• Sold

Het Verborgen Geheim fase 5 (Bouwnr. 193) 3089 PE Rotterdam

Hightlighted features

  • 121 m² living area
  • 3 bedrooms
Map
€ 285,000 v.o.n.
Part of project Het Verborgen Geheim Fase 5, De Parels van Heijplaat, Rotterdam

Sales history

Listed since
December 29, 2018
Date of sale
February 22, 2019
Term
7 weeks

Description

WONEN VLAKBIJ DE STAD OP EEN HEEL BIJZONDER PLEKJE DAT IS WONEN OP HEIJPLAAT.
Puur Rotterdams en nul-op-de-meter wonen op een verborgen, historisch plekje in de Rotterdamse stadshavens. Dát is wonen in Het Verborgen Geheim. Aan de stoere Heysehaven wordt gebouwd aan een moderne en groene woonwijk met 170 nul-opde-meter nieuwbouwhuizen. Er komen karakteristieke kadewoningen, twee-onder-éénkapwoningen en eengezinswoningen. Zoek jij een nieuwbouwhuis in een historische tuindorp-setting, middenin de dynamiek van de haven en vlakbij het centrum van Rotterdam? Ontdek dan Het Verborgen Geheim!

WONEN IN DE DYNAMIEK VAN DE HAVEN
Het Verborgen Geheim bestaat in totaal uit 170 koopwoningen die tussen 2016 en 2023 in meerdere fases worden gerealiseerd. Alle huizen worden gegarandeerd nul-op-de-meter gebouwd. Dat betekent dat je huis net zo veel energie opwekt als verbruikt. Daarmee is Het Verborgen Geheim uniek in Rotterdam.

In Het Verborgen Geheim komen verleden en toekomst samen. De eengezinswoningen en twee-onder-éénkapwoningen sluiten aan bij de bestaande bebouwing van het tuindorp. De geborgenheid van het oude dorp met zijn pleintjes en perkjes, komt terug in de architectuur, de voortuinen en het groene plein. De parkeerhoven tussen de woningen maken de straten autoluw, zodat een kindvriendelijke omgeving ontstaat. Het industriële en stoere karakter van de haven komt terug in de kadewoningen die pal aan de Heijsehaven staan.

Heijplaat is een bijzonder tuindorp met een rijke cultuurhistorische achtergrond. Het is er goed toeven voor hen die graag midden in de dynamiek van het kloppend hart van de wereldeconomie wonen. Deze 24/7 haven gerelateerde dynamiek is hedendaags soms nog steeds merkbaar op het gebied van onder meer geluid en verlichting. Meer informatie over onder meer de opzet van het project, de milieukwaliteit en het te realiseren programma staat in het Bestemmingsplan Het Nieuwe Dorp.

In fase 5 van Het Verborgen Geheim is er keuze uit drie verschillende woningtypen. Alle woningen hebben een voortuin met groene haag en achtertuin met houten berging en achterom. De hoekwoningen staan op ruime kavels en hebben ook een zijtuin. Achter de woningen van type Kiel en Boeg komt een gezamelijke binnentuin met veel bloemen en speelruimte voor de kinderen.

Type Mast: 9 eengezinswoningen
Ook de woningen van type Mast hebben een woonoppervlakte van circa 121 m2. De stijlvolle donkerbruine baksteen en fraaie, witte detailleringen in de gevels maken deze woningen echt een plaatje om te zien. Voor de deur ligt een mooie groenstrook. En achter de woning heb je een eigen parkeerplaats.

Heijplaat is al meer dan 100 jaar een goed bewaard geheim in Rotterdam. De Rotterdamse Droogdok Maatschappij (RDM) is van oudsher een belangrijke spil in het gebied. De RDM was één van de grootste werven in Europa. Het Stoomschip Rotterdam van de Holland-Amerika Lijn is er gebouwd. Vanaf 1914 groeide het aantal medewerkers dusdanig dat de RDM besloot om zo’n 850 woningen achter het RDM-terrein te bouwen. Het tuindorp Heijplaat was geboren!

