Willem II-straat 9 5038 BA Tilburg

Hightlighted features

  • Year of construction 1887
  • Living area 200 m²
  • Number of rooms 10
  • Plot size 346 m²

Description

In een van de mooiste en oudste straten van Tilburg staat dit goed afgewerkte aan de achterzijde uitgebouwde herenhuis met geweldige tuin met veel privacy, eigen achterom en grote garage/werkplaats van ruim 135m2. Het betreft hier twee kadastrale percelen, de garage staat op een perceel van 142 m2 en is naast vanuit de tuin ook bereikbaar vanuit de Karrestraat. De inhoud van de garage is 420 m3.

Woonkamer en-suite, statige trap, glas-in-lood ramen, authentieke schouwen, vloer en paneeldeuren maken deze woning extra bijzonder.
Drie slaapkamers op de eerste verdieping en twee (slaap)kamers + open zolder op de tweede verdieping. De woning is voorzien van spouwmuren met circa 9 cm spouw, binnenmuren zijn halfsteens, steens buitenmuren, alles in prima staat. Dak is dubbel geïsoleerd, een groot deel van de kozijnen is in stijl vernieuwd en voorzien van dubbele beglazing.
De later vergrote aanbouw is ook geheel geïsoleerd en voorzien van vloerverwarming.

Begane grond:
Hal/garderobe die middels taatsdeur toegang geeft tot een statige gang. Er bevinden zich twee deuren aan de rechterkant die beide toegang geven tot de woonkamer en-suite. De voorkamer is door en-suite deuren, wegvallend in mooi afgewerkte authentieke kasten, gescheiden van de achterkamer. Beide kamers hebben een fraaie zwart-marmeren schouw. Aan de achterzijde is de woonkamer uitgebouwd. Deze uitbouw is bereikbaar via de woonkamer en door een deur in de gang voorbij de trapopgang. Deze strak afgewerkte uitbouw geeft via stalen gemoffelde openslaande deuren toegang tot de achtertuin. Er zijn tubes voor extra lichtinval en spotjes in het plafond. Vanuit de uitbouw heeft u ook toegang tot de daarachter gelegen keuken, bijkeuken met CV- en witgoedopstelling en toiletruimte met fontein. In het uitgebouwde gedeelte is ook de deur naar de kelder.
Vloer is voorzien van eiken parket in visgraatmotief, wanden en plafonds zijn voorzien van stucwerk.

Keuken:
De compacte keuken in lichte kleurstelling heeft een natuurstenen blad en is voorzien van 4-pits gaskookplaat, afzuigkap, vaatwasser, koelkast en elektrische oven. De keuken geeft toegang tot de tuin en de bijkeuken.

Bijkeuken:
Hier bevindt zich de toegang tot de toiletruimte met fontein. Aan de linkerkant is een visueel afgeschermde CV-opstelling (Atag,hr combi uit 2008), witgoed aansluiting en extra groepenkast (4x2 groepen) voor dit gedeelte van het huis. Zowel in de keuken als de bijkeuken liggen tegels op de vloer, wanden zijn deels voorzien van tegels en stucwerk.

Kelder:
Ruime, droge en manshoge kelder met gewelfd plafond en koekoek. Deze wordt extra geventileerd omdat de aanbouw de oorspronkelijke koekoek heeft overbouwd.

Tuin:
Op het westen gelegen, voor de binnenstad ruime achtertuin, geheel in stijl aangelegd en beplant. Hier komt echt het binnenstadgevoel naar voren door de statige zeer hoge achtergevel met schoonmetselwerk en een prachtig rond raamkozijn. De tuin heeft bestrating, borders, verhogingen en terrassen. De oude scheidingsmuren als erfscheiding en belendingen geven nog meer sfeer aan deze tuin. Deze tuin biedt veel privacy door de indeling en de slimme aanleg van de begroeiing. Er is een afgesloten poort naar de gezamenlijke achterom richting Willem II straat, maar u kunt ook via de garage naar de Karrestraat.

