Kaai 91 4351 AC Veere

Hightlighted features

  • Year of construction 1582
  • Living area 184 m²
  • Number of rooms 8
  • Plot size 330 m²

Description

Schitterend en authentiek gerestaureerd Rijksmonument. Het huis is gelegen aan het rustige gedeelte van de Kaai. De grote L-vormige vrije tuin grenst aan de Simon Oomstraat, met achterom, en aan de Wijngaardstraat. De tuin is geheel ommuurd en bevindt zich aan de achter- en zijzijde van het huis.
De grondige restauratie (architectenbureau Rothuizen en ’t Hooft) heeft er voor gezorgd dat de sfeer van het originele Zeeuwse woonhuis helemaal is behouden. Alle huidige woongemakken zijn geïntegreerd. De inhoud bedraagt 825m3 en de kavelgrootte is 330m2 groot. Er is een woonoppervlakte van 184m2. Daarnaast is er in het huis nog 68m2 extra rumte.
De ruimte aan de voorzijde mag als winkelruimte/detailhandel worden gebruikt.

Het huis genaamd “De Spaerpot“ is gebouwd in circa 1582. De kavel gaat terug naar de 15e eeuw. De indeling van het huis is sinds 1582 onveranderd. Het bestaat uit een voor- en een achterhuis. Aan de voorzijde bevindt zich een pakkelder met een gemetselde tongewelf en een luik naar de straat. De ruimten bieden u een 16e eeuwse indruk. De eikenhouten spiltrap staat achter in het voorgedeelte. Het achtergedeelte is enkele traptreden lager gelegen. De lange gang komt uit in de aangebouwde keuken. Via de keuken en de eetkamer komt u in de tuin. Ook de voorste woonkamer biedt middels tuindeuren toegang naar de bloemenrijke zijtuin alwaar zich o.a. een schuur en fruitbomen bevinden.

Indeling: via de entreehal loopt u via de 15 meter lange gang door het huis naar de keuken. De gang is voorzien van marmeren plavuizen, een trappetje naar het achterhuis, w.c.-ruimte, een spinde en nog meer kastruimte. In de achterkamer (ca. 25m2) treft u een plankenvloer aan, wederom een spinde en een functionerende open haardpartij. De voorkamer is een kamer en suite (ca.35m2).
De keuken is voorzien van een houten keukenblok met houten bovenkastjes en een granito werkblad. Geheel in stijl verzorgd.

Via de eikenhouten spiltrap komt u eerst op een overloop welke toegang biedt aan de eerste verdieping in het achterhuis. Hier is een brede overloop met daglicht. Er zijn 2 slaapkamers waarvan de ouderslaapkamer een eigen badkamer tot zijn beschikking heeft. Er is een o.a. een ligbad, een w.c. en een bidet.

Gaan we verder over de spiltrap dan komen we op een overloop die toegang biedt aan een woonkamer (ca. 35m2) op de eerste verdieping in het voorhuis alsmede een slaapkamer. Deze extra woonkamer heeft een prachtig uitzicht over het Veerse meer. Ook deze woonkamer wordt gesierd met een open haardpartij en vele diepe vaste kasten en boekenkasten, alsmede een kitchenette. Enkele treden hoger komt u op de zolder van het achterhuis waar nog een slaapkamer is met sanitaire voorzieningen. Het achterhuis kijkt uit op de grote kerk
Via een vlizotrap komt u op de grote praktische zolderverdieping in het voorhuis.

In het gehele huis zijn tijdens de renovatie nagenoeg alle leidingen keurig weggewerkt en daarmee aan het zicht onttrokken. Voorts zijn alle originele houten betimmeringen, witjes en Delfts blauwe tegeltjes behouden.

De foto’s geven een indruk van de sfeer. Wanneer deze sfeer u aanspreekt, dan leiden wij u graag rond in dit schitterende huis op deze geweldige plek.

Features

Transfer of ownership

Asking price
€ 845,000 k.k.
Asking price per m²
info
€ 4,592
Listed since
2 months
Status
Available
Acceptance
Available in consultation

Construction

Kind of house
Property alongside canal, corner house
Building type
Resale property
Year of construction
1582
Specific
Listed building (national monument) and protected townscape or village view (permit needed for alterations)
Type of roof
Combination roof covered with roof tiles

Surface areas and volume

Areas
Living area
184 m²
Other space inside the building
68 m²
External storage space
5 m²
Plot size
330 m²
Volume in cubic meters
825 m³

Layout

Number of rooms
8 rooms (4 bedrooms)
Number of bath rooms
2 bathrooms and 1 separate toilet
Bathroom facilities
Bath and shower
Number of stories
4 stories, a/an attic and a basement
Facilities
Flue and skylight

Energy

Energy label
Not required
Heating
CH boiler
Hot water
CH boiler and electrical boiler
CH boiler
Intergas (gas-fired combination boiler from 2016, in ownership)

Cadastral data

VEERE A 1233
Cadastral map
Area
330 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
Alongside water, in center and unobstructed surrounding view
Garden
Back garden and side garden
Back garden
144 m² (12m deep and 12m broad)
Garden location
Located at the south accessible via the rear

Storage space

Shed / storage
Detached brick storage

Parking

Type of parking facilities
Public parking and parking permits

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.

Kaai 91

€ 845,000 k.k.