van Wassenhovestraat (Bouwnr. 25) 5613 LL Eindhoven

  • Sold
€ 785,000 v.o.n.
Part of project Augustus, Eindhoven

Sales history

Listed since
April 14, 2019
Date of sale
October 8, 2019
Term
5½ month

Description

Wonen in Augustus!

Augustus wordt een nieuwe buurt ten zuidoosten van de binnenstad van Eindhoven.

Meer informatie en inschrijven kan hier: Woneninaugustus.nl

Vanaf maandag 15 april is de projectwebsite aangevuld met alle benodigde informatie zoals de plattegronden, prijzen en meer. Vanaf die datum t/m maandag 6 mei 2019 11:00 uur is het mogelijk u officieel in te schrijven voor de woningen van uw voorkeur.

WONEN KLEURT AUGUSTUS
Al sinds 1959 kijken we vanaf de Geldropseweg naar de gebouwen van het Augustinianum. De oudste middelbare school van Eindhoven. In 2017 is de school verhuisd naar een fantastisch nieuw gebouw aan de oostelijke rand van het terrein. De rest van deze prachtige locatie wordt door Hurks ontwikkeld tot een nieuwe, kleinschalige woonwijk. Waar historie voelbaar en zichtbaar is. Waar ruimte is. En groen. Waar bijzondere huizen komen. Waar een nieuwe toekomst wacht. Een eigenzinnige plek die Augustus gaat heten.

LOCATIE
Augustus ligt er uniek lekker bij. Rustig en groen maar toch dichtbij het centrum en bovendien vlakbij de rondweg van waaruit je snel naar de diverse snelwegen kunt.

DIVERS WONINGAANBOD
Augustus wordt een ruim opgezette wijk net buiten het centrum met 65 woningen. De structuur van deze nieuwe wijk sluit aan op de structuur van de bestaande Irisbuurt aan de ene zijde en loopt via groen en water over naar het nieuwe Augustinianum aan de ander zijde.

Type Vrijstaande woning:
Het plan telt negen vrijstaande woningen. Daarvan zijn er drie gelegen aan het water. Vijf liggen aan het park en de negende vrijstaande woning schittert tussen de andere woningen in de wijk. De indelingen van de vrijstaande woningen zijn behoorlijk verschillend. Het loont zeer de moeite om zowel de ligging als de indeling goed te bestuderen om tot een optimale keuze te komen. Zo heeft de ene woning een bijna loft-achtige zwarte stalen trap als object middenin de woning en de andere juist een klassieke indeling en suite. Alle vrijstaande woningen hebben echter een belangrijke overeenkomst: ze zijn groot. Heel groot..

BEREIKBAARHEID
Augustus is heerlijk centraal gelegen. Om te beginnen ligt het binnen de ring, op 10 minuten fietsen van het centrum. Daarnaast zijn ook alle basisvoorzieningen zoals supermarkten, theaters, sportverenigingen en meer in de buurt. Zo ligt Augustus overal dichtbij en voelt het tegelijkertijd als een klein eiland vol rust en ruimte midden in het bruisende Eindhoven.

DUURZAAMHEID
Augustus wordt qua duurzaamheid minstens volgens de allerlaatste normen gebouwd maar gaat op veel punten verder dan dat. Een overzicht:

EPC=0
Alle woningen worden energieneutraal, met 0 als EPC-waarde. Dat betekent dat de energievraag van de gebouw gebonden installaties (verwarming, ventilatie, elektra) gecompenseerd wordt. Je betaalt als bewoner dus alleen voor de extra energie waar je zelf voor kiest zoals het opladen van je telefoon of het kijken van tv. Een EPC van 0 is veel duurzamer dan de norm van het huidige bouwbesluit. Een bewuste keuze voor Augustus.

De woningen worden ook gasloos. Dat is niet alleen een sympathiek knikje richting ‘Groningen’ maar de nieuwe norm. Gas mag gewoon niet meer.

Kwalitatief hoogwaardig systeem voor opwekken energie
Zonnepanelen en omvormers zijn er in soorten en maten en te verkrijgen bij veel aanbieders. Er is gekozen voor kwalitatief hoogwaardige onderdelen. De omvormers zorgen voor een goed rendement, ondanks mogelijke schaduwvorming als gevolg van het vele groen en de vele bomen op Augustus. De panelen hebben daarnaast ook een esthetische waarde; zowel de panelen als de stalen achterconstructie zijn zwart.

