• Sold

Emmastraat 40 1075 HW Amsterdam Willemspark

Hightlighted features

  • 450 m² living area
  • 272 m² plot size
  • 5 bedrooms
Map
€ 4,250,000 k.k.

Sales history

Listed since
December 2, 2021
Date of sale
June 16, 2022
Term
6 months

Description

Wonen in een herenhuis met voortuin, een midden entree en een tuin op het Westen.

Statig herenhuis met midden entree en eigen sfeer en veel karakter, riant opgezet met een functionele en tevens evenwichtige verdeling van vertrekken. Het pand is ongeveer 10 meter breed en heeft een voortuin (46 m2) met een diepte van 5 meter, achtertuin (65m2) gelegen op het Westen. Dit type huis is schaars in Zuid, extra breed met een entree in het midden, licht en met een centraal trappenhuis en 3 diepe en praktisch ingedeelde bouwlagen. Gezien de breedte van het pand en met plafondhoogten van 3.40 meter, is het een huis met allure en grandeur. Totaal omvattende ca. 450 m² gebruiksoppervlakte wonen/kantoor, met de mogelijkheid deze te optimaliseren, onder meer door het uitgraven, dan wel vergroten van de kelder/souterrain-ruimten tot een totaal van ca. 210 m². (vergunningsplichtig) Maar zelfs met de huidige indeling en sfeer is het een huis waar het heel prettig wonen en werken is. Een huis dat eigenlijk niet zou moeten worden verbouwd, maar waar regulier onderhoud zou kunnen volstaan.

ART DECO
Het pand, ontworpen door architect F.A. Warners behorend tot de Amsterdamse School, heeft nog zijn oorspronkelijke sfeer en karakter behouden. Door de extra breedte van ongeveer 10 meter en diepte van bijna 17 meter zijn de drie woonlagen heel prettig en functioneel ingedeeld. Totaal omvattende 12 vertrekken en 3 badkamers. De entree en het trappenhuis zijn werkelijk imposant dankzij de bijzondere Art Deco ornamenten en het prachtige glas-in-lood. Door de grote raampartijen en Zuidwest ligging van de achtergevel is het tevens een licht huis. De glas-in-lood ramen zijn nog grotendeels aanwezig. Rijk en goed gebouwd rond 1918, heeft het een ruime voortuin en aan de achterzijde vrij uitzicht over grote tuinen met schitterende boompartijen. De achtertuin van ca. 6 tot 8 meter diep, heeft middag- en avondzon. De huidige kelder/souterrain verdieping van ca. 38 m² t.b.v. wijn en opslag heeft een vrije hoogte van 1.95 meter.

Omgeving
Het pand heeft een mooie woonomgeving in de nabijheid van het Vondelpark en ligt tegelijkertijd heel centraal in de stad. De locatie is goed bereikbaar en omgeven door alle grootstedelijke voorzieningen en dynamiek. Er is een Noord-Zuid busverbinding met een halte om dat hoek. Scholen zijn op loop- en fietsafstand. Diverse mogelijkheden om uw boot aan te leggen in het nabije Noorder-Amstel kanaal. Winkels en restaurants kunt u vinden in de vlakbij gelegen gezellige Cornelis Schuytstraat. Gelegen aan het brede deel van de Emmastraat met ruime gelegenheid tot parkeren.

Huidige indeling
Begane grond 146 m2 kantoorruimte bestaande uit 4 vertrekken met toegang tot de tuin
Kelder 38m2 thans ingedeeld in 2 ruimten
1e verdieping 145 m2 zelfstandig etage woning met woonkamer met serre, balkon, keuken, 2 slaapkamer en een badkamer
2e verdieping 121 m2 zelfstandige etage woning met woonkamer met open keuken, 3 slaapkamers, 2 badkamers.
Zolder vliering 40 m2 bereikbaar via vlizotrap (na verbetering 86 m2).

Bestemming
Bestemming volgens bestemmingsplan en de erfpacht akte is de begane grond kantoor en zijn de bovenverdiepingen bestemd voor wonen.

Erfpacht
Het pand is gelegen op grond in erfpacht van de Gemeente Amsterdam. Het huidige tijdvak loopt tot 31 augustus 2042 en de vaste canon bedraagt € 6.387,41 per jaar onder de Algemene Bepalingen 1915.
De aanvraag voor het afkopen van het eeuwigdurend recht van erfpacht is op tijd ingediend met behoud van de gunstige voorwaarden, de huidige bestemming van de begane grond zal voor het verkrijgen van een offerte nog moeten worden gewijzigd in wonen dan wel dient het object te moeten worden gesplitst in appartementsrechten. De aanvraag is nog in behandeling in het Overstap portaal en eigenaar heeft nog geen opmerkingen van de Gemeente ontvangen.

Gebruik
Het object bestaat nu uit meerdere kantoorruimten en 3 wooneenheden, bij bewoning door een gezin zijn er aanpassingen noodzakelijk.

Uitbreiding
Door enkele aanpassingen aan het pand kan mogelijk ca. 210 m² extra vierkante meter worden gecreëerd onder meer door het uitgraven van de kelder (vergroting met 117 m² in de kelder en 9 m2 begane grond) en het creëren van een penthouse met terras (ca. 86m2 en 14m2 terras) op de zolderverdieping. Zulke aanpassingen zijn uiteraard vergunning plichtig, verkoper heeft met een architect een onderzoek hierna gedaan, schetstekeningen zijn op verzoek aanwezig.

Meetstaat
De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting

Features

Transfer of ownership

Last asking price
€ 4,250,000 kosten koper
Asking price per m²
€ 9,444
Status
Sold

Construction

Kind of house
Desirable residence/villa, row house
Building type
Resale property
Year of construction
1918

Surface areas and volume

Areas
Living area
450 m²
Exterior space attached to the building
13 m²
Plot size
272 m²
Volume in cubic meters
1,350 m³

Layout

Number of rooms
12 rooms (5 bedrooms)
Number of stories
3 stories

Energy

Energy label
Not available
Heating
CH boiler
Hot water
Electrical boiler and gas water heater

Cadastral data

AMSTERDAM Z 58
Cadastral map
Area
272 m²
Ownership situation
Municipal long-term lease (end date of long-term lease: 31-08-2042)
Fees
€ 6.387,41 per year

Exterior space

Garden
Back garden and front garden
Back garden
65 m² (6,5 meter deep and 10 meter broad)
Garden location
Located at the west accessible via the rear

Storage space

Shed / storage
Built-in

Parking

Type of parking facilities
Paid parking and public parking

Involved real estate agent

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.