• Sold

Eemstraat 31 5704 MP Helmond

Hightlighted features

  • 93 m² living area
  • 286 m² plot size
  • 3 bedrooms
Map
€ 280,000 k.k.

Sales history

Listed since
November 29, 2019
Date of sale
December 16, 2019
Term
2 weeks

Description

Een geschakeld vrijstaande semibungalow gelegen in een bosrijke omgeving in de woonwijk Brouwhuis. De woning heeft een op de achtertuin georiënteerde woonkamer, een luxe en vergrote badkamer en een prima slaapkamer op de begane grond. De keuken is aan de voorzijde gesitueerd evenals de garage. Ook zijn er nog 2 (slaap)kamers op de eerste verdieping.

BIJZONDERHEDEN
Gelegen in een rustige woonomgeving.
Winkelcentrum Brouwhuis is op korte afstand gelegen.
De woning heeft een ruime badkamer met inloopdouche.
Ruim perceel van maar liefst 286 m2.
Deze woning is reeds van het gas af door de aanwezigheid van stadsverwarming.
Door verkoper wordt een bankgarantie of waarborgsom verlangd.

De wijk Brouwhuis heeft veel voorzieningen zoals scholen en een winkelcentrum. Ook heeft de wijk een eigen NS station. De wijk Brouwhuis is gelegen in het oosten van Helmond. Ten noorden van de wijk Brouwhuis vindt men de Bakelse bossen en recreatieplas Berkendonk. De wijk is prima te bereiken evenals de omliggende plaatsen zoals Deurne/Venray, Asten/Venlo en Eindhoven.

INDELING
BEGANE GROND
De hal is afgewerkt met een tegelvloer, spachtelputz wanden en spuitwerk plafond. Ook is hier de meterkast aanwezig en de unit van de stadsverwarming en de trapopgang naar de eerste verdieping. Het gastentoilet is geheel betegeld en heeft een panelen plafond. Aan sanitair is er aanwezig een wandcloset en een fonteintje.
Ook de woonkamer is voorzien van een tegelvloer, spachtelputz wanden en spuitwerk plafond. De trapkast geeft extra bergruimte en is handig voor bijvoorbeeld het bergen van huishoudelijke apparatuur of levensmiddelen. Aan de achterzijde van de woonkamer is een schuifpui die naar de achtertuin leidt.

De keuken is aan de voorzijde gelegen en ook deze heeft een tegelvloer, spachtelputz wanden en een spuitwerk plafond. Het keukenblok in een hoekopstelling geplaatst en voorzien van een granieten werkblad met boven- en onderkastjes en diverse inbouwapparatuur zoals een magnetron, een kookplaat met daarboven een afzuigkap, een vaatwasser en een koelkast.

Vanuit de woonkamer is een portaal gelegen welke is voorzien van een tegelvloer, spachtelputz wanden en spuitwerk plafond. Hier is een bergkast met daarin de unit van de mechanische ventilatie. Er is een deur naar de achtertuin en een geheel betegelde en vernieuwde badkamer met vloerverwarming en stucwerk plafond voorzien van inbouwspots. De badkamer is vergroot door er een gedeelte van de garage bij te betrekken. Aan sanitair is er aanwezig een wandcloset, een vaste wastafel, een inloopdouche en de wasmachine- en droger aansluiting.
De vloer van de slaapkamer is afgewerkt met laminaat, de wanden met een spachtelputz en het plafond met spuitwerk. Ook vanuit de slaapkamer is de tuin te bereiken.

EERSTE VERDIEPING
De vloer van de overloop is afgewerkt met een laminaat, de wanden met een spachtelputz en het plafond met kunststof schroten. Via een vlizotrap is er nog een kleine bergzolder te bereiken. De slaapkamer aan de voorzijde is over de volle breedte van de woning en afgewerkt met een laminaatvloer, wanden zijn behang en het plafond is afgewerkt met kunststof schroten. Ook is hier is bergruimte in het knieschot aanwezig.
Aan de achterzijde is een vergelijkbare slaapkamer. Deze heeft een vaste wastafel met warm- en koud water aansluiting.

