Weikesstraat 23 5335 LE Alem

  • Sold
€ 250,000 k.k.
View photo 1 of Weikesstraat 23
View photo 2 of Weikesstraat 23
View photo 3 of Weikesstraat 23
View photo 4 of Weikesstraat 23
View photo 5 of Weikesstraat 23
View photo 6 of Weikesstraat 23

Sales history

Listed since
December 11, 2018
Date of sale
August 28, 2019
Term
8½ month

Description

MOOIE TWEE-ONDER-EEN-KAPWONING OP HET IDILISCHE SCHIEREILAND ALEM

Op het historisch en rustieke Alem dat na het omleggen van de maas sinds 1958 bij Gelderland hoort, is nog altijd naast de rust en ruimte ook de Brabantse gezelligheid te vinden. Wanneer u de straat uitrijdt ziet u de groene landerijen en de Maas. Naast de prachtige ligging is deze woning aan de achterkant flink uitgebouwd in 2005, hierdoor is een extra slaapkamer op de begane grond gecreëerd. In 2008 zijn er nog een aantal aanpassingen gemaakt waardoor de woning een compleet andere uitstraling heeft gekregen.

Enkele bijzonderheden
- Achteraanbouw in 2005
- Erker en berging aangebouw in 2008
- Vloer met vloerverwarming op de begane grond en keuken vernieuwd in 2008
- Nieuwe groepenkast in 2008
- Afgelopen zomer uitwendig geschilderd
- Levensloopbestendig te maken
- Grote voorraadkelder

Indeling.
Over de ruime oprit en langs de erker is via de voordeur de hal te bereiken. De hal geeft toegang tot de nette toilet, vernieuwde meterkast en woonkamer, ook de opgang naar de verdieping is in de hal te vinden. De woonkamer in L-vorm is evenals de rest van de begane grond bekleed met een speelse tegelvloer met tegels van verschillend formaat. In de woonkamer is het gezellig en knus te maken met de houtkachel (ter overnamen). De keuken is landelijk uitgevoerd met een luxe en flinke oven met 4-pits gasfornuis en grillplaat, vaatwasser en koelkast. De bijkeuken is gesitueerd achter de keuken en heeft ook een landelijk uitgevoerde wastafel en aansluiting voor wasmachine en ander witgoed. Via de bijkeuken is de slaapkamer en tuin bereikbaar, ook vanuit de slaapkamer is door de openslaande deuren de tuin bereikbaar. De tuin is onderhoudsvrij ingericht waarin achter in de tuin een overkapping gerealiseerd is. Boven zijn drie slaapkamers en een badkamer te vinden. Twee van de drie slaapkamers zijn voorzien van inbouwkasten en ook op de overloop is een inbouwkast gesitueerd. De badkamer is voorzien van een douche-bad en wastafel. De zolder is te bereiken via de vlizotrap, op de zolder is voldoende ruimte voor berging van spullen.

Wonen en werken in de Mooie Bommelerwaard:
Tussen Maas en Waal in het zuiden van de provincie Gelderland ligt een bijzonder stukje Nederland: de Bommelerwaard. De rivieren en de strategische ligging zijn zeer belangrijk geweest in de geschiedenis van het gebied en zijn nog steeds de belangrijkste redenen voor mensen om in de Bommelerwaard te wonen. De Bommelerwaard bestaat uit twee gemeenten. De gemeente Zaltbommel telt twaalf dorpskernen en een stad (Zaltbommel) en is gelegen in het westen van de Bommelerwaard. In het oostelijk deel van de Bommelerwaard liggen de elf kernen van de gemeente Maasdriel waarvan Kerkdriel de grootste is.
De Bommelerwaard is zeer centraal gelegen in Nederland. Aangezien de belangrijke verkeersader de A2 het gebied doorsnijdt is een ritje met de auto naar ’s-Hertogenbosch een kwestie van minuten en naar Utrecht een half uur. Ook de steden Nijmegen, Arnhem, Breda, Eindhoven, Rotterdam en Tilburg zijn op ± 35 autominuten gelegen van de Bommelerwaard. Daarnaast zijn er voldoende openbaarvervoervoorzieningen waaronder een NS station in Zaltbommel.