Sindsdien is er veel veranderd op Heijplaat. Toch is de cultuurhistorische waarde nog altijd duidelijk zichtbaar. De komst van de RDM campus zorgde ervoor dat een belangrijk deel van het Rotterdams industrieel erfgoed is behouden. De RDM campus heeft ook andere initiatieven aangetrokken die werken, studeren en leven op Heijplaat aangenaam maken.

GENOEG TE BELEVEN
Geniet van een ambachtelijke gehaktbal in de RDM Kantine/Dokkaffee. Drink een borrel in het authentieke Café Courzand. Gooi een hengel uit in de Maas vanaf het strandje. Klus je eigen meubels in elkaar in RDM Makerspace. Wroet in de aarde bij de Volkstuinvereniging of trap een balletje bij voetbalvereniging SV RDM. Ontdek de Rotterdamse haven op de fiets en stap in de waterbus of watertaxi voor een tripje naar Katendrecht. Of neem een kijkje bij de Scheepsbouwloods, Onderzeebootloods en Dokloodsen. Op Heijplaat is genoeg te beleven. Daarnaast kent Heijplaat een
actief verenigingsleven. Buurtgenoten organiseren allerlei activiteiten en iedereen helpt mee.

ALLE RUIMTE OM TE SPELEN
Kinderen hebben op Heijplaat alle ruimte om te spelen en teontdekken. Zandkastelen bouwen op het strandje aan de Maas, de geitjes aaien bij kinderboerderij De Heij. Een balletje trappen op het plein bij de muziekkapel of langs de waterkant boten tellen die langsvaren. In Hotspot Hutspot kunnen kinderen vanaf 10 jaar de kok in zichzelf ontdekken. Kortom, vervelen is geen optie!

Basisschool De Klaver ligt midden in de wijk. En in de nabije omgeving zijn diverse middelbare scholen te vinden waaronder ook het Scheepvaart en Transport College. De Hogeschool Rotterdam en het Albeda College verzorgen op Heijplaat mbo- en hbo-onderwijs onder één dak: Innovation Dock.

RESEARCH, DESIGN & MANUFACTURING
Heijplaat is één van de stadshavens van Rotterdam: een gebied met een hoogwaardig vestigingsklimaat voor haven en transportbedrijven, maar ook voor innovatieve bedrijven en kennisinstituten, zoals RDM Rotterdam, ICDuBO, Energy Floors en Concept House Village.

Met Heijplaat profileert Rotterdam zich bovendien als koploper op het gebied van duurzame energievoorziening en klimaatadaptatie. Daarmee trekt de stad hoogopgeleide kenniswerkers aan, veelal pioniers die nieuwe trends uitproberen. Zij vinden op Heijplaat voorzieningen voor ondernemerschap, bijzondere woonmilieus, culturele voorzieningen en goede opleidingsmogelijkheden. Tegenwoordig staat RDM dan ook voor Research, Design and Manufacturing.

DE PARELS VAN HEIJPLAAT
Heijplaat, een robuust stukje stad in het hart van de Rotterdamse haven. Een plek die de afgelopen jaren een flinke transformatie heeft doorgemaakt, maar waar ook nog veel gaat gebeuren. Een stadsdeel dat momenteel al heel veel moois te bieden heeft. De parels van Heijplaat!

#1 HET VERBORGEN STRAND
Het quarantaine-gebied is een van de best bewaarde geheimen van Heijplaat. Hier zie je het prachtige contrast van Heijplaat: de robuustheid van de haven die overvloeit in het groen. Hoewel je je nog steeds in Rotterdam bevindt, is het hier een oase van rust. Met als kers op de taart het verborgen strandje, op de kop van het gebied. Hier geniet je van het prachtige uitzicht over de haven en kunnen de kinderen heerlijk ravotten.

