• Sold

de Gaarde 8121 Olst

€ 115,000 k.k.

Sales history

Listed since
June 25, 2019
Date of sale
October 23, 2020
Term
15½ month

Description

Royaal bouwperceel van 336 m2 voor de bouw van één vrijstaande woning.
De kavel biedt de mogelijkheid om uw droomhuis te realiseren. Er kan een bouwvergunning op basis van een individueel ontwerp worden aangevraagd. Als toekomstige eigenaar heeft u een vrije keuze in de uiteindelijke uitvoering van uw woning, binnen de geldende bestemmingsplanvoorschriften. U bent hierbij ook volledig vrij in uw keuze voor architect en/of aannemer.

Het perceel is onderdeel van een kleinschalige verkaveling, waarvan op 1 perceel de bouw reeds is gestart. De drie bouwkavels zijn gelegen tussen de kleinschalige villawijk rondom de Gaarde en de fraaie en statige monumentale villa met parkachtige tuin, genaamd 't Polletje aan de Jan Hooglandstraat 36.

U kunt de terreinen vrij bezoeken. De toegang wordt verkregen via de Gaarde en is gesitueerd bijna aan het einde van de straat. Aan de linkerzijde ligt circa 1 meter naast de zijgevel van een vrijstaande woning met blauwe luiken de toegang voor de bomenrij. Het terrein daarachter zijn de kavels die aan de andere zijde gelegen zijn nabij de flauwe bocht van één van de lommerrijke toegangswegen naar het centrum van Olst.
Vanaf de eigen toegangsweg loopt een voet- en fietspad naar de Jan Hooglandstraat. De kavels zijn omzoomd door prachtige bomen, enkele met een monumentale status. Deze benadrukken het voorname en landelijke karakter van de omgeving.

Het nieuwe bestemmingsplan stelt dat het hoofdgebouw uitsluitend binnen het bouwvlak gebouwd worden gebouwd. De Gemeente Olst-Wijhe hanteert een gootlijnhoogte van maximaal 4 meter met een noord zuidelijke nokrichting.

Olst-Wijhe heeft een zeer afwisselend landschap met fraaie uiterwaarden en indrukwekkende natuurgebieden, waaronder De Duursche Waarden. Tevens zijn er nog enkele fraaie kastelen en landgoederen in de Gemeente aanwezig.

De bouwkavels zijn op loopafstand gelegen van het centrum met het winkelcentrum en het treinstation. Ook scholen, de kinderboerderij, het Kulturhus, het openluchtzwembad, de IJssel en de passantenhaven voor de pleziervaart zijn in de directe omgeving aanwezig.

De bereikbaarheid met de auto en het openbaar vervoer is goed. De provinciale wegen N337 (Deventer-Olst-Wijhe-Zwolle) en N348 ( Deventer-Wesepe- Raalte-Ommen) doorkruisen de gemeente. Evenals de spoorlijn Deventer-Zwolle. Zowel Olst als Wijhe heeft een NS-station en beiden beschikken over een veerpont naar de overkant van de IJssel.

Features

Transfer of ownership

Last asking price
€ 115,000 kosten koper
Status
Sold

Construction

Type of property
Building plot

Layout

Plot size
336 m²

Cadastral data

OLST F 5277
Cadastral map
Area
336 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
Alongside a quiet road, In wooded surroundings and unobstructed surrounding view
Involved real estate agent

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.