Warmtepomp
Ook voor de warmtepomp met individuele bronnen is gekozen voor een duurdere maar betere variant. Hierdoor blijven de exploitatiekosten laag en verdient de investering zich sneller terug. Ook de individuele bronnen zijn voorzien van voldoende capaciteit om uw woning bij uitbreiding voldoende te kunnen verwarmen.

Isolatie
Uiteraard wordt de woning goed geïsoleerd conform de laatste normen. Denk aan het dak, de muren, vloerisolatie en natuurlijk HR++ glas.

Vloerverwarming
Er is gekozen voor een ruimte gestuurd verwarmingssysteem. Dat betekent dat je iedere slaapkamer of woonkamer apart kunt regelen. Bovendien is er meer ruimte omdat er geen radiatoren nodig zijn. En een vloerverwarmingssysteem is comfortabeler door de gelijk verdeelde warmte en is beter tegen allergieën en stof. Vloerverwarming met lage aanvoertemperatuur gebruikt ook echt minder energie als een traditioneel verwarmingssysteem met hoge aanvoertemperaturen.

Ventilatie
Er komt een mechanisch ventilatiesysteem in elke woning, met toevoer van natuurlijke verse lucht via de gevels. In de keuken en badkamer is er de mogelijkheid de intensiteit tijdelijk te verhogen.

Duurzame materialen
De baksteen die gebruikt wordt bij de woningen, zonder keimwerk, is een hoogwaardige steen. Hij is niet alleen mooi maar ook twee keer gebakken. Daardoor is deze steen mooier, rijker, levendiger en heeft meer karakter.
De architect heeft ervoor gekozen om sommige woningen een iets andere gevel te geven. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een andere, duurzame, baksteen, maar deze wordt nog geschilderd (gekeimd). Dit geeft een andere structuur en daardoor krijg je meer diversiteit in het straatbeeld.

Alle woningen krijgen een warme, donkere bakstenen plint tegen het opspatten van vuiligheid. Handig met deze lichte gevels.

Een andere vorm van gebouw gebonden duurzaamheid is het gebruik van natuurlijke materialen. Bijvoorbeeld de voordeuren, van mahoniehout, de garagedeuren van Tricoya en de pergola’s van onbehandeld eiken (zodat ze mooi vergrijzen). We gebruiken zoveel mogelijk FSC goedgekeurd duurzaam geproduceerd hout.

De dakpannen zijn ook gebakken. Het is een keramische pan. Veel duurzamer dan bijvoorbeeld een betonpan. Deze pan is karaktervol, gaat langer mee en dichter van structuur waardoor je minder snel mosaanslag krijgt. Niet onbelangrijk gezien het groen van Augustus.

Al met al wordt het een prachtig project! Inschrijven kan via de projectwebsite: Woneninaugustus.nl

Features

Transfer of ownership

Last asking price
€ 785,000 vrij op naam
Asking price per m²
info
€ 3,985
Status
Sold

Construction

Kind of house
Single-family home, detached residential property
Building type
New property
Year of construction
2019

Surface areas and volume

Areas
Living area
197 m²
Other space inside the building
6 m²
Exterior space attached to the building
12 m²
Volume in cubic meters
740 m³

Layout

Number of rooms
6 rooms (4 bedrooms)
Number of bath rooms
2 bathrooms and 1 separate toilet
Bathroom facilities
Bath, 2 showers and toilet
Number of stories
2 stories and a attic
Facilities
Mechanical ventilation and solar panels

Energy

Provisional energy label
A What does this mean?
Insulation
Roof insulation, energy efficient window, insulated walls and floor insulation
Heating
Complete floor heating and heat pump

Exterior space

Garden
Back garden and surrounded by garden

Garage

Type of garage
Attached brick garage and parking place
Capacity
1 car

Parking

Type of parking facilities
Parking on private property
Involved real estate agent

Market insights Beta

Avg. asking price

Irisbuurt

All of Eindhoven

Not enough data available to show the average asking price.

arrow-right What does this mean?
Avg. asking price per m2

Irisbuurt

All of Eindhoven

Not enough data available to show the average asking price per m2.

arrow-right What does this mean?
Need help with buying?

A real estate agent can give you more insights in the housing market.

arrow-right Find an agent
Based on homes that were sold in this neighborhood in the past year. More information

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.