• Sold

Noordstraat 1 4493 AE Kamperland Kamperland

Hightlighted features

  • 180 m² living area
  • 3,580 m² plot size
  • 5 bedrooms
Map
€ 649,000 k.k.

Sales history

Listed since
October 27, 2020
Date of sale
May 28, 2021
Term
7 months

Description

Te koop bij de Westelijke Land- en Tuinbouwmakelaars (WLTM):

Een klassiek vrijstaand herenhuis in jaren ‘30 stijl aan de Noordstraat 1 te Kamperland op een zeer ruim perceel van 3.580 m2. Gebouwd destijds als vrijstaand herenhuis horende bij een grotere boerderij. Het perceel leent zich voor een koper met een beroep met praktijk aan huis.

Het bijbouwen van een praktijkruimte groot 40 m² of een Bed & Breakfast is is onder voorbehoud van goedkeuring gemeente toegestaan.

De woning is gebouwd in 1937 en heeft nog het merendeel originele details uit de typische jaren ‘30 van de vorige eeuw.

Zo zijn er nog schuifdeuren om de grote woonkamer op te delen (kamer-en-suite), vele ramen met glas in lood, paneeldeuren, bakelieten schakelaars, alsmede betegelde schouwen en een zeer authentieke entree met ruime trap naar de 1e verdieping. Voor de liefhebber zeker de moeite van bezichtigen waard.

Kamperland is het meest dichtbij de Noordzee gelegen dorp in de gemeente Noord-Beveland, in de Nederlandse provincie Zeeland. Het aantal inwoners bedraagt 2.020 (1 januari 2019), waarmee Kamperland de grootste plaats is op het eiland. Het is min of meer een kustplaats, met een haven aan het Veerse Meer. Een populaire bestemming met alle noodzakelijke voorzieningen.
De plaats was vroeger bekend als Campen en wordt al in 976 genoemd. De naam is afgeleid van het Latijnse campus, dat 'veld' of 'omheind land' betekent. In 1170 wordt Campen als zelfstandige parochie vermeld. Het moet een belangrijke plaats zijn geweest, want het huidige Veere op Walcheren werd vroeger Kampvere genoemd; de plaats vanwaar het veer naar Campen vertrok.
Twee stormvloeden in de 16e eeuw, de Sint-Felixvloed op 5 november 1530 en de Allerheiligenvloed op 2 november 1532 teisterden Noord-Beveland, en hierbij verdween ook Campen in zee. Vanaf 1598 werd Noord-Beveland weer ingepolderd. Na de bedijking van de Heer-Janszpolder werd op de plaats van het oude Campen het huidige Kamperland aangelegd, als laatste van de wederopgebouwde Noord-Bevelandse plaatsen. Anders dan Colijnsplaat, Kats, Kortgene, Geersdijk, en Wissenkerke werd Kamperland niet planmatig aangelegd.
Sinds de sluiting van de Zandkreekdam (1960) en de Veerse Gatdam (1961), ligt Kamperland aan het Veerse Meer. Van mei tot september wordt er nog steeds een veerdienst op Veere onderhouden, zij het alleen voor voetgangers en fietsers. Van landbouwdorp heeft de plaats zich ontwikkeld tot het toeristencentrum dat het heden ten dage is, met een levendige haven en diverse bungalowparken en campings.?

Woonhuis
Het herenhuis is traditioneel gebouwd in 1937 en heeft een woonoppervlakte van 180 m2 (excl. zeer ruime te verbouwen zolderruimte). De bruto inhoud van de woning betreft 830 m3.

De gevels zijn uitgevoerd in spouwmetselwerk. Het zadeldak is voorzien van flinke overstekken met geglazuurde pannen. De woning is ongeïsoleerd en heeft grotendeels enkelglas. Deze ramen zijn op de begane grond grotendeels voorzien van de originele rolluiken die in de spouw zijn ingebouwd.

Indeling:
De woning wordt betreden via een ruime centrale hal met de grandeur van vroeger. Origineel tegelwerk tot anderhalve meter hoog. Naast de massieve deur met venstertjes bevindt zich een glas in lood raam.
De granitovloer is nog origineel. Onder de trap bevindt zich de trapkast voorzien meterkast. Een brede trap is aanwezig voor toegang naar de eerste verdieping. Aan het einde van de gang bevindt zich het toilet (origineel halfbetegeld, met staande pot).

De woonkamer is voorzien van een erker voorzien glas in lood bovenramen. Het betreft een kamer-en-suite met schuifdeuren en met twee vaste kasten, een ruimte vormende zijnde de woonkamer (4,20 m x 4,50 m) en de eetkamer (4,60 m x 4,50 m). De originele schouw is nog aanwezig. De vloeren zijn van hout bedekt met vloerbedekking. Het plafond is 2,84 m hoog.

Vanuit de centrale hal kan men vervolgens naar de slaapkamer op de begane grond (4,60 m x 4,25 m) met openslaande deuren naar het terras aan de achterzijde van de woning. De vloer is van hout. Een wastafel is aanwezig.