ACHTERTUIN
De achtertuin is op het oosten gelegen en er is een fijn terras aan de woning. Er is een luifel aanwezig waar het op zonnige dagen heerlijk zitten is. Een gedeelte van de tuin is bestraat en er zijn vaste planten aanwezig. Achter in de tuin staat een tuinhuis gemakkelijk voor het bergen van bijvoorbeeld tuinmeubels én er is nog een extra houten berging gemaakt die voorzien is van elektra en een stoppenkast
Aan de zijkant van de woning is een brede achterom. Handig als u bijvoorbeeld eens de camper of caravan tijdelijk wilt stallen, maar ook als u gewoon de fiets achter in de berging wilt zetten.

VOORTUIN
Oprit naar de garage die is voorzien van een op afstand te bedienen segmentdeur. De garage is ten behoeve van de badkamer verkleind maar nog groot genoeg om er een auto te stallen. Er is een pad naar de overdekte voordeur, de tuin is aangelegd met vaste planten en aan de linkerzijde van de woning is een oprit met een brede poort.

De informatie en beschrijving van de woning met alle aanhorigheden zoals jaartallen, afmetingen, woonoppervlakte, inhoud enz. die zijn opgenomen in de brochure, op internet en overige media zijn slechts indicatief. Hier kan de koper derhalve geen rechten aan ontlenen. Eventuele afwijkingen of onjuistheden kunnen door de koper niet worden verhaald op de verkoper of op de verkopend makelaar. Koper heeft de gelegenheid gehad om de gegevens te verifiëren en zelfstandig de oppervlakte vast te (laten) stellen.

Vraag altijd naar de lijst van zaken. De in deze brochure omschreven zaken horen niet altijd bij de woning en gaan soms mee en zijn soms ter overname.

De informatie en beschrijving van de woning met alle aanhorigheden zoals jaartallen, afmetingen, woonoppervlakte, inhoud enz. die zijn opgenomen in de brochure, op internet en overige media zijn slechts indicatief. Hier kan de koper derhalve geen rechten aan ontlenen. Eventuele afwijkingen of onjuistheden kunnen door de koper niet worden verhaald op de verkoper of op de verkopend makelaar. Koper heeft de gelegenheid gehad om de gegevens te verifiëren en zelfstandig de oppervlakte vast te (laten) stellen.

Features

Transfer of ownership

Last asking price
€ 280,000 k.k.
Asking price per m²
info
€ 3,011
Status
Sold

Construction

Kind of house
Bungalow, semi-detached residential property (semi-bungalow)
Building type
Resale property
Year of construction
1989
Type of roof
Flat roof covered with asphalt roofing

Surface areas and volume

Areas
Living area
93 m²
Exterior space attached to the building
13 m²
External storage space
23 m²
Plot size
286 m²
Volume in cubic meters
410 m³

Layout

Number of rooms
5 rooms (3 bedrooms)
Number of bath rooms
1 separate toilet
Number of stories
2 stories
Facilities
Rolldown shutters

Energy

Provisional energy label
C What does this mean?
Insulation
Roof insulation, insulated walls and partly double glazed
Heating
District heating
Hot water
Central facility

Cadastral data

HELMOND O 1968
Cadastral map
Area
286 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
In residential district
Garden
Back garden, front garden and side garden
Back garden
81 m² (9,5m deep and 8,5m broad)
Garden location
Located at the east accessible via the rear

Storage space

Shed / storage
Attached wooden storage
Facilities
Electricity

Garage

Type of garage
Attached brick garage
Capacity
1 car
Facilities
Electricity and electrical door

Parking

Type of parking facilities
Public parking
Involved real estate agent

Market insights Beta

Avg. asking price

Brouwhuis-Oost

All of Helmond

Not enough data available to show the average asking price.

arrow-right What does this mean?
Avg. asking price per m2

Brouwhuis-Oost

All of Helmond

Not enough data available to show the average asking price per m2.

arrow-right What does this mean?
Need help with buying?

A real estate agent can give you more insights in the housing market.

arrow-right Find an agent
Based on homes that were sold in this neighborhood in the past year. More information

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.