Prins Bernhardlaan 20 6301 GV Valkenburg (LI)

Hightlighted features

  • Construction period 1971-1980
  • Living area 290 m²
  • Number of rooms 8
  • Plot size 1,490 m²

Description

Deze ruime en statige villa ( 1975) is gelegen op een toplocatie in een parkachtige omgeving langs de Geul, met veel bomen en groen op nog geen 5 loopminuten van het centrum.
Overal zijn hoogwaardige en degelijke materialen gebruikt (o.a. een natuurstenen vloer van Noorse leisteen op de begane grond).
Een kelder is niet aanwezig echter wel een kruipruimte. Sinds de oorspronkelijke bouw zijn er diverse aanpassingen uitgevoerd, welke hebben geresulteerd in een optimale benutting van de vloeroppervlakte.
Op de begane grond zijn alle hardhouten kozijnen voorzien van hardhouten raamblinden, op de verdieping zijn deze gedeeltelijk aangebracht.
In de vloer op de begane grond, vóór de schuifdeuren, zijn convectorputten (binnen) aangebracht waarin de verwarming is verzonken.
Het pand heeft een dubbele entree: voor het kantoorgedeelte/praktijkruimte, en voor de woning. De ruime hal met statige eikenhouten trap naar de verdieping, geeft middels dubbele deuren toegang tot de woonkamer inclusief grote leefkeuken (met bijkeuken/provisieruimte). Toilet met fonteintje bevindt zich in de hal. De antieke binnendeuren begane grond zijn van eikenhout.
In de gezellige en sfeervolle woonkamer (met voor- en achterkamer) bevindt zich een open haard (houtgestookt). De ruime en gesloten leefkeuken is voorzien van inbouwapparatuur, ramen bieden uitzicht op de achtertuin.
De verdieping heeft een ruime overloop met vide en vaste trap naar de zolder, vier ruime slaapkamers, badkamer met toilet en bidet, vaste wastafel en ligbad. De hoofdslaapkamer (met vaste kast) heeft een directe toegang tot de badkamer. Tevens is er een separate douche met wastafel en witgoedaansluiting aanwezig. Alle slaapkamers aan de voorzijde van het huis hebben toegang tot een groot balkon.
Via een vaste trap kan de zeer ruime zolder met overloop, twee kamers en vaste wastafel bereikt worden. Hier bevindt zich ook de CV installatie met boiler.
De ruime tuin is zowel aan de voor- als achterzijde middels schuifdeuren bereikbaar. Via een poort aan de linkerzijde van de woning is de achtertuin te bereiken.
Het pand heeft een dubbele garage (met twee kantelpoorten); in de linker kantelpoort is een zgn. “loopdeur” aangebracht.
Rolluiken zijn aangebracht op bijkeuken- en garagedeur, buitendeur van de hoofdslaapkamer, badkamer en douche.
Het onderhoud van dit pand is goed.

Deze villa bevindt zich in een schitterende laan op een toplocatie in Valkenburg aan de Geul. Het biedt veel privacy, heeft een grote oprit met ruimte voor meerdere auto’s. Alle schuifdeuren aan de voor-en achterzijde op de begane grond verschaffen directe toegang tot de tuin. Dit is een pand waarbij er veel aandacht is besteed aan de toegepaste materialen, o.a. hardhouten kozijnen en raamblinden.
Dit pand moet u echt gezien hebben!

Afmetingen:
Woonoppervlakte : ca. 290 m2
Inhoud : ca. 1124 m3 (inclusief loggia)
Perceeloppervlakte : ca. 1490 m2

Uitrusting:
Ruime woonkamer met natuurstenen vloer (Noorse leisteen), gezellige open haard (houtgestookt), schuifdeuren aan de voor- en achtergevel, directe toegang tot de tuin.
Op de begane grond zijn alle hardhouten kozijnen voorzien van hardhouten raamblinden, op de verdieping zijn deze gedeeltelijk aangebracht.
In de woonkamer en het kantoor zijn er diverse convectorputten aangebracht; radiatoren op de begane grond, verdieping en zolder.
Gesloten leefkeuken (1975) met natuurstenen vloer (Noorse leisteen), koelkast met diepvries, afzuigkap, elektrische oven en kookplaat, vaatwasser, magnetron, 10 ltr. close-in boiler, houten werkblad met kunststof afwerking en dubbele, ronde RVS spoelbakken. Schuiframen boven werkblad.
Hal/entree met natuurstenen vloer (Noorse Leisteen) toegang middels dubbele deur tot woonkamer, keuken, kantoorruimte, toilet, meterkast, vaste open eikenhouten trap naar verdieping.
Toilet met duoblok en fonteintje.
Hal/entree kantoorruimte met natuurstenen vloer (Noorse leisteen), parketvloer in kantoorruimte, ramen en schuifdeuren; convectorput en radiator.
De acht binnendeuren op de begane grond zijn antieke, eiken deuren.
Badkamer met ligbad, duoblok, bidet en enkele wastafel, vloertegels, wandtegels plafond hoog.
Badkamer met douche, wastafel, witgoedaansluiting, vloertegels, wandtegels plafond hoog.
Hoofdslaapkamer heeft een vaste kast.
Op zolder bevindt zich een gasgestookte Nefit ketel Ecomline HR, bouwjaar 2009, gehuurd. Warmwatervoorziening middels boiler, bouwjaar 2009, gehuurd.
Extra wastafel op zolderkamer, grote bergingskasten.
Rolluiken zijn aangebracht op bijkeuken- en garage achterdeur, buitendeur naar loggia van de hoofdslaapkamer, raam van de badkamer en raam van de douche.
Elektrische installatie, 230 volt, voldoende groepen aanwezig.
Water-, gas- rioolaansluiting aanwezig.
TV aansluiting via kabel, geen glasvezel.
Houten kozijnen (schilderwerk), gedeeltelijk isolatieglas, gedeeltelijk enkel glas.
Isolatie gedeeltelijk dubbelglas en enkele beglazing (beperkt tot zolder en achtergevel verdieping).
Dubbele garage met twee kantelpoorten, waarvan een met zgn. “loopdeur”.
Alle slaapkamers aan de voorzijde (1e verdieping) van het huis hebben toegang tot een grote loggia.

