• Sold

Agricolahof 12 9752 NN Haren (GR) Haren-Zuidwest

Hightlighted features

  • 130 m² living area
  • 205 m² plot size
  • 4 bedrooms
Map
€ 350,000 k.k.

Sales history

Listed since
May 28, 2021
Date of sale
June 1, 2021
Term
4 days

Description

De Agricolahof is samen met andere hofjes en kindvriendelijke straten onderdeel van een ruim opgezette buurt uit de jaren ‘70 en ’80. De straten in deze wijk – de wijk Maarwold – werden allemaal vernoemd naar beroemde filosofen en stralen rust en ruimte uit terwijl het centrum van Haren op loopafstand ligt. U woont hier in een groene omgeving met volwassen bomen en vele groenstroken. Bovendien bevindt u zich op slechts enkele minuten van het Pieterpad die u onder andere langs een natuurlijke route met ooievaars en reeën voert.

Er zijn drie typen huizen te vinden in deze buurt, nummer twaalf is type Delta. Dit type heeft vier slaapkamers en een aangebouwde garage. Het zijn ruime woningen met een leuk speels detail: namelijk de rondlopende woonkamer die als het ware de keuken en de open haard omsluit. Het geeft een dynamiek aan de woning die zeker in een levendig gezin goed tot zijn recht komt. Aan de andere kant zijn er ook veel bewoners die deze doorgang op enig moment dichtmaakten waardoor een knusse nis ontstaat, geschikt voor een werkplek of speelhoek.

Vanuit de keuken en eethoek heeft u een vrij zicht over de Boerhaavehof, helemaal tot aan de Hemsterhuislaan. Dat is het leuke aan de opzet van deze wijk: het trekt een veelzijdige mix van bewoners, maar vrijwel niemand kijkt bij elkaar naar binnen. Gezelligheid en privacy gaan hier hand in hand. De keuken zelf is modern en voorzien van alle benodigde inbouwapparatuur zoals een koelkast, vaatwasser, een heteluchtoven met stoomfunctie en een 4-pits gasfornuis met wokbrander.

De woning is altijd goed onderhouden, onder andere dankzij een onderhoudscontract met de schilder die ieder jaar de benodigde werkzaamheden verrichtte. Daarnaast zijn in de afgelopen jaren de vloeren en muren geïsoleerd én werd het dak geïsoleerd en opnieuw bekleed met dakpanplaten. Ook het toilet in de hal is recent gerenoveerd en de cv-kast werd asbestvrij gemaakt toen de nieuwe cv-ketel in 2020 werd geplaatst.

Bergruimte is genoeg voorhanden in dit type woning. We noemden al even de garage, waar bovendien een gedeelte van is ‘opgeofferd’ voor een praktische bijkeuken. Niet getreurd, want in de garage blijft veel ruimte over, zelfs genoeg voor een auto. Bovendien is een parkeerplek makkelijk gevonden op het hofje. Boven de garage heeft u tot slot nog de beschikking over een ruime bergzolder waar u op het hoogste gedeelte rechtop kunt staan en op één van de slaapkamers is nog een lage zolder die boven de overloop loopt.

Let ook eens op de glazen wand die de overloop scheidt van de trap. Doordat de trap naar de eerste verdieping gedeeltelijk in de woonkamer staat, zorgt deze wand voor een licht doorlatende afscheiding, terwijl de warmte van de kamer niet vervliegt. De slaapkamers hebben schuine plafonds, waardoor hoogslapers tot een mogelijkheid behoren, maar de kamers toch een stukje geborgenheid behouden. De keurige badkamer is voorzien van een tweede toilet, brede inloopdouche en tweepersoons wastafelmeubel. Misschien goed om te weten: de douche is geplaatst op het profiel van het oorspronkelijke ligbad. De optie van een ligbad of douchebad is dus mogelijk in de badkamer.

Tot slot nemen we u graag mee naar de mooi aangelegde tuin. Hier kunt u tot ’s avonds laat heerlijk zitten, luisterend naar de vogels en héél misschien krijgt u nog wel bezoek van een nieuwsgierige eekhoorn. In het midden van de tuin ligt nu een bloemperk, maar deze kan zeer eenvoudig weer omgetoverd worden in een grasveld, net als vroeger. De mooie omlijsting van vaste planten zorgt namelijk wel voor kleur en structuur!

Features

Transfer of ownership

Last asking price
€ 350,000 kosten koper
Asking price per m²
€ 2,692
Status
Sold

Construction

Kind of house
Single-family home, row house
Building type
Resale property
Year of construction
1974
Type of roof
Hip roof covered with metal

Surface areas and volume

Areas
Living area
130 m²
Other space inside the building
13 m²
Plot size
205 m²
Volume in cubic meters
522 m³

Layout

Number of rooms
5 rooms (4 bedrooms)
Number of bath rooms
1 bathroom and 1 separate toilet
Bathroom facilities
Shower and toilet
Number of stories
2 stories
Facilities
Outdoor awning, rolldown shutters and flue

Energy

Energy label
C What does this mean?
Insulation
Roof insulation, double glazing, insulated walls and floor insulation
Heating
CH boiler
Hot water
CH boiler
CH boiler
Nefit (gas-fired combination boiler from 2020, in ownership)

Cadastral data

HAREN K 9458
Cadastral map
Area
205 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
Alongside a quiet road and in residential district
Garden
Back garden and front garden
Back garden
70 m² (10 meter deep and 7 meter broad)
Garden location
Located at the southwest accessible via the rear

Garage

Type of garage
Attached brick garage
Capacity
1 car
Facilities
Electricity
Insulation
Roof insulation

Parking

Type of parking facilities
Public parking
Involved real estate agents
Nico Mulder
Agricolahof 12
8.3
I would recommend this agent.
Plezierig contact. Service gericht en toegepast op persoonlijke situatie. Stond open voor vragen . Snel gehandeld
Expertise
8
Knowledge of the local market
8
Price / quality
8
Service and guidance
9

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.