Garage/werkruimte:
Ook via de Karrestraat is deze enorme ruimte van ruim 135m2, door openslaande garagedeuren te bereiken.
Deze ruimte is te gebruiken voor verschillende doeleinden (garage, werkplaats, speelplek voor kinderen, hobby’s etc/. Deze unieke ruimte is een hoge toegevoegde waarde voor dit object in hartje centrum.
Garage is met klinkers geplaveid, voorzien van elektra, eigen groepenkast, lichtstraten en betraliede ramen.

Eerste verdieping:
Via fraaie trap komt u uit op overloop van de eerste verdieping. Ook hier is alles netjes afgewerkt. Deze verdieping heeft 3 slaapkamers. Twee slaapkamers aan de voorzijde waarvan een met wastafel en in gebruik als kasten kamer. De slaapkamer aan de achterzijde is ruim en voorzien van twee vaste kasten. Ook is op deze verdieping de badkamer gesitueerd en de afgesloten trapopgang naar de 2e verdieping.
Vloeren zijn bekleed met tegels, laminaat en vloerbedekking.
Wanden zijn voorzien van behang; plafonds midden vorige eeuw afgetimmerd met zwaar triplex en lijsten.

Badkamer:
Volledige betegelde kleine badkamer met wastafel, douche en toilet. Spotjes in het plafond. Voor extra luchtafvoer is hier een mechanische ventilatie unit.

Tweede verdieping:
De zolder is imposant, spanten en gordingen zijn zichtbaar en de binnen zijde is extra geïsoleerd en afgetimmerd met gipsplaten. Onder de dakpannen zit nog de originele isolatielaag die al met het bouwen van de woning is aangebracht, namelijk een 9 cm rietpakket tussen sporen. Vanuit de zolder is middels een ladder een insteekverdieping bereikbaar. Deze ruimte is in gebruik voor opslag en hier hangt de elektrische boiler die de badkamer van warm water voorziet. Op deze verdieping zijn ook nog 2 slaapkamers met Velux dakramen. Opgeklampte deuren met originele klinken, hardboard scheidingswandjes en fraaie vloerplanken laten zien dat de tijd hier wat heeft stil gestaan.

Features

Transfer of ownership

Asking price
€ 780,000 kosten koper
Asking price per m²
info
€ 3,900
Listed since
2 months
Status
Available
Acceptance
Available in consultation

Construction

Kind of house
Desirable residence/villa, row house
Building type
Resale property
Year of construction
1887
Specific
Protected townscape or village view (permit needed for alterations), listed building (national monument) and monumental building
Type of roof
Gable roof covered with roof tiles

Surface areas and volume

Areas
Living area
200 m²
External storage space
132 m²
Plot size
346 m²
Volume in cubic meters
860 m³

Layout

Number of rooms
10 rooms (5 bedrooms)
Number of bath rooms
1 bathroom and 1 separate toilet
Bathroom facilities
Shower and toilet
Number of stories
3 stories and a basement
Facilities
Skylight, mechanical ventilation, flue and TV via cable

Energy

Energy label
Not required
Insulation
Roof insulation, double glazing and floor insulation
Heating
CH boiler
Hot water
CH boiler and electrical boiler
CH boiler
Hr combi Atag (gas-fired combination boiler from 2008, in ownership)

Cadastral data

TILBURG N 12303
Cadastral map
Area
204 m²
Ownership situation
Full ownership
TILBURG N 1849
Area
142 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
In center
Garden
Back garden
Back garden
103 m² (16,5 meter deep and 6,26 meter broad)
Garden location
Located at the west accessible via the rear

Garage

Type of garage
Detached brick garage
Capacity
6 cars
Facilities
Electricity

Parking

Type of parking facilities
Paid parking, public parking and resident's parking permits

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.

Market insights Beta

Avg. asking price

Binnenstad

All of Tilburg

Not enough data available to show the average asking price.

arrow-right What does this mean?
Avg. asking price per m2

Binnenstad

All of Tilburg

Not enough data available to show the average asking price per m2.

arrow-right What does this mean?
Need help with buying?

A real estate agent can give you more insights in the housing market.

arrow-right Find an agent
Based on homes that were sold in this neighborhood in the past year. More information

Willem II-straat 9

€ 780,000 k.k.