De keuken is grotendeels in originele staat (4,20 m x 3,24 m), met een keukenblok onder het raam . De vloer is van beton. De ingebouwde voorraadkast doet denken aan tijden van weleer. Daarnaast is de toegang tot de kelder met een afgaande houten trap.

De kelder is 1,93 m hoog, afmeting 4,57 m x 2,90 m en voorzien van een tegelvloer.

De bijkeuken is het voormalige karnhuis (4,20 m x 4,27 m) en bereikbaar vanaf de buitenzijde en vanuit de keuken. De vloer is van beton. De bijkeuken is voorzien van een platdak. In de ruimte bevindt zich de CV combiketel (Nefit, bouwjaar 2010).

1ste verdieping;
Een ruime overloop met vaste kast en dakkapel voorzien van glas in lood. De overloop biedt toegang tot de drie slaapkamers en badkamer op de eerste verdieping. De verdiepingsvloer is van hout. Tevens is er achter een vaste deur een vaste zeer steile trap naar de tweede verdieping.

Slaapkamer 1 (3,50 m x 4,50 m met vaste kastruimte) heeft een wastafel en interne toegang tot de naastgelegen badkamer. Deze badkamer (3,50 m x 3,24 m) is voorzien van vaste kastruimte en heeft een tapijtvloer voorzien van een dubbele wastafel, verwarming en een vaste douchecel met gordijn. De ruimte heeft een openslaande set deuren naar het platdak (van de bijkeuken).

Slaapkamer 2 (3,50 m x 4,50 m) met vaste kastruimte en vaste wastafel met spiegel.

Slaapkamer 3 (3,50 m x 4,25 m) met vaste kastruimte en ook een wastafel voorzien van spiegel.

2de verdieping;
Open zolder, bereikbaar met vaste steile trap vanaf een afgesloten ruimte uitkomend op de overloop.
De zolder is te verbouwen tot slaapkamers indien gewenst. Momenteel is de ruimte ongeïsoleerd en is de vloer voorzien van zeil (asbesthoudend).

De woning wordt verwarmd door middel van een centrale verwarmingsinstallatie met een Nefit combiketel, bouwjaar 2010, welke tevens de warmwatervoorziening regelt voor de begane grond en de badkamer op de eerste verdieping.

De woning is aangesloten op gas, water, elektra, drukriool en telefoon. Een voormalige septictank tegen de oostgevel van het pand is aanwezig als tussenopvang tussen de woning en het riool.

Tuin
Rondom de woning is een ruime tuin aanwezig.

Garage
Aan het eind van de oprit staat de garage. Het betreft een betonplanken bouwwerk uit de jaren ‘70, welke aan de buitenzijde is voorzien van houtwerk. De afmeting is circa 4,00 m x 8,00 m.

Verkaveling en ontsluiting
Rechtstreeks naar de openbare weg aan de voorzijde, geen achterom.
Op de oprijbaan aan de voorzijde is voldoende parkeergelegenheid aanwezig.

Kadastrale gegevens
Gemeente Wissenkerke, sectie B nummer 2147, oppervlakte 3580 m2.

Huisweide
Het weiland wordt door vrienden van de eigenaar gebruikt als ganzenweide.

Bestemming
op de locatie is van toepassing het bestemmingsplan Bebouwde kom Kamperland van de gemeente Noord-Beveland d.d. 24 mei 2017
aangewezen bestemming van de locatie:
- enkelbestemming Wonen
- dubbelbestemming Waarde – Archeologie - 2
- bouwvlak
- bouwaanduiding vrijstaand
- maatvoering maximum bouwhoogte 10 m en maximum goothoogte 6 m
Zie verder de aan deze brochure gehechte verbeelding en regels en overigens verwijzen wij u naar ruimtelijkeplannen.nl.

Energielabel
Voor de woning is een voorlopig certificaat afgegeven. Verkoper zorgt voor een definitief certificaat ten tijde van de notariële overdracht.

Oplevering
In overleg.

Features

Transfer of ownership

Last asking price
€ 649,000 kosten koper
Asking price per m²
€ 3,606
Status
Sold

Construction

Kind of house
Desirable residence/villa, detached residential property
Building type
Resale property
Year of construction
1937

Surface areas and volume

Areas
Living area
180 m²
Exterior space attached to the building
32 m²
Plot size
3,580 m²
Volume in cubic meters
830 m³

Layout

Number of rooms
7 rooms (5 bedrooms)
Number of stories
2 stories and a basement

Energy

Provisional energy label
G What does this mean?

Cadastral data

WISSENKERKE B 2147
Cadastral map
Area
3.580 m²

Exterior space

Garden
Surrounded by garden

Garage

Type of garage
Detached brick garage
Capacity
2 cars
Involved real estate agent

NVM selling agent

WLTM

Call 088 4111888
A funda user
Noordstraat 1
7.8
I would recommend this agent.
We zijn tevreden over deze makelaar en de getaxeerde prijs werd mede dankzij de huidig markt gehaald, De koper had haast om zaken te doen mede dankzij deze makelaar kon er snel worden gehandeld.
Expertise
7
Knowledge of the local market
8
Price / quality
8
Service and guidance
8

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.