Burgemeester van den Boschstraat 69 3958 CB Amerongen

  • Sold
€ 1,175,000 k.k.

Description

Langhuisboerderij (1883), BURGEMEESTER JHR H VAN DEN BOSCHSTRAAT 69 AMERONGEN

Wenst u de authentieke sfeer te ervaren van het wonen aan een historische klinkerstraat binnen Amerongen in een monumentale Langhuisboerderij, dan kan dit in deze klassieke woonboerderij. Met deze woning heeft u een tal van mogelijkheden.

In de karakteristieke oude dorpskern van Amerongen, staat deze schitterende vrijstaande langhuisboerderij uit de 19e eeuw. Het is een gemeentelijk monument. Ideaal voor als u veel ruimte zoekt, een groot gezin heeft, kantoor aan huis/een werkkamer(s) ambieert of een atelier/praktijkruimte zoekt.
Het huis is oud (1883), stoer en stevig! De indeling van het huis is nog origineel en heeft stijl.
Dit unieke object is op diverse essentiële onderdelen gerenoveerd, gerestaureerd en gemoderniseerd. Eveneens zijn er verschillende onderdelen zeer goed behouden gebleven, zoals de prachtige authentieke deuren, gebinten, vloeren, de hoge plafonds.

Verrassend is de ruimte in de boerderij alsmede de tuin welke de privacy goed waarborgt.
De naast de boerderij gelegen oprit geeft parkeermogelijkheid aan 2 tot 3 auto’s. Achter op het perceel is een gepotdekselde houten kapschuur met pannendak gerealiseerd waardoor u het buitenleven nog langer kunt ervaren en kunt genieten van het zicht op de historische molen Maallust, tevens bevindt zich aan de linkerzijde nog een gepotdekselde tuinschuur waar u de fietsen kunt stallen na een heerlijke fietstocht over de dijk of door de bossen.
Dit stijlvolle pand biedt één en al sfeer, karakter en nostalgie.

De boerderij heeft een woonoppervlak van circa 323m2, een inhoud van circa 1275 m3 en een perceel eigen grond van 725 m2.

INDELING:
Onderverdieping: een tweetal provisie-/wijnkelders;
Begane grond: centrale hal met antieke estrikken vloer, meterkast, kamer 1 met een tweetal vaste kasten, de zonnige (werk)kamer 2 met een vaste kast en een op maat gemaakte boekenkast, slaapkamer met toegang tot (gestoffeerde) kelder, tussenportaal, toilet met fonteintje, badkamer met ligbad/douche, vaste wastafel en witgoedaansluitingen, royale woonkeuken met inbouwkeuken in hoekopstelling en aan overzijde de apparatenwand, toegang tot 2e kelder en schouw, entree woonhuis aan zijgevel, hal, trapopgang, 2e toilet met fonteintje, aan de achterzijde over de gehele breedte gelegen de woonkamer met veel lichtinval en deur naar achtertuin en fraaie schouw;

1e Verdieping: ruime overloop met veel bergruimte door vaste kasten, zeer ruime ouderslaapkamer met eigen inloopkast , dakramen en veel bergruimte achter knieschotten, toilet met vaste wastafel en dakraam, badkamer met separate douche, ligbad, dakraam en dubbel wastafelmeubel en verwarmde vloer, aparte strijkkamer met cv-opstelling , twee grote slaapkamers aan voorzijde waarvan één met vaste kast en bedstee. Eenvoudig te realiseren extra slaap-/werkkamer op de grote overloop.

BIJZONDERHEDEN:
- Met gevoel voor de sfeer en originele details door de jaren heen goed gemoderniseerd en
verbeterd;
- Begane grond deels voorzien van vloerverwarming : in de keuken en de zitkamer.
- Het woonhuis bevindt zich in de directe nabijheid van openbaar vervoer en diverse verbindingswegen naar Utrecht, , Arnhem, Driebergen en Zeist.
- Op loopafstand van bossen en uiterwaarden.
- Voorzieningen zoals winkels en scholen.
- Oplevering in overleg.

Het schilderachtige dorp Amerongen is een pareltje op de Heuvelrug. Het is prachtig gelegen tussen de Nederrijn met haar uiterwaarden en de uitgestrekte bossen. Het gevarieerde landschap van bos en heide heeft veel te bieden voor hen die zoeken naar rust en natuurschoon. Wandelend door het dorp vind je oude straatjes met boerenhuizen, monumentale panden, leuke restaurants, galeries en winkeltjes. De roemrijke historie rond de tabakscultuur vind je overal in het dorp terug. Museum Kasteel Amerongen is bij veel mensen bekend en is bijna het gehele jaar door toegankelijk met zijn prachtige tuinen. De Amerongse berg behoort tot het hoogste punt van de Utrechtse Heuvelrug. Een geweldige heuvelachtige omgeving om heerlijk te wandelen en te fietsen.
Naast natuurschoon biedt Amerongen ook andere voorzieningen, recentelijk uitgebreid met de nieuwbouw van project Allemanswaard. Er zijn meerdere basisscholen, sportverenigingen, diverse aantrekkelijke restaurants, galeries, brocante winkel, maar ook winkels voor de dagelijkse boodschappen. Middelbare scholen op ca. 7 kilometer afstand. Amerongen ligt centraal in het land nabij uitvalswegen richting Utrecht, Arnhem, Amersfoort en Amsterdam. Daarnaast is er een goede openbaar-vervoersverbinding voor handen.

Features

Transfer of ownership

Last asking price
€ 1,175,000 kosten koper
Asking price per m²
€ 3,638
Status
Sold

Construction

Kind of house
Converted farmhouse, detached residential property
Building type
Resale property
Year of construction
1883
Specific
Listed building (national monument)
Type of roof
Gable roof covered with roof tiles

Surface areas and volume

Areas
Living area
323 m²
Other space inside the building
15 m²
External storage space
11 m²
Plot size
725 m²
Volume in cubic meters
1,275 m³

Layout

Number of rooms
7 rooms (6 bedrooms)
Number of bath rooms
2 bathrooms and 2 separate toilets
Bathroom facilities
2 baths
Number of stories
2 stories
Facilities
Alarm installation, skylight, flue and TV via cable

Energy

Energy label
D What does this mean?
Insulation
Roof insulation and partly double glazed
Heating
CH boiler and fireplace
Hot water
CH boiler
CH boiler
Nefit Excellent Ecomline HR (gas-fired combination boiler from 2006, in ownership)

Cadastral data

AMERONGEN D 4814
Cadastral map
Area
615 m²
Ownership situation
Full ownership
AMERONGEN D 5115
Area
2 m²
Ownership situation
Full ownership
AMERONGEN D 6165
Area
15 m²
Ownership situation
Full ownership
AMERONGEN D 6166
Area
6 m²
Ownership situation
Full ownership
AMERONGEN D 6163
Area
87 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
Alongside a quiet road and In wooded surroundings
Garden
Surrounded by garden

Storage space

Shed / storage
Attached wooden storage

Parking

Type of parking facilities
Parking on private property