• Sold

Middelblok 209 2831 BN Gouderak

Hightlighted features

  • 281 m² living area
  • 11,500 m² plot size
  • 5 bedrooms
Map
€ 775,000 k.k.

Sales history

Listed since
September 4, 2019
Date of sale
October 18, 2019
Term
6 weeks

Description

Een bijzondere monumentale hoeve (Rust-Hove) die stijl en allure uitstraalt. Dat is het eerste wat opvalt! Maar het heeft zoveel meer te bieden. Wat te denken aan de diverse stallen, schuren en het grote erf. Wat je hobby ook mag zijn, aan ruimte is hier geen enkel gebrek. De huidige eigenaren stoppen met hun agrarische bedrijf. De gemeente Krimpenerwaard is welwillend om het bestemmingsplan te wijzigen , waardoor er een ‘woonbestemming’ op het perceel komt te rusten.

De woning vindt zijn oorsprong in 1753 en kenmerkt zich door de zogenaamde lijstgevel, wat een imposante uitstraling geeft. Doordat in de omgeving de Zuidwestelijke Randweg enkele jaren geleden is aangelegd, is de voorgelegen openbare weg een oase van rust geworden, maar toch sta je met 5 minuten midden in het oude stadscentrum van Gouda. Een heerlijke rustige locatie met alle voorzieningen binnen handbereik.

Kortom ervaar hier het ware buitenleven in deze prachtige monumentale boerderij met haar vele stallen en schuren, met een riante perceeloppervlakte van circa 1,15 ha. aan eigen grond.

Uitvoering
De woning is uitgevoerd met houten kozijnen, welke gedeeltelijk zijn voorzien van dubbele beglazing en deels met enkele beglazing. Verdere isolerende voorzieningen zijn vrijwel niet toegepast. De woning is door de huidige eigenaar zo goed mogelijke onderhouden, maar vele onderdelen in de woning zijn qua leeftijd en uitstraling wel verouderd.

Keuken
De woonkeuken welke aan de voorzijde van de woning is gesitueerd heeft door de ramen in de voor- en zijgevel enorm veel lichtinval. De keuken is in een rechte opstelling geplaatst met hardstenen aanrechtblad uitgevoerd en voorzien van een 4-pits gasfornuis, afzuigkap, oven en koelkast.

Sanitair
Het eenvoudige sanitair in de woning bestaat uit een badkamer en separate toilet op de begane grond.
De badkamer (achterhuis) is geheel betegeld en voorzien van een douche, ligbad en wastafel.

Installaties
De woning wordt verwarmd middels 2 gaskachels. Een separate geiser verzorgt het warme water in de woning.

Tuin/omgeving
De woonboerderij is gelegen aan de Middelblok op circa 2 kilometer afstand van de dorpskern van Gouderak. De binnenstad van Gouda ligt op slechts 5 minuten rij afstand.

Vanaf de dijk is het perceel middels een betonnen stoep te bereiken en heeft veel parkeergelegenheid op eigen terrein. Het grote erf, de diverse bijgebouwen en het uitgestrekte weiland zorgen voor vrijheid en privacy. De diverse schuren en voormalige stallen geven u voldoende opslagruimte en zijn tevens geschikt voor het stallen uw eigen dieren.

Bijgebouwen (stallen & schuren)
De voormalige oude stal welke naderhand achter het woonhuis is aangebouwd, is door de huidige eigenaren in gebruik als garage + opslag. Door de overhead deur een ideale plek om meerdere auto’s overdekt te parkeren en door zijn oppervlakte aan opbergruimte geen gebrek.

Op het erfperceel staan twee voormalige hooibergen die thans dienst doen als werkplaats en opslag. Mooi is zeker de voormalige schapenschuur. Dit is een prachtige onderheide schuur. De voormalige mestplaat en spuitplaats zijn eveneens onderheid.

De oppervlakte van de verschillende schuren en stallen zijn:
Hooiberg en werkplaats (resp. ca. 80 m2 en 78 m2), voormalige varkensschuur (ca. 165 m2), wagenloods (ca. 192 m2) en voormalige schapenstal (ca. 302 m2).

Daarnaast is er een zogenaamde wagenloods en kleine voormalige varkensschuur aanwezig. Deze wat verouderde opstallen hebben een prima functie als opslag e.d. Deze schuren zijn echter niet onderheid en zijn kwalitatief in een wat mindere staat.

Buiten voornoemde opstallen bestaat het erf uit een kleine omheinde dierenweide en verharde bestrating. Op enkele daken zijn nog asbesthoudende golfplaten gelegen.

Bestemmingsplan
Het erfperceel (bouwvlak) is in het huidige bestemmingplan bestemd met een agrarische bestemming met functieaanduiding bedrijfswoning. De Gemeente Krimpenerwaard is welwillend om de bestemming van het perceel te wijzigen naar de bestemming Voormalige Agrarisch bedrijfserf. Binnen deze bestemming is het particulier bewonen van de woning mogelijk en kunnen de aanwezige schuren en voormalige stallen ook gebruikt worden voor diverse doeleinden. Daarbij zijn er onder voorwaarden ook mogelijkheden om de boerderij aan te wenden voor dubbele bewoning.

Wij adviseren u bij plannen of ideeën die afwijken van de thans geldende bestemming overleg te voeren met de Gemeente Krimpenerwaard.

Het monumentale woonhuis is aangeduid als Rijksmonument (monumenten nr. 17031).

Kadastraal
Gemeente Gouderak, sectie B, nummers, 3700 (gedeeltelijk), 3701 en 3703 en 4077. Tezamen groot circa 1 hectare, 15 are en 00 centiare (11.500 m2). Of zoveel als na de kadastrale uitmeting zal blijken.

Op de kadastrale kaart blijkt aan de oostelijke zijde dat de werkplaats over de erfgrens is geplaatst. Over deze situatie is geen geschil o.i.d. en dient door de koper te worden geaccepteerd. De makelaar geeft u hier graag nadere uitleg over.

Features

Transfer of ownership

Last asking price
€ 775,000 kosten koper
Asking price per m²
info
€ 2,758
Status
Sold

Construction

Kind of house
Converted farmhouse, detached residential property (dyke house)
Building type
Resale property
Year of construction
Before 1906
Specific
Monumental building
Type of roof
Combination roof covered with roof tiles

Surface areas and volume

Areas
Living area
281 m²
Other space inside the building
170 m²
External storage space
512 m²
Plot size
11,500 m²
Volume in cubic meters
1,637 m³

Layout

Number of rooms
7 rooms (5 bedrooms)
Number of bath rooms
1 bathroom and 1 separate toilet
Bathroom facilities
Bath and shower
Number of stories
3 stories

Energy

Energy label
Not available
Insulation
Partly double glazed
Heating
Gas heaters
Hot water
Gas water heater

Cadastral data

GOUDERAK B 4077
Cadastral map
Area
11.500 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
Outside the built-up area, rural and unobstructed surrounding view
Garden
Surrounded by garden

Storage space

Shed / storage
Detached brick storage

Garage

Type of garage
Attached brick garage
Capacity
3 cars

Parking

Type of parking facilities
Parking on private property
Involved real estate agents

Market insights Beta

Avg. asking price

Gouderak

All of Gouderak

Not enough data available to show the average asking price.

arrow-right What does this mean?
Avg. asking price per m2

Gouderak

All of Gouderak

Not enough data available to show the average asking price per m2.

arrow-right What does this mean?
Need help with buying?

A real estate agent can give you more insights in the housing market.

arrow-right Find an agent
Based on homes that were sold in this neighborhood in the past year. More information

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.