Energielabel: C (geldig tot 18-10-2029)

Locatie:
Dit pand bevindt zich op een van de toplocaties in Valkenburg aan de Geul.
De gemeente Valkenburg aan de Geul (Limburg) heeft een directe aansluiting op de autosnelweg A79 (Maastricht/Heerlen). Vanaf de stations Valkenburg, Houthem-St Gerlach en Schin op Geul vertrekken treinen naar onder andere Maastricht en Heerlen; er zijn rechtstreekse busverbindingen met Maastricht, Heerlen, Vaals en Sittard. Basisonderwijs, stadscentrum met een diversiteit aan winkels, Thermae 2000 en Casino bevinden zich op korte afstand. De natuur rondom Valkenburg is een belangrijk toeristisch trekpleister, evenals het beschermde stadsgezicht met een groot aantal rijksmonumenten in het historische stadje zelf.
Wandelen en andere vormen van natuurbeleving behoren tot de pijlers van het toerisme in Valkenburg. Veel gebieden zijn onderdeel van het Natura 2000-gebied Geuldal. Daarnaast heeft Valkenburg diverse parken.
Gemeente Valkenburg Limburg Sectie A nummer 2679.

Wij hebben gestreefd om het onderhavige pand zo volledig mogelijk en juist weer te geven aan de hand van de beschikbare gegevens. U dient ervan uit te gaan dat deze gegevens slechts indicatief zijn en hier kunnen dan ook geen rechten aan ontleend worden. Alle informatie die door ons kantoor wordt verstrekt van de onroerende zaken moet beschouwd worden als een uitnodiging om in onderhandeling te treden en is geheel vrijblijvend. Indien in enige gegevens of op onze website informatie staat die niet overeenkomt met de werkelijkheid, dan geldt de feitelijke situatie waarin de woning zich bevindt zoals de koper deze op de bezichtiging heeft kunnen waarnemen, en wordt de woning in deze feitelijke situatie en die staat verkocht. Indien er plattegronden zijn bijgevoegd, dienen deze uitsluitend als globale indicatie en visualisatie en hieraan kunnen uitdrukkelijk geen rechten worden ontleend. De gegevens voor wat betreft bedragen, jaartallen, omschrijvingen etc. zijn onder andere verkregen door mondelinge overdracht.
Iedere (kandidaat) koper is te allen tijde gerechtigd om voor eigen rekening een bouwkundige keuring te laten uitvoeren naar alle zaken die voor hem van belang zijn.
Het is niet toegestaan de verstrekte brochure te gebruiken als bewijsmateriaal voor het aanvragen van een energielabel.

Features

Transfer of ownership

Asking price
€ 775,000 k.k.
Asking price per m²
info
€ 2,672
Original asking price
€ 835,000 k.k.
Listed since
6+ months
Status
Available
Acceptance
Available in consultation

Construction

Kind of house
Villa, detached residential property
Building type
Resale property
Construction period
1971-1980
Type of roof
Gable roof covered with asphalt roofing and roof tiles

Surface areas and volume

Areas
Living area
290 m²
Plot size
1,490 m²
Volume in cubic meters
1,124 m³

Layout

Number of rooms
8 rooms (4 bedrooms)
Number of bath rooms
2 bathrooms and 1 separate toilet
Bathroom facilities
Bath, shower and toilet
Number of stories
2 stories and a attic
Facilities
Sliding door, TV via cable, rolldown shutters and alarm installation

Energy

Energy label
C What does this mean?
Insulation
Double glazing
Heating
Fireplace and CH boiler
Hot water
Gas-fired boiler (rental) and CH boiler
CH boiler
Nefit ketel Ecomline HR (gas-fired combination boiler from 2009, to rent)

Cadastral data

VALKENBURG A/D GEUL A 2679
Cadastral map
Area
1.490 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
In center, sheltered location, alongside a quiet road and alongside park
Garden
Surrounded by garden

Garage

Type of garage
Parking place and built-in
Capacity
2 cars
Insulation
No insulation

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.

Market insights Beta

Avg. asking price

Valkenburg

All of Valkenburg (LI)

Not enough data available to show the average asking price.

arrow-right What does this mean?
Avg. asking price per m2

Valkenburg

All of Valkenburg (LI)

Not enough data available to show the average asking price per m2.

arrow-right What does this mean?
Need help with buying?

A real estate agent can give you more insights in the housing market.

arrow-right Find an agent
Based on homes that were sold in this neighborhood in the past year. More information

Prins Bernhardlaan 20

€ 775,000 k.k.