Markt 34 4351 AH Veere

  • Under offer

Hightlighted features

  • Year of construction 1629
  • Living area 150 m²
  • Number of rooms 5
  • Plot size 314 m²

Description

Op een unieke locatie midden op de historische Markt in Veere gelegen rijksmonument "De Pellicaan". Dit half vrijstaande pand heeft een gepleisterde rechte gevel, een gootlijst op klosjes en een voordeuromlijsting met rozet bovenlicht. Aan weerszijden van de ingang bevinden zich twee ijzeren stoeppalen welke door krulijzers verbonden zijn met de gevel.

De ligging aan de Markt is fantastisch met op korte afstand de binnenhaven en het Veerse Meer. Achter de woning is een fijne diepe tuin met over de gehele breedte een flinke garage met zolder. Het totale perceel bedraagt 314 m² en de achterzijde grenst aan het Oranjeplein. Via de poort aan de zijkant van het pand is de tuin ook bereikbaar. Kortom....een uniek object op een bijzondere historische locatie!

Indeling:

Begane grond:
Via een kleine trap bereikt men de voordeur en komt men in de fraaie gang met garderobe en meterkast en welke toegang biedt aan de sfeervolle woonkamer met balkenplafond met moer- en kinderbalken, een authentieke vaste kast welke deels nog is voorzien van handgevormd glas, fraaie schouwpartij met houtsnijwerk, diverse beschilderingen en authentieke Delfts blauwe tegels. Via 2 openslaande deuren komt men in de achtergelegen (werk)kamer met zicht op de achtertuin. Aan het eind van de gang is het toilet waar zich tevens de wasmachine-aansluiting bevindt. Vanuit de werkkamer komt men in de achtergelegen aanbouw met de ruime keuken welke is voorzien van onder- en bovenkasten en diverse inbouwapparatuur. Achter de keuken is nog een fijne eetkamer maar deze is ook goed te gebruiken als bijkeuken. Zowel vanuit de keuken en bijkeuken is de achtertuin bereikbaar.

1e verdieping:
Overloop en 2 ruime slaapkamers die zich direct onder de fraai sporenkap bevinden en vanuit deze slaapkamers heeft men een fraai uitzicht over het Veerse Meer.

2e verdieping:
Overloop, badkamer voorzien van douche, toilet en dubbele wastafel, ruime slaapkamer met vaste kasten en toegang tot een bergruimte met opstelling cv-ketel. Ook hier is nog voldoende bergruimte achter de aanwezige knieschotten.

In de diepe, op het oosten gelegen, achtertuin staat een grote garage met toegang vanaf het Oranjeplein. Deze garage is over de gehele breedte van het perceel en biedt ruimte aan minimaal 1 auto en heeft ook nog een flinke bergzolder.

Algemeen:
- Uitsluitend permanente bewoning,
- Diverse authentieke details aanwezig,
- Diepe tuin met vrije achterom,
- Unieke locatie in het historische centrum van Veere,
- In 2017 buitenschilderwerk gedaan,
- Deels voorzien van voorzetramen,
- In 1978 is de woning compleet gerenoveerd,
- Garage/berging is gebouwd in 1983,
- Bewoners kunnen 1 gratis parkeervergunning krijgen.

De ligging is binnen de grenzen van het beschermd stadsgezicht van Veere, hetgeen betekent dat uitsluitend verbouwd/gebouwd mag worden, indien de cultuurhistorische en ruimtelijke waarden van het beschermde stadsgezicht niet worden aangetast en vooraf advies is ingewonnen bij de Walcherse Monumenten- en Welstandcommissie.

Is uw interesse gewekt? Wij verzorgen graag een rondleiding door dit bijzondere monument in het hartje van de stad. Neem contact op met ons kantoor voor het maken van een afspraak.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan.

Sinke Komejan Makelaars | Taxateurs dient de te verkopen woningen in te (laten) meten volgens de branchebrede Meetinstructie. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. Kandidaat-kopers wordt geadviseerd een en ander zelf na te meten en verkoper en zijn makelaar accepteren hierom geen aansprakelijkheid.

Features

Transfer of ownership

Asking price
€ 485,000 k.k.
Asking price per m²
info
€ 3,233
Listed since
3 months
Status
Under offer
Acceptance
Available in consultation

Construction

Kind of house
Desirable residence/villa, corner house
Building type
Resale property
Year of construction
1629
Specific
Listed building (national monument) and partly furnished with carpets and curtains
Type of roof
Gable roof covered with roof tiles

Surface areas and volume

Areas
Living area
150 m²
External storage space
38 m²
Plot size
314 m²
Volume in cubic meters
645 m³

Layout

Number of rooms
5 rooms (3 bedrooms)
Number of bath rooms
1 bathroom and 1 separate toilet
Number of stories
3 stories
Facilities
TV via cable, flue and skylight

Energy

Energy label
Not required
Insulation
Roof insulation, insulated walls and secondary glazing
Heating
CH boiler
Hot water
CH boiler and electrical boiler
CH boiler
Nefit Smartline (gas-fired from 2006, in ownership)

Cadastral data

VEERE A 1718
Cadastral map
Area
314 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
Alongside a quiet road and in center
Garden
Back garden
Back garden
120 m² (18m deep and 9m broad)
Garden location
Located at the northeast accessible via the rear

Garage

Type of garage
Detached brick garage
Capacity
1 car
Facilities
Electricity

Parking

Type of parking facilities
Public parking, paid parking and parking permits

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.

Markt 34

€ 485,000 k.k.