Hoge Kerkstraat 32 4306 CD Nieuwerkerk

  • Sold
€ 425,000 k.k.

Sales history

Listed since
April 8, 2020
Date of sale
April 30, 2020
Term
3 weeks

Description

Op zoek naar ruimte en een breed scala aan gebruiksmogelijkheden? Laat u dan eens verder informeren over dit geweldige pand in de kern van Nieuwerkerk. Door de bestemming “Centrumfuncties” heeft het geheel vele mogelijkheden van gebruik. Dit houdt in dat het geheel naast wonen ook gebruikt kan worden voor detailhandel, kantoor, kinderdagverblijf of een andere bedrijfsvoering al dan niet in combinatie met wonen. Mantelzorg is overigens ook een prima mogelijkheid gezien het volume en woonoppervlakte van dit object. Het geheel heeft een volume van maar liefst ca. 1100 m3 en een woonoppervlakte van ca. 326 m2.

In de loop der jaren is er zeer vakkundig verbouwd waarbij wij ons zelfs af en toe de vraag stellen of er niet té goed verbouwd is. Zó vakkundig en doordacht. Zo is de woning o.a. grotendeels voorzien van een nieuw dak, gehele vernieuwde riolering, nieuw elektracircuit, nieuwe betonvloer met vloer verwarming, nieuwe gordingen, geïsoleerde muren en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Enkel de tuin, keuken en een deel van de voorkamer dienen nog afgerond te worden. U koopt hier een authentiek pand maar met de kwaliteit en isolatienorm van menig nieuwbouwwoning.

Van dit prachtige pand “De Roode Meebaal” is de complete historie bekend. De twee panden zijn gebouwd in 1677, het grootste gedeelte stond op grondgebied van Nieuwerkerk, het andere deel in Botland. De panden waren in gebruik als café aan de ene zijde en het rechthuis aan de andere zijde. Na de vergadering konden ze gelijk het café in.
Op zoek naar ruimte en mogelijkheden? Dan nodigen wij u graag uit voor een bezichtiging met één van onze makelaars. U bent van harte welkom om dit bijzondere pand eens te beoordelen.

Algemeen:
- Woonoppervlakte maar liefst ca. 326m2 / inhoud ca. 1100 m3
- Zeer ruime woonvertrekken
- Eventueel is eenvoudig een gelijkvloerse mantelzorgwoning in het geheel te creëren
- Tuin ca. 13 x 18 mtr op het zuiden
- Zeer vakkundig verbouwd
- Veel energiebesparende aanpassingen gerealiseerd
- Dak-, muur-, vloer- en glasisolatie gerealiseerd
- Algemene staat van onderhoud: zeer goed
- Karakteristiek pand uit 1677 met o.a. balkenplafonds en voor- en achterhuis
- Deels voorzien van vloerverwarming
- Oplevering in onderling overleg

Indeling;
Het genieten begint al aan de voorzijde van het pand, een prachtige voorgevel die bijna nog in de originele staat is. Via de entree lopen wij direct de zeer riante woonkamer (55 m2) met open keuken (31 m2) binnen. In het midden van de woonkamer is een vide gemaakt zodat u zicht heeft op de prachtige dak constructie. De keuken is nog niet geplaatst, deze kunt u naar eigen smaak inrichten, alle aansluitingen zijn reeds aanwezig. Verder is in de keuken met dubbele tuindeur een aansluitpunt voor een houtkachel aanwezig. Woonkamer en keuken zijn voorzien van vloerverwarming.

Aan de rechterkant van het pand is de bar nog aanwezig, hier zijn al allemaal nieuwe wanden geplaatst met isolatie, nieuw plafond en kozijnen met dubbele beglazing en er is een schouw aanwezig met houtkachel. De ruimte achter de bar is nog in originele staat. Hier zijn nog geen foto’s van.

Doorlopend naar achteren komen wij eerst in een grote tussen hal waar de trapopgang is naar de eerste verdieping en een luik die u toegang verschaft tot de kelder. Vervolgens komen wij in de achter entree met toilet, eenvoudige douche en washok met witgoed aansluitpunten. Verder is hier nog een ruime berging aanwezig die u verder nog naar eigen wens kunt indelen.