Toeristische aantrekkingskracht:
De rivier en de vele plassen oefenen grote aantrekkingskracht uit, o.a. op watersportliefhebbers. In het gebied zijn diverse jachthavens en strandbaden te vinden. Zo bieden de Zandmeren in Kerkdriel in de zomer volop gelegenheid om te zwemmen en zijn er diverse jachthavens waar men tevens kan genieten van een hapje en een drankje met uitzicht op het water. Naast de watersport zijn er vele mooie wandel- en fietsroutes te vinden in de Bommelerwaard. Een tocht over de smalle dijken levert een overvloed aan prachtige vergezichten, zoals het natuurgebied de “Hurnse Kil”, indrukwekkende natuurmonumenten en sfeervolle aanlegplaatsen. Ook zijn de verschillende kastelen in de Bommelerwaard het bezoeken waard. Golfers kunnen hun hart ophalen op een prachtig 9-holes golfterrein in Kerkdriel welke is aangelegd tussen de Maas en de dijk.

Uitgebreide voorzieningen:
Voor de dagelijkse boodschappen kan men in de meeste kernen dichtbij huis terecht in de grotere kernen (waaronder Zaltbommel en Kerkdriel). Kerkdriel heeft een overdekt winkelcentrum en daarnaast zijn vele sportaccommodaties, culturele centra en horecavoorzieningen te vinden. De meeste kernen kennen een rijk verenigingsleven. Ook zijn er diverse jaarlijkse activiteiten waar vaak naar toegeleefd wordt zoals de jaarwisseling, carnaval in de dorpen, de paardenmarkt in Hedel en de grote kermis in Kerkdriel.

Features

Transfer of ownership

Last asking price
€ 250,000 k.k.
Asking price per m²
info
€ 2,000
Helpful? /
Thank you!
Original asking price
€ 279,500 k.k.
Status
Sold

Construction

Kind of house
Single-family home, double house
Building type
Resale property
Year of construction
1960
Type of roof
Gable roof covered with roof tiles

Surface areas and volume

Areas
Living area
125 m²
Other space inside the building
26 m²
Exterior space attached to the building
20 m²
Plot size
235 m²
Volume in cubic meters
450 m³

Layout

Number of rooms
6 rooms (4 bedrooms)
Number of bath rooms
1 bathroom and 1 separate toilet
Bathroom facilities
Bath and shower
Number of residential layers (stories)
2 residential layers (stories) and a loft
Facilities
Rolldown shutters, TV via cable and skylight

Energy

Energy label
C What does this mean?
Insulation
Roof insulation, insulated walls, floor insulation and double glazing
Heating
CH boiler and partial floor heating
Hot water
CH boiler
CH boiler
Intergas HR Eco36cw5 (gas-fired combination boiler from 2015, in ownership)

Cadastral data

MAASDRIEL L 1636
Cadastral map
Area
235 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
Alongside a quiet road and in residential district
Garden
Back garden and front garden
Back garden
77 m² (14m deep and 5,5m broad)
Garden location
Located at the northwest accessible via the rear

Storage space

Shed / storage
Attached brick storage
Facilities
Electricity

Parking

Type of parking facilities
Public parking
Involved real estate agent
Mr. Hooijmans
Weikesstraat 23
9.5
I would recommend this agent.
Ze bieden een heel goede service, komen afspraken na, denken goed met je mee en een lage courtage. Erg goede ervaring.
Expertise
9
Knowledge of the local market
10
Price / quality
10
Service and guidance
9
Reaction of Havermans Makelaardij O.Z.
Door optimale communicatie en door goede voorbereiding van verkoper is een optimaal resultaat bereikt. Dank aan de opdrachtgever

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.