• Sold

Sperwerstraat 14 1171 TE Badhoevedorp Badhoevedorp Zuid

Hightlighted features

  • 160 m² living area
  • 268 m² plot size
  • 3 bedrooms
Map
€ 699,000 k.k.

Sales history

Listed since
April 8, 2021
Date of sale
April 19, 2021
Term
11 days

Description

* Bekijk ook graag onze 3D bezichtiging (via een Video en via een Matterport) van deze woning op onze eigen website of Funda *

Mooie, karakteristieke jaren ’30 HOEKwoning gelegen op een ruim perceel met eigen oprit. De woning is in de loop de jaren uitgebouwd en verbouwd wat resulteert in een royale woning van circa 160 m² woonoppervlakte en tevens extra leuke en praktische inpandige (werk)ruimtes van totaal circa 19 m², mede dankzij de extra aanbouw met kap van circa 3,5 bij 12 meter. De woning is hiermee tevens uiterst geschikt voor werken aan huis. Daarnaast zijn vele ruimtes gesitueerd rondom de achtertuin, met fraaie lichtinval. Het geheel betreft een sfeervolle, gezellige woning met vele mogelijkheden.

De woning is ingedeeld met een entree aan de zijkant van de woning vanuit de eigen oprit en ruime voortuin. De hal biedt middels openslaande deuren met roedeverdeling toegang tot de sfeervolle L-vormige woonkamer met erker en uitbouw. Aan de achterzijde bevindt zich, deels in de uitbouw, een gezellige woonkeuken met diverse inbouwapparatuur en grote raampartijen en openslaande deuren naar de tuin. Vanuit de woonkamer is een werk-/slaap-/speelkamer bereikbaar welke voor vele doeleinden gebruikt kan worden. Deze ruimte heeft openslaande deuren naar de tuin, een sfeervolle houtkachel en een houten trap naar de bovengelegen vide ruimte met dakramen en diverse mogelijkheden. Aan de voorzijde is vanuit de keuken een praktische bijkeuken met extra entree vanaf het garage pad bereikbaar en een inpandige berging met houten openslaande deuren naar het garage pad. Boven deze ruimte bevindt zich een extra (werk)ruimte met dakraam en gevelraam en bergruimte. Op de eerste verdieping van de oorspronkelijk woning bevinden zich een grote (ouder)slaapkamer (oorspronkelijk 2 kamers) met een balkon, een tweede goede slaapkamer en een ruime badkamer met hoekligbad, douche, zwevend toilet en wastafelmeubel. De tweede verdieping is bereikbaar via een vaste trap. Deze verdieping is voorzien van drie dakkapellen, waardoor een dakkapel op de overloop. De grote zolderkamer met dakkapel aan voor- en achterzijde biedt tevens nog een goede 3e slaapkamer. Deze kamer is indien gewenst ook in te delen in twee kamers.
De gezellige achtertuin is op het noordoosten gelegen en biedt ’s zomers zon van 7 uur tot 20 uur. De tuin is aangelegd met bestrating en houten schuttingen.
De woning is gelegen op een perceel van 268 m² eigen grond. Op de grote eigen oprit is er parkeergelegenheid voor diverse auto’s.
Bijna alle vertrekken zijn afgewerkt met een mooie laminaatvloer of tegelvloer en (deels) gestuukte en gesausde wanden. De gehele woning, met uitzondering van het gevelraam in de zijgevel, is voorzien van dubbele beglazing.
De woning is gelegen in een rustige woonwijk van Badhoevedorp met diverse fraaie jaren ’30 woningen. Deze groenrijke straat bevindt zich tussen de Pa Verkuijllaan en de Sloterweg, in het centrum van Badhoevedorp en in de nabijheid van scholen, winkels, openbaar vervoervoorzieningen en uitvalswegen. O.a. Amsterdam, Haarlem en Schiphol zijn goed bereikbaar. Er is gelegenheid tot onbetaald parkeren op de openbare weg.

Kortom: een fantastisch ruime woning met vele aparte woon- en werkruimtes!

Bijzonderheden:

Inhoud/Woonoppervlakte
De inhoud bedraagt gezamenlijk circa 638 m³. De woonoppervlakte bedraagt circa 160 m²; de overige inpandige ruimte circa 19 m²; de gebouw gebonden buitenruimte circa 7 m². Er is een Meetrapport aanwezig door een extern bureau uitgevoerd, conform de branchebrede meetinstructies op basis van de NEN2580.

Bouwjaar
De woning is gebouwd omstreeks 1938. De woning is uitgebouwd en verbouwd o.a. in 1994 en 1997.

Kadastrale gegevens
Gemeente Haarlemmermeer, sectie H, nummer 7638, groot 2 are en 68 centiare.

