F.C. Dondersstraat 115 3572 JE Utrecht Zeeheldenbuurt, Hengeveldstraat en omgeving

Hightlighted features

  • 325 m² living area
  • 4 bedrooms
Map
€ 1,975,000 v.o.n.
Calculate monthly payment

Description

UNIEK en ROYAAL wonen aan de F.C. Dondersstraat 115: ca. 325m² woonoppervlakte, een tuin op het westen en twee privé-parkeerplaatsen in de parkeergarage: ZO BIJZONDER WOON JE NERGENS!

In het rijksmonument Ooglijdersgasthuis zijn de afgelopen twee jaar fantastische appartementen en woningen gerealiseerd, waarvan de allerlaatste woning nu wordt opgeleverd en in verkoop gaat.

Uw laatste kans om in dit prachtige monument een werkelijk fantastische en unieke woning te bemachtigen! Zoals dit vindt u geen ander.

Het totale project bestaat uit 55 wooneenheden, waaronder een aantal nieuwgebouwde appartementen en stadsvilla’s. Het grootste aantal woningen is gerealiseerd in het monumentale bouwdeel A en B. Bouwdeel A is gebouwd in 1895, bouwdeel B is rond 1938 aangebouwd. Beide bouwdelen hebben de kenmerkende details uit die tijd en zijn zeer herkenbaar. Alle appartementen hebben een parkeerplaats in de parkeergarage en een berging. Ook is er een gemeenschappelijke fietsenstalling en de bewoners kunnen gebruikmaken van de sfeervol aangelegde binnentuin van het project. De binnentuin is volledig afgesloten voor niet-bewoners.

Appartement 115 ligt gedeeltelijk in bouwdeel B uit 1938 en is deels nieuw aangebouwd aan het monumentale deel.

F.C. Dondersstraat 115:

Als u vanaf de Biltstraat de F.C. Dondersstraat in komt ziet u aan het einde van de straat het imposante Ooglijdersgasthuis liggen. In het midden van het pand ligt de oorspronkelijke entree van het gebouw. Volgt u aan het einde van de straat rechts en weer links de F.C. Dondersstraat dan komt u bij de ingang voor appartement 115, aan de spoorzijde. Hier vindt u ook de bellentableau’s en de bievenbussen.

Meteen vallen de hoge plafonds op en de statige gangen. Vanuit de hal is de gemeenschappelijke binnentuin bereikbaar en de bergingen. Via de binnentuin loopt u naar de privéparkeergarage met gemeenschappelijke fietsenstalling.

Voor nummer 115 gaat u bij binnenkomst in de hal rechtsaf, aan het einde van de gang vindt u de voordeur van 115 op de beletage.

Het appartement heeft een woonoppervlakte van maar liefst 317 m², verdeeld over de beletage en het souterrain.

De indeling is als volgt:
Beletage:
Entree met lichte hal en hoog plafond. Vanuit de hal is de trap naar het souterrain en het toilet. Daarna loopt u meteen de royale zonnige lichte woonkamer in met een plafondhoogte van 3.31m. Vanuit de woonkamer kunt u middels de openslaande deuren en de stalen trap naar de privétuin gelegen op het Westen, waar u heerlijk tot laat op de dag van de zon kunt genieten en buiten kunt eten.
In de woonkamer is een deur naar de ruime bijkeuken waar ook de WTW installatie van de beletage is gesitueerd.

In dit gedeelte van het Ooglijdersgasthuis ging men vroeger via wat nu de woonkamer is door de ‘omloop’ naar de operatiekamers. Hier werden de medewerkers en chirurgen voordat zij de operatiekamer in gingen gedesinfecteerd. Deze ‘omloop’ is monumentaal en behouden gebleven in de woning. Het bestaat uit een stalen pui met veel glas, nu de verbinding tussen de woonkamer en de woonkeuken. Het deel van de woning waarin de woonkeuken zich bevindt is nieuw aangebouwd. Met een waanzinnig hoge nieuwe glazen pui aan de zijde van de F.C. Dondersstraat en de tuinzijde heeft u hier prachtig uitzicht op de platanen en de tuin. De plafondhoogte is hier 3.99m. Vanuit de keuken is de monumentale gevel zichtbaar gebleven met het fraaie metselwerk en de pui van de Omloop. De woning wordt opgeleverd zonder keukeninrichting: alle aansluitpunten zijn wel voorbereid voor alle apparatuur en spoelgedeelte met voorbereiding voor kook-/spoeleiland. Hier is ruimte voor een hele lange eettafel waarin u met veel vrienden of familie lang kunt tafelen en borrelen.

Vanuit de woonkeuken loopt u aan de voorzijde met een zwart stalen trap met licht eikenhouten treden naar de ruimte in het souterrain.

Souterrain:
Het souterrain bestaat uit vier mooie slaapkamers waarvan een met badkamer en suite (voorzien van inloop-regendouche, toilet en wastafelmeubel). In de gang is de tweede badkamer bereikbaar met vrijstaand bad, wastafelmeubel, inloop-regendouche en 3e toilet. Vanuit de gang is ook de berging gesitueerd met daarin de wasmachine- en drogeraansluiting en de WTW-installatie van het souterrain. De hoogte van het plafond is 2.62m.

Nog niet nader beschreven is de royale vrij in te vullen ruimte in het souterrain. De twee slaapkamers die grenzen aan deze ruimte hebben nog de monumentale stalen ramen die de slaapkamers van deze grote ruimte scheiden. De mogelijkheden om aan deze ruimte invulling te geven zijn legio: atelier, bioscoop, privégym, kantoor, biljartkamer, man’s cave, vult u het zelf maar in. De ruimte heeft een afmeting van ca. 6.40x 13.18m en lichtinval vanaf de F.C. Dondersstraat en de tuin. Via de eerdergenoemde stalen trap met licht eikenhouten treden loopt u weer naar boven naar de woonkeuken.

