Zilvermeeuwstraat 37 1221 KK Hilversum

  • Sold
€ 375,000 k.k.

Description

IN VERBAND MET DE VELE AANVRAGEN VOOR BEZICHTIGINGEN ZIJN WIJ GESTOPT MET INPLANNEN EN WERKEN WIJ MET EEN WACHTLIJST! ONZE EXCUSES HIERVOOR. WILT U OP DE WACHTLIJST KOMEN DAN KUNT U EEN E-MAIL STUREN EN DAN ZULLEN WIJ MET U CONTACT OPNEMEN ALS ER EEN PLEKJE VRIJ KOMT, UITERAARD OP VOLGORDE VAN AANVRAGEN!

Zwanger van ons eerste kind wisten we dat we Amsterdam wilden verlaten en op zoek moesten naar een fijn huis voor ons gezin. Onze eisen waren flink. We wilden vlakbij het centrum en een station wonen, maar wilden ook ruimte, een tuin, dichtbij natuur en het liefst een jaren ’30 woning. Hilversum kenden we niet, maar bleek voor ons de perfecte combinatie van stads en toch veel natuur en rust.

Op dit huis waren we op slag verliefd en het voldeed aan al onze eisen! Toen we over de drempel stapten op de mooie oude visgraten vloer, de fijne open hal in, wisten we dat we niet meer verder hoefden te zoeken.

In de woonkamer stond toen nog een verhoging waarop een kachel stond. Omdat wij deze niet gingen gebruiken, hebben wij de verhoging weg laten halen en de vloer op deze plek in oude staat laten herstellen. Door deze aanpassing hebben we, voor ons gevoel, veel meer ruimte in de woonkamer gecreëerd.
Veel hoefde er verder niet te gebeuren in het huis. We hebben alles geverfd (binnen en buiten) en de dakgoten laten vervangen. Wel zat er toen wij het kochten een deur in die niet bij de stijl van het huis paste. We hebben deze laten vervangen voor de huidige deur die naar ons idee perfect bij de stijl van het huis past.
Wij hebben veel gebruik gemaakt van de voor- en achtertuin. Al vroeg in het voorjaar heb je ’s ochtends en ’s middags een heerlijk zonnetje in de voortuin. Vanaf maart is de zon ook te vinden in de achtertuin in de ochtend/middag. Voor het avondzonnetje is het “dakterras” in de zomer perfect.
Helaas hebben we er door tijdgebrek geen officieel dakterras van kunnen maken. Maar met een goed hekwerk is dat vrij makkelijk te realiseren.

Heerlijk is het dat alles zo dichtbij de Zilvermeeuwstraat is: het station, het centrum, supermarkten, de hei. Ook speeltuintjes zijn er in de buurt en door ons veel gebruikt.
Van de gemeente hebben we begrepen dat deze speeltuintjes binnenkort “groener” gemaakt worden, dus nog fijner voor de kids.

Nu ons gezin verder is uitgebreid gaan wij dorpser wonen en dragen wij dit fijne huis graag over aan een nieuw stel of (jong) gezin.
Wij kijken terug op hele mooie jaren in dit huis en deze buurt. We gaan ons fijne huis, met het centrum en de hei zo dichtbij, stiekem wel erg missen.

Features

Transfer of ownership

Last asking price
€ 375,000 kosten koper
Asking price per m²
€ 3,505
Status
Sold

Construction

Kind of house
Single-family home, row house
Building type
Resale property
Year of construction
1934
Type of roof
Gable roof covered with roof tiles

Surface areas and volume

Areas
Living area
107 m²
External storage space
5 m²
Plot size
112 m²
Volume in cubic meters
375 m³

Layout

Number of rooms
4 rooms (3 bedrooms)
Number of bath rooms
1 bathroom
Bathroom facilities
Bath, shower and toilet
Number of stories
2 stories and a loft
Facilities
Flue

Energy

Energy label
E What does this mean?
Insulation
Roof insulation, double glazing and insulated walls
Heating
CH boiler, fireplace and partial floor heating
Hot water
CH boiler
CH boiler
Nefit (gas-fired combination boiler from 2008, in ownership)

Cadastral data

HILVERSUM R 1414
Cadastral map
Area
112 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
Alongside a quiet road and in residential district
Garden
Back garden and front garden
Back garden
35 m² (7 meter deep and 5 meter broad)
Garden location
Located at the north accessible via the rear

Storage space

Shed / storage
Detached brick storage
Facilities
Electricity

Parking

Type of parking facilities
Public parking