Onderhoud
De woning is zowel aan de binnen- als buitenzijde goed onderhouden. De gevels zijn in 2012 gereinigd met een lichte zandstraal en daarna geïmpregneerd. In 2019 heeft het buitenschilderwerk plaats gevonden.

Isolatie
De woning is voorzien van dubbele beglazing, met uitzondering van de glas-in-lood ramen in de zijgevel. De kruipruimte in de woning is voorzien van isolatie chips. Deels dakisolatie aanwezig.

Verwarming en warmwater
Verwarming en warmwater via een HR Cv-ketel, merk ATAG uit 2018 (eigendom). Deze ketel is voorzien van een onderhoudscontract (voor het laatst onderhouden in 2021). De badkamer is voorzien van vloerverwarming. Het schoorsteenkanaal is voor het laatst geveegd/gereinigd in 2021.

Elektra
De meterkast is voorzien van circa 8 groepen, een 3-fasen groep en aardlekschakelaar(s). Nieuwe gas- en elektrameter. Tevens glasvezel aanwezig.

Energielabel
De woning heeft een energielabel E, geldig tot 31-05-2029.

Milieu/ asbest
Aan verkoper en bij de Omgevingsdienst zijn geen bodemverontreinigingen respectievelijk een olietank bekend. Bij verkoper zijn geen asbesthoudende materialen in de woning bekend.

Recht van gunning
Verkoper behoudt zich het recht van gunning voor.

Oplevering
In overleg

Algemene Voorwaarden:
Voor onze verkoopprocedure zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing, welke opvraagbaar zijn via ons kantoor. Tenzij anders aangegeven in de brochure of door de verkopend makelaar, dient koper binnen 2 werkdagen na het bereiken van de mondelinge overeenstemming in zake de koopsom en de voorwaarden, een notaris aan te wijzen in de omgeving van het verkochte opdat uiterlijk 1 week na deze mondelinge overeenstemming de koopakte ondertekend kan worden. Indien koper binnen deze periode geen notaris heeft aangewezen, heeft verkoper het recht deze aan te wijzen. Een mondelinge overeenstemming tussen de particuliere verkoper en de particuliere koper is niet rechtsgeldig. Met andere woorden: er is geen koop. Er is pas sprake van een rechtsgeldige koopovereenkomst als de particuliere verkoper en de particuliere koper de koopovereenkomst hebben ondertekend.
In de koopakte zal een ouderdomsclausule, een Nen-metingsclausule en een asbestclausule worden opgenomen.

** Let op. In verband met het Corona virus is bezichtigen bij Steijn & Steijn Makelaars momenteel uitsluitend mogelijk met het dragen van een mondkapje. Leest u ook ons bijzonder protocol over alle maatregelen en voorwaarden. Bekijkt u graag ook de 3D bezichtiging van deze woning op onze eigen website of Funda. **

** Pay attention. Due to the Corona virus, viewing at Steijn & Steijn Makelaars is currently only possible with a face mask! Please also read our special protocol on all measures and conditions. Please also view the 3D viewing of this property on our own website or Funda. **

Features

Transfer of ownership

Last asking price
€ 699,000 kosten koper
Asking price per m²
€ 4,369
Status
Sold

Construction

Kind of house
Single-family home, corner house
Building type
Resale property
Year of construction
1938
Type of roof
Combination roof covered with roof tiles

Surface areas and volume

Areas
Living area
160 m²
Other space inside the building
19 m²
Exterior space attached to the building
7 m²
Plot size
268 m²
Volume in cubic meters
638 m³

Layout

Number of rooms
5 rooms (3 bedrooms)
Number of bath rooms
1 bathroom and 1 separate toilet
Bathroom facilities
Bath, shower and toilet
Number of stories
3 stories
Facilities
Skylight, optical fibre, flue, sliding door and TV via cable

Energy

Energy label
E What does this mean?
Insulation
Roof insulation, double glazing and floor insulation
Heating
CH boiler
Hot water
CH boiler
CH boiler
ATAG (gas-fired combination boiler from 2018, in ownership)

Cadastral data

HAARLEMMERMEER H 7638
Cadastral map
Area
268 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
Alongside a quiet road, in center and in residential district
Garden
Back garden and front garden
Balcony/roof garden
Balcony present

Storage space

Shed / storage
Built-in
Facilities
Electricity

Parking

Type of parking facilities
Parking on private property and public parking
Involved real estate agents
A funda user (targeted buying)
Sperwerstraat 14
9.0
I would recommend this agent.
Urban Makelaars heeft ons geholpen met het bod op ons nieuwe huis. Ik denk dat Sander een juiste inschatting van de hoogte en timing van het bod heeft gedaan waardoor het bod succesvol was. Daarnaast heeft hij ons nog advies gegeven waarvan de verkopers achteraf vertelden dat dat ook heeft geholpen.
Availability and communication
9
Expertise
9
Negotiation and result
9
Price / quality
9

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.