• Sold

Hoflaan 16 3271 BD Mijnsheerenland Mijnsheerenland Woonkern

Hightlighted features

  • 1,026 m² living area
  • 65,214 m² plot size
  • 6 bedrooms
Map
€ 5,200,000 k.k.

Sales history

Listed since
June 12, 2021
Date of sale
June 28, 2021
Term
2 weeks

Description

Landhuis met allure aan de Binnenmaas

Een heerlijke oase van rust, vrijheid, exclusiviteit en intimiteit. Dit royale landhuis biedt u dit allemaal. Zodra u de oprit oprijdt, waant u zich in een sprookje dat zich afspeelt aan de Binnenmaas. De prachtig aangelegde (bloemen)tuinen, zoals het berkenbos, de rozentuin en het Engelse park met haar prachtige natuurlijke vijver, waarin het royale landhuis met intiem karakter, het knusse waterhuis met steigers en eigen boothelling en de stoere riet gedekte tuinschuur zijn verstopt, zorgen voor een overweldigend warm welkom! Het landhuis is ontworpen als kijk woning. Vanuit elke kamer geniet u van een ander tuin ‘schilderij’. Enorm genieten vanuit uw luie stoel. Deze woning biedt u een echt THUIS; ontspanning en een vakantiegevoel!

Indeling

De woning is symmetrisch opgebouwd en bestaat uit drie delen; de midden-, oost- en westbeuk. Het midden gedeelte is hoger dan de twee zijbeuken. Om de middenbeuk ligt de prachtige vijver.

Een ‘grand’ entree maakt u via het indrukwekkende poorthuis met een prachtige marmeren vloer met Escher motief, een hoog plafond en een authentieke wasbak. Via een houten ‘vlonder’, die het effect van een brug over het water weerspiegelt, komt men in de centrale hal, de middenbeuk, die alle ruimtes met elkaar verbindt, zoals de woonkamer een echte ‘room with a view’, de keuken met knusse eetkamer, de bijkeuken, de 2 heerlijke werkkamers, de royale garage voor 4 auto’s en het zwembad.

De eyecatcher in de centrale hal is de houten gedraaide trap met lichtblauwe loper, die u meevoert naar de 1e verdieping. Hier bevinden zich 5 slaapkamers met allemaal een eigen badkamer, een snookerkamer en een was- en strijkkamer. Op de 2e verdieping is een royale kamer met fenomenaal uitzicht vanaf het balkon! Voor ieders gemak is er zelfs een lift, die u naar alle verdiepingen brengt.

Mijnsheerenland en omgeving

Het object is gelegen aan de Hoflaan 16 te Mijnsheerenland. Mijnsheerenland heeft ca. 4.700 inwoners. Het dorp kenmerkt zich door fraaie en luxe woningen. Sinds 2020 zijn alle dorpen van het eiland de Hoeksche Waard samen gevoegd tot één gemeente Hoeksche Waard. Het dorp Mijnsheerenland ligt aan de Binnenmaas en beschikt over een kleine gezellige dorpskern, voorzien van basisscholen, sportverenigingen, supermarkt, snackbar, tankstation en café op loopafstand. Ook is het dorp Mijnsheerenland centraal gelegen. Binnen 5 minuten bent u op de snelweg de A29 en binnen 15 minuten in Rotterdam zuid. Binnen 15 minuten kunt u ook de A16 bereiken via de kiltunnel die ’s-Gravendeel met Dordrecht verbindt. Ook het grotere dorp van de Hoeksche Waard Oud-Beijerland is erg dichtbij. Hier kunt u goed winkelen en gezellig een avondje uit. Op het gebied van recreatie heeft de Hoeksche Waard u veel te bieden. Op korte afstand is onder andere recreatieoord de Binnenmaas gevestigd met openlucht zwembad, speeltuin en kinderboerderij. Ook heerlijk dineren aan de Binnenmaas kan hier.

Tuin

De tuin is ingedeeld in 3 delen: De huiskavel, de parktuin en het berkenbos met een totale oppervlakte van 6.50.00 ha. Alle tuinen zijn met elkaar verbonden middels klinker-, split-, en schelpenpaden.