Bijzonderheden:
• Het complex is aangesloten op de stadsverwarming en elk appartement is voorzien van eigen meters voor verbruik van warm water en warmte.
• Het gehele appartement is voorzien van vloerverwarming.
• Omdat het een grote woning betreft is er een separate WTW installatie voor de beletage en voor het souterrain.
• Het appartement wordt verkocht zonder keuken. De plaatsen van de voorzieningen zijn voorbereid in de keukenzone met voorbereidingen voor een kook-/spoeleiland (loze leidingen voor apparatuur, warm en koud water, afvoeren).
• De badkamers zijn opgeleverd met antraciet vloertegels, witte wandtegels, zwevend toilet, wastafelmeubel, regendouches en vrijstaand ligbad.
• Alle wanden en plafonds zijn glad gestuct.
• De genoemde omloop (gelegen binnen in de woning) is monumentaal. Een tweetal ramen is gehandhaafd gebleven die niet optimaal sluiten, maar vanwege de charme is ervoor gekozen deze niet te vervangen.
• Het appartement wordt geleverd ‘as is’, eventuele lichtarmaturen en meubilair geplaatst voor de verkoop zijn niet inbegrepen in de koopsom en zullen worden verwijderd voor overdracht.
• Vanwege de hoge raampartijen zijn er loze leidingen aangebracht om het mogelijk te maken zonwering aan de binnenzijde elektrisch te sluiten.
• De inrit van de parkeergarage (twee lagen) is gelegen aan de spoorzijde van de F.C. Dondersstraat. Hier bevindt zich ook de gemeenschappelijke fietsenstalling. Daarnaast heeft elk appartement nog een privé berging.
• Het spoor langs de F.C. Dondersstraat is niet meer in gebruik, anders dan tweemaal per dag voor bezoekers van het spoorwegmuseum.
• De woning maakt deel uit van de Vereniging van Eigenaren. Koper wordt lid van de VvE Bouwdeel A&B, VvE parkeergarage en van de beheervereniging van de binnentuin.
• De servicekosten bedragen € 353,02 per maand
• Het huishoudelijk Reglement is nog niet voorhanden ten tijde van het opstarten van de verkoop. Verkoper zal deze delen met de koper zodra deze gereed is, mocht dit moment voor notariële overdracht zijn.
• De appartementen zijn gebouwd met Woningborg Garantie voor Transformatie. Het gebouw is met de eisen en regelgeving van Erfgoed getransformeerd naar appartementen (Rijksmonument). De eisen die gesteld worden aan de kwaliteit zijn conform de afgegeven omgevingsvergunning (2017) met inachtneming van de regels van Erfgoed.
• Bij verkoop zal de NVM koopakte gehanteerd worden.
• De koopsom is vrij op naam, wat inhoudt dat de notaris ter keuze van verkoper is (projectnotaris Hermans & Schuttevaer) en de kosten voor de overdracht voor rekening van verkoper zijn. Indien er een financiering benodigd is voor aankoop zijn alle hiermee gemoeide kosten (o.a. hypotheekakte) voor rekening van koper.
• Contractstuk behorende bij de koopovereenkomst zijn de volgende documenten, op te vragen bij de verkopende makelaars: Technische omschrijving, garantieregeling Woningborg voor Transformatie, meetrapport en plattegronden, splitsingsakte en
-tekening, stukken Vereniging van Eigenaren/administrateur.
• Het appartement is gesitueerd in een Rijksmonument. In de koopakte wordt een kwalitatieve verplichting opgenomen dat koper de monumentale status in acht moet nemen en niet zonder meer wijzigingen in het monument mag aanbrengen.
• In de koopovereenkomst wordt een aantal extra artikelen opgenomen. Wij informeren u graag hierover.

Features

Transfer of ownership

Asking price
€ 1,975,000 vrij op naam
Asking price per m²
€ 6,077
Listed since
7 weeks
Status
Available
Acceptance
Available in consultation
VVE (Owners Association) contribution
€ 353.02 per month

Construction

Type apartment
Double ground-floor apartment (apartment)
Building type
Resale property
Year of construction
1938
Specific
Protected townscape or village view (permit needed for alterations), listed building (national monument) and monumental building
Type of roof
Flat roof

Surface areas and volume

Areas
Living area
325 m²
External storage space
20 m²
Volume in cubic meters
1,304 m³

Layout

Number of rooms
7 rooms (4 bedrooms)
Number of bath rooms
2 bathrooms
Bathroom facilities
Bath, 2 showers and toilet
Number of stories
2 stories
Facilities
Elevator and mechanical ventilation

Energy

Energy label
Not required
Insulation
Roof insulation, insulated walls and floor insulation
Heating
District heating
Hot water
District heating

Cadastral data

ABSTEDE C 9258
Cadastral map
Ownership situation
Full ownership
ABSTEDE C 9256
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
Alongside a quiet road, in residential district and unobstructed surrounding view

Storage space

Shed / storage
Built-in

Garage

Type of garage
Underground parking and parking place

Parking

Type of parking facilities
Paid parking, public parking and parking garage

VVE (Owners Association) checklist

Registration with KvK
Yes
Annual meeting
Yes
Periodic contribution
Yes (€ 353.02 per month)
Reserve fund present
No
Maintenance plan
No
Building insurance
Yes

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.