• Sold

Venloseweg 78 6041 BZ Roermond Binnenstad

Hightlighted features

  • 224 m² living area
  • 2 bedrooms
Map
€ 450,000 k.k.

Sales history

Listed since
April 15, 2021
Date of sale
June 4, 2021
Term
7 weeks

Description

Aan de Venloseweg in Roermond ligt het voormalige Karmelietessenklooster, een Rijksmonument uit 1882 dat is getransformeerd in een exclusief wooncomplex. Onbetwiste parel is zonder twijfel
de voormalige kloosterkapel die enige tijd als domicilie fungeerde voor een architectenbureau.
In 2016 is de eigendom overgegaan en heeft de kloosterkapel in drie jaar tijd een complete metamorfose doorgemaakt tot hedendaagse design-loft. Alle historische elementen van de kapel zijn daarbij zorgvuldig in de nieuwe opzet geïntegreerd, aangevuld met bestanddelen uit de tijd van zijn ontstaansgeschiedenis.
Ook een energiezuinige en gasvrije toekomst heeft in de benadering centraal gestaan. Alle historische raampartijen zijn voorzien van isolerende, maatwerkvoorzetkozijnen en infraroodverwarming
legt al een belangrijk fundament voor de energietransitie. Tot dit exclusieve object behoort tevens een eigen parkeerplaats in de beveiligde parkeerkelder. Het oorspronkelijke bouwjaar is 1882
(met verbouwing in 2018), de vloeroppervlakte bedraagt 224 m2 en de inhoud 1.405 m3.

BEGANE GROND
Ontvangsthal
In de linkerzijgevel van de kapel bevindt zich het ontvangstportaal. Deze entree is bereikbaar via de Venloseweg waar een ijzeren poort toegang biedt tot een bestrate voortuin. De ontvangsthal met natuurstenen vloer biedt plaats aan de meterkast met vernieuwde aansluitingen van nutsvoorzieningen een verscholen garderobe.

Diverse functionaliteiten
De ontvangsthal leidt naar de voormalige kapel die geheel is getransformeerd in een multifunctioneel ingedeelde living (87,6 m2). De centrale vloer bestaat uit een origineel middendeel van zwarte natuursteen met aan de linker- en rechterzijde hardhouten vloeren. De huidige inrichting kent een opzet in verschillende functionaliteiten, als waren het afgescheiden kamers binnen één groot geheel.

Transparante sfeer
Het verlaagde plafond bestaat uit transparante perspexplaten van bijna anderhalve centimeter dikte die niet alleen een magnifiek zicht bieden op de wanden, pilasters, en de diverse glas-in-loodramen, maar tevens isolerend werken. ’s Zomers is de kapel van nature koel; in de lente en herfst zorgen design-infraroodpanelen voor een aangenaam binnenklimaat; in de wintermaanden kan de Vaillant HR-combiketel (2017) voor additionele verwarming zorgdragen.

Zithoek
Aan de achterzijde van de kapel, naast de open keuken, is het zitkamergedeelte gepositioneerd dat de volle breedte van de kapel beslaat. Bijzonder detail van deze zithoek is de voormalige relikwieput in de vloer, op de plek waar eertijds het altaar stond. Hij omvat thans – in passende stijl – diverse bodemvondsten uit de tijd dat de kapel en het klooster in gebruik waren.

Glazen designkeuken
Een centrale plaats in de living is gereserveerd voor een glazen designkeuken van Alno. Deze kent een tweezijdige opstelling met hoogglans glazen fronten in het vrijstaande deel en gematteerd glazen fronten in het wandgedeelte. Tot de inbouwapparatuur behoren een magnetron en heteluchtoven (Bosch); in het eilandgedeelte zijn een afwasmachine (Bosch) en inductiekookplaat (Blaupunkt) met ingebouwde afzuiging opgenomen. Ook het aanrechtblad is van glas, voorzien van een separaat, hardhouten deel als eetbar aan de zijde van de living.

Eethoek
Rechts naast de keuken bevindt zich een eethoek met lichtkoepel die aan de rechterzijde wordt begrensd door een eikenhouten biechtstoel. Deze laatste dateert van eind 1800 en is tijdens de verbouwing aangekocht bij het Religieus Museum in Valkenburg. Hij omkleedt een vrijhangend en betegeld gastentoilet (Sphinx) waar een veelkleurig glas-in-loodraam in het plafond voor indirecte sfeerverlichting zorgt.

Slaapkamer
De badkamer staat op zijn beurt in verbinding met de privéslaapkamer (12,9 m2) waar tal van authentieke details in de nieuwe opzet zijn verwerkt. Opmerkelijk zijn zonder twijfel het gerestaureerde en geïsoleerde kruisgewelf van het plafond, de glas-in-loodvensters met isolerende voorzetramen en verschillende, zorgvuldig conserveerde, wandschilderingen.