Eerste verdieping: Door de hoogte van het pand is nog een tussen etage aanwezig waar zich een 2e toilet bevindt en de opstelplaats van de Hr. ketel en de boiler.
De slaapkamers bevinden zich nog iets hoger de trap op. Via de ruime overloop heeft u toegang tot drie slaapkamers en twee badkamers waarvan één in de master bedroom.
De eerste ruimte die wij tegenkomen is de prachtige badkamer voorzien van een ligbad, grote douche cabine en wastafel. Weer terug op de overloop lopen wij door naar de eerste ruime slaapkamer met kasten wand en zicht op de nog aan te leggen achtertuin. De tweede slaapkamer is in het midden van het pand gelegen en voorzien van een dakraam. De aan de voorzijde van de woning gelegen master bedroom is voorzien van een eigen inloopdouche en wastafel en een deur die u toegang geeft tot het platte dak en u heeft zicht op de prachtig, in zicht gebleven kapconstructie. Deze riante kamer heeft een oppervlakte van wel 50 m2. Op de overloop komen wij bij de vide waar u prachtig zicht heeft op de woonkamer en toegang tot het platte dak via dubbele terras deuren. Eventueel is deze ruimte dicht te maken voor de 4e slaapkamer. Eventueel is er zelfs een vijfde slaapkamer te realiseren door de master bedroom op te splitsen.

Tweede verdieping: D.m.v. een eenvoudige vaste trap heeft u toegang tot de geheel beloopbare zolder verdieping, ideaal als opslag ruimte. De zolder wordt afgesloten met een luik.

Tuin: De tuin is op het zuiden gelegen en nog geheel naar eigen idee in te richten.

Nieuwerkerk:
Nieuwerkerk (ca. 2750 inwoners) is een dorp waar relatief veel jonge gezinnen wonen. Het dorp met de jongste gemiddelde leeftijd van Schouwen-Duiveland. Nieuwerkerk beschikt over een uitstekend voorzieningenniveau zoals twee supermarkten, bakker, slager, postagentschap een huisarts en de nodige sportvoorzieningen. Ook bevinden zich twee basisscholen ( christelijk en openbaar) in het dorp. Scholen voor het voortgezet onderwijs liggen op fietsafstand in monumentenstad Zierikzee.
Door de strategische ligging ten opzichte van Rotterdam (40 minuten autorijden) is het dan ook niet verwonderlijk dat veel inwoners werken in Randstedelijk gebied en bewust kiezen voor het rustig wonen in Zeeland.

Features

Transfer of ownership

Last asking price
€ 425,000 kosten koper
Asking price per m²
info
€ 1,304
Status
Sold

Construction

Kind of house
Desirable residence/villa, semi-detached residential property
Building type
Resale property
Year of construction
1677
Type of roof
Combination roof covered with roof tiles

Surface areas and volume

Areas
Living area
326 m²
Other space inside the building
22 m²
External storage space
12 m²
Plot size
430 m²
Volume in cubic meters
1,100 m³

Layout

Number of rooms
6 rooms (3 bedrooms)
Number of bath rooms
2 bathrooms and 2 separate toilets
Bathroom facilities
Bath and shower
Number of stories
3 stories
Facilities
TV via cable

Energy

Energy label
Not available
Insulation
Roof insulation, double glazing, insulated walls and floor insulation
Heating
CH boiler
Hot water
CH boiler
CH boiler
Nefit (gas-fired combination boiler from 2000, in ownership)

Cadastral data

DUIVELAND A 179
Cadastral map
Area
430 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
In center
Garden
Back garden
Back garden
221 m² (17 meter deep and 13 meter broad)
Garden location
Located at the south accessible via the rear
Balcony/roof garden
Roof terrace present

Storage space

Shed / storage
Detached wooden storage
Facilities
Electricity
Insulation
No insulation

Parking

Type of parking facilities
Parking on private property and public parking
Involved real estate agent

Market insights Beta

Avg. asking price

Nieuwerkerk

All of Nieuwerkerk

Not enough data available to show the average asking price.

arrow-right What does this mean?
Avg. asking price per m2

Nieuwerkerk

All of Nieuwerkerk

Not enough data available to show the average asking price per m2.

arrow-right What does this mean?
Need help with buying?

A real estate agent can give you more insights in the housing market.

arrow-right Find an agent
Based on homes that were sold in this neighborhood in the past year. More information

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.