Huiskavel
De huiskavel is ingericht als siertuin met aan de voorzijde een symmetrische indeling. De oprit van lichte split steentjes met de prachtige rhodondendrons leidt u naar de woning. Aan de achterzijde van de woning is een royaal gazon met diverse borders aangelegd met uitzicht op de Binnenmaas.

Orangerie
Halverweg de achtertuin en geheel in stijl en kleur met de woning, is de orangerie gebouwd. In deze prachtige bloemen- en plantenkas met perfecte temperaturen voor bloemen en planten kan het stekken niet mis gaan.

Achterin de tuin is het vrolijke 8-vormige waterhuisje gelegen met de steigers voor 2 boten en het stalen boothuis.

Waterhuisje
Het witte achtkantige waterhuisje steekt prachtig af tegen de blauwe Binnenmaas. het huisje is ingericht in nautische stijl en voorzien van een toilet en pantry.

Het Berkenbos
Het centrale hart is de prachtige geloofsboom, de linde boom, met daarom heen de indrukwekkende rozentuin met maar liefst 110 verschillende soorten rozen. Daarachter staan de berkenbomen met hun witte stammetje, waardoor de varen, die eronder staan, mooi afsteken.

De Parktuin
In de parktuin, met haar charmante glooiingen, zijn paden aangelegd waar u heerlijk kan wandelen genietend van alle mooie beplanting en bomen. Er is ook een natuurlijke vijver aangelegd, die in verbinding staat met de Binnenmaas.

Tuinschuur
De tuinschuur met rietenkap met wolfseind is niet alleen een plaatje om te zien, maar ideaal voor uw tuinbenodigdheden en voor een feestje!

De tuinen zijn met veel liefde, aandacht en verstand van zaken door de eigenaren ontworpen en in opdracht aangelegd.

Kortom: Een heerlijke oase van rust, vrijheid, exclusiviteit en intimiteit…….. Een sprookje aan de Binnenmaas!

Diverse zaken

Heeft dit object uw interesse gewekt? Neemt u dan voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn te bereiken op 0186-634267 of 0621853744.

Bezichtigingen kunnen in overleg plaatsvinden en worden uitsluitend door de verkopende makelaar uitgevoerd.

Aanvaarding en oplevering zullen geschieden in overleg.

De op deze website vermelde gegevens zijn met nauwkeurigheid samengesteld. Desondanks kunnen er onjuistheden vermeld zijn. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Features

Transfer of ownership

Last asking price
€ 5,200,000 kosten koper
Asking price per m²
€ 5,068
Status
Sold

Construction

Kind of house
Country house, detached residential property
Building type
Resale property
Year of construction
1998
Type of roof
Gable roof covered with roof tiles

Surface areas and volume

Areas
Living area
1,026 m²
Other space inside the building
259 m²
Exterior space attached to the building
10 m²
External storage space
208 m²
Plot size
65,214 m²
Volume in cubic meters
5,000 m³

Layout

Number of rooms
11 rooms (6 bedrooms)
Number of bath rooms
1 separate toilet
Number of stories
3 stories
Facilities
Outdoor awning, skylight, elevator, mechanical ventilation, sliding door, TV via cable and swimming pool

Energy

Provisional energy label
B What does this mean?
Insulation
Completely insulated
Heating
CH boiler
Hot water
CH boiler
CH boiler
In ownership

Cadastral data

MIJNSHEERENLAND D 2069
Cadastral map
Area
8.740 m²
Ownership situation
Full ownership
MIJNSHEERENLAND D 2068
Area
6.464 m²
Ownership situation
Full ownership
MIJNSHEERENLAND F 608
Area
50.010 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
Alongside water, freestanding location and unobstructed surrounding view
Garden
Surrounded by garden
Balcony/roof garden
French balcony present

Storage space

Shed / storage
Detached wooden storage
Facilities
Electricity, heating and running water
Insulation
Completely insulated

Garage

Type of garage
Built-in and parking place
Capacity
4 cars
Facilities
Electrical door, electricity, heating and running water
Insulation
Completely insulated

Parking

Type of parking facilities
Parking on private property
Involved real estate agent

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.