Badkamer
Bij binnenkomst in de kapel is aan de rechterzijde, via een grote glazen wand, toegang tot de badkamer (13,7 m2). Aan de rechterzijde heeft deze een betegelde toiletruimte met vrijhangend sanitair en via een glazen wand toegang tot een doucheruimte. Blikvanger is zonder twijfel het centraal geplaatste bad dat in opdracht is vervaardigd van gepolijst terrazzo en voorzien is van een designarmatuur in vloeropstelling. Het wordt geflankeerd door een vrijhangend wastafelmeubel (Keramag) met onderkasten. Als historisch en contrasterend detail is hier een authentieke boiler uit eind negentiende eeuw geplaatst.

VERDIEPING
Werkkamer
Aan de voorzijde bevindt zich een afgescheiden werk-/slaapkamer (9,8 m2) met aansluitingen van de telecom- en internetverbindingen en een in een nis geplaatste wastafeleenheid. Erachter,
in een afgesloten ruimte, bevindt zich de HR-combiketel (Vaillant, 2017) en de techniek van de nieuwe mechanische ventilatie.

Op de overloop (42,3 m2), naast deze ruimte, zijn in een aangekochte biechtstoel uit de jaren ’50 de witgoedaansluitingen (wasmachine en -droger) aan het zicht onttrokken. Het achterste gedeelte van deze verdieping, boven het op de begane grond gelegen achterste portaal, heeft de functie van (gasten)slaapkamer (21,9 m2). Indrukwekkend vanaf deze locatie is het fenomenale uitzicht op het glas-in-loodvenster aan de overzijde.

Tuinkamer met toegang tot terras / binnenterrein
Glazen deuren bieden vanuit het zitkamerdeel toegang tot een twee treden lager gelegen tuinkamer (7,3 m2) met natuurstenen vloer. Aan de rechterzijde bevindt zich hier een leeshoek annex logeerbed, aan de linkerzijde bieden deuren met geëtst glazen panelen met Art Nouveau-motieven (in België aangekocht) toegang tot een bergkast (2,3 m2). Openslaande tuindeuren leiden naar
de gemeenschappelijke binnenplaats waar een zitje gemaakt is, net als bij de andere woningen.

Parkeren
De kloosterkapel beschikt over een eigen parkeerplaats in de parkeerkelder voor bewoners. Deze is beveiligd met een elektrische poort met afstandsbediening.

ALGEMEEN
- Historisch rijksmonument uit 1882 dat in 2018 naar hoogstaande, hedendaagse designmaatstaven is getransformeerd;
- Alle waardevolle stijlkenmerken zijn bij de restauratie in de nieuwe opzet geïntegreerd waarbij zorgvuldig is gewaakt géén stijlbreuk te maken met toevoeging van historische elementen;
- Uitgerust met design-infraroodpanelen voor verwarming, ter voorbereiding op een gasloze toekomst;
- Voorzien van een luxe designbadkamer met een in opdracht vervaardigd vrijstaand ligbad;
- Uitgerust met een glazen designkeuken van Alno met hoogwaardige inbouwapparatuur;
- Monumentale hoofdslaapkamer in gerestaureerde zijvleugel;
- Verdieping met omlopende balustrade op versterkte stalen pilaren die tijdens de restauratie zijn omkleed met een historische, eikenhouten buitenmantel;
- Ligging op korte loopafstand van alle binnenstedelijke voorzieningen
- De Vereniging van Eigenaren (VvE) heeft een goede financiële positie. De maandelijkse bijdrage bedraagt € 180,- voor de woning en € 35,- voor de parkeerplaats.
- Van Cromvoirt Makelaars is exclusief monumentenmakelaar voor regio Roermond. Geïnteresseerden in dit object kunnen wij met alle benodigde expertise bijstaan.

Features

Transfer of ownership

Last asking price
€ 450,000 kosten koper
Asking price per m²
€ 2,009
Status
Sold

Construction

Kind of house
Desirable residence/villa, semi-detached residential property
Building type
Resale property
Year of construction
1882
Specific
Listed building (national monument) and monumental building
Type of roof
Gable roof covered with roof tiles

Surface areas and volume

Areas
Living area
224 m²
Volume in cubic meters
1,405 m³

Layout

Number of rooms
5 rooms (2 bedrooms)
Number of bath rooms
1 bathroom and 1 separate toilet
Bathroom facilities
Bath, shower and toilet
Number of stories
2 stories
Facilities
Mechanical ventilation and TV via cable

Energy

Energy label
Not required
Insulation
Roof insulation and double glazing
Heating
CH boiler
Hot water
CH boiler
CH boiler
Vaillant (gas-fired combination boiler from 2017, in ownership)

Cadastral data

ROERMOND B 7559
Cadastral map
Ownership situation
Full ownership
ROERMOND B 7564
Ownership situation
Full ownership
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
Alongside busy road, in center and in residential district
Garden
Sun terrace

Garage

Type of garage
Underground parking

Parking

Type of parking facilities
Public parking and resident's parking permits
Involved real estate agent
Ms. Rimmelzwaan
Venloseweg 78
9.0
I would recommend this agent.
Goede begeleiding en kennis van de markt, prettige manier van werken, en houden de realiteit en voortgang goed in de gaten.
Expertise
9
Knowledge of the local market
9
Price / quality
9
Service and guidance
9

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.