieping toegankelijk. De 3 slaapkamers zijn allemaal van een zeer goed formaat. De badkamer is voorzien van een bad, douche, toilet en wastafel. De vloeren op de eerste verdieping zijn afgewerkt met net laminaat / parket en de badkamer met tegels.

Tweede verdieping:
Op de tweede verdieping komt u boven op de zeer ruime overloop met witgoedopstelling en ventilatie-unit. Op vloer ligt net laminaat dat over de hele verdieping is doorgelegd. Vanuit de overloop loopt u door naar de slaapkamer en vanaf de slaapkamer heeft u toegang tot het grote , gezellige dakterras. De raampartijen op deze verdieping zorgen voor veel licht. Op het dakterras kunt u heerlijk genieten van de zon.

Tuin:
In de tuin vindt u een gazon, terras, borders en verschillende paden. Een van deze paden loopt via de zijkant naar de voortuin. De tuin achter is gelegen op het oosten, door de ligging heeft u een groot deel van de dag profijt van de zon. Achterin de tuin de achterom en de garage met roldeur. Voor de garage is nog een oprit.

De woning is gelegen in een zeer ruim opgezet deel van de Reeshof in een verkeersluw deel waar alleen bestemmingsverkeer komt.Tevens zijn er in de nabije omgeving het winkelcentrum (Heyhoef) en het nieuwe winkelcentrum “Dalem”, basisscholen, een brede opzet van het voortgezet onderwijs, gezondheidscentrum, fysiotherapeuten en ligt het op korte afstand van het NS station. Er zijn parkjes met speelruimte voor de kinderen. In de directe omgeving kinderboerderij “t Valleike” speeltuin Reeshofpark alsmede het Wandelbos en de Oude Warande.
De woning ligt ook aan de voet van de Dongevallei, een 40 ha groot natuurgebied met rivier de Donge als ruggengraat. De Dongevallei vormt de ecologische verbinding tussen de natuurgebieden rondom het Wilhelminakanaal en de natuurgebieden aan de zuidkant van Tilburg. Het gebied is een afwisseling van poelen, schrale graslanden, wilgen- elzen en berkenbosjes, aaneengeschakeld door de Donge en de zijtakken. De natuur heeft volop geprofiteerd van de veranderingen. Vanaf 2001 wordt het gebied begraasd door Schotse Hooglanders van Taurus. De dieren lopen er het hele jaar rond zonder te worden bijgevoerd. Ook kun je een kudden van 250 schapen tegenkomen om natuurlijk te maaien.

Features

Transfer of ownership

Asking price
€ 465,000 kosten koper
Asking price per m²
info
€ 2,688
Original asking price
€ 475,000 kosten koper
Listed since
2 months
Status
Available
Acceptance
Available in consultation

Construction

Kind of house
Single-family home, detached residential property
Building type
Resale property
Year of construction
1994
Type of roof
Flat roof

Surface areas and volume

Areas
Living area
173 m²
Other space inside the building
14 m²
External storage space
16 m²
Plot size
384 m²
Volume in cubic meters
610 m³

Layout

Number of rooms
6 rooms (4 bedrooms)
Number of bath rooms
1 bathroom and 1 separate toilet
Bathroom facilities
Bath, shower and toilet
Number of stories
3 stories and a basement
Facilities
Optical fibre, mechanical ventilation, flue, sliding door and TV via cable

Energy

Provisional energy label
B What does this mean?
Insulation
Roof insulation, double glazing, insulated walls, floor insulation and completely insulated
Heating
Multi fuel burner and district heating
Hot water
District heating

Cadastral data

TILBURG AF 5049
Cadastral map
Area
384 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
Alongside a quiet road and in residential district
Garden
Back garden, front garden and side garden
Back garden
154 m² (14 meter deep and 11 meter broad)
Garden location
Located at the southeast accessible via the rear
Balcony/roof garden
Roof terrace present

Garage

Type of garage
Detached brick garage
Capacity
1 car
Facilities
Electricity

Parking

Type of parking facilities
Parking on private property and public parking

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.

Market insights Beta

Avg. asking price

Tuindorp De Kievit

All of Tilburg

Not enough data available to show the average asking price.

arrow-right What does this mean?
Avg. asking price per m2

Tuindorp De Kievit

All of Tilburg

Not enough data available to show the average asking price per m2.

arrow-right What does this mean?
Need help with buying?

A real estate agent can give you more insights in the housing market.

arrow-right Find an agent
Based on homes that were sold in this neighborhood in the past year. More information

Middenhofstraat 12

€ 465,000 k.k.