#2 HET VERNIEUWDE COURZAND
Het 100-jarige Courzand is onlosmakelijk verbonden met de historie van de Rotterdamse Droogdok Maatschappij en Heijplaat. In dit gerenoveerde restaurant proef je de authentieke smaken van de havenkeuken, maar dan in een modern jasje. Regelmatig worden hier proeverijen georganiseerd en er worden verschillende arrangementen aangeboden voor feesten en partijen.

#3 SPORTVERENIGING RDM
Ook sportvereniging RDM maakt al meer dan 100 jaar deel uit van Heijplaat. De voetbalvereniging is opgericht in 1915 en is daarmee even oud als het havendorp zelf. In 1966 is de vereniging verhuisd naar de huidige locatie aan de Arie den Toomweg. SV RDM telt meerdere jeugd- en seniorenteams en is dé plek op Heijplaat voor sportievelingen.

#4 RDM KANTINE
Op de plek waar vroeger werklieden van RDM bijkwamen van noeste arbeid en hun boterham uit de trommel aten, vind je nu de RDM Kantine. Hier ontmoet je elkaar onder het genot van een goede kop koffie, smaakvol lunchgerecht of een gezellige borrel. Een plek voor iedereen: student, toerist, ondernemers en natuurlijk voor de échte Rotterdammer.

#5 ONDERZEEBOOTLOODS
Waar vroeger onderzeeërs van de helling liepen, is de Onderzeebootloods op de RDM Campus nu ruimte voor grootse
evenementen. Van dansvoorstellingen van Conny Janssen en feesten als MUST tot het TechBase van Ministerie van Defensie. Als het gaat om evenementen is hier voor ieder wat wils!

#6 BASISSCHOOL DE KLAVER
Heijplaat is een fijne plek voor gezinnen. Hier woon je rustig en kunnen kinderen veilig op straat spelen. Fijn is dan ook dat op loopafstand van Het Verborgen Geheim een basisschool te vinden is. De Klaver is een kleinschalige Christelijke basisschool dat elk kind de kans geeft zich optimaal te ontwikkelen.

#7 HOTSPOT HUTSPOT
‘Goed eten voor iedereen!’ Dat is het motto van Hotspot Hutspot. Hier wordt voedsel ingezet om mensen te activeren en te verbinden. Van teelt in buurtmoestuinen en het bereiden van restaurantwaardige maaltijden met kinderen uit de buurt, tot het aanbieden van deze maaltijden tegen een toegankelijke prijs in een van de wijkrestaurants. Locatie Heijprak vind je direct naast Het Verborgen Geheim! Ideaal, toch?

IN NO TIME IN HARTJE ROTTERDAM
Voor de dagelijkse boodschappen ga je naar Rhoon, Portland, winkelcentrum Plein 1953 of Rotterdam Zuidplein. De waterbus brengt je in 10 minuten van Heijplaat naar de overkant. Je bent zó in hartje centrum Rotterdam. Zin in avontuur? De watertaxi maakt een ritje naar de stad een echte belevenis. En met de auto rij je via de Waalhaven Oostzijde de Maastunnel in richting Rotterdam centrum. De nabijgelegen A15 biedt de ontsluiting naar de rest van van de regio.

Features

Transfer of ownership

Last asking price
€ 285,000 v.o.n.
Asking price per m²
info
€ 2,355
Status
Sold

Construction

Kind of house
Single-family home, row house
Building type
New property
Year of construction
2020
Type of roof
Gable roof covered with roof tiles
Quality marks
Woningborg garantiecertificaat

Surface areas and volume

Areas
Living area
121 m²
Volume in cubic meters
314 m³

Layout

Number of rooms
5 rooms (3 bedrooms)
Number of stories
2 stories and a attic
Facilities
Solar collectors

Energy

Provisional energy label
A What does this mean?
Insulation
Completely insulated
Heating
Complete floor heating

Exterior space

Location
Alongside a quiet road and in residential district

Storage space

Shed / storage
Detached wooden storage
Facilities
Electricity
Insulation
No insulation
Involved real estate agent

Market insights Beta

Avg. asking price

Heijplaat

All of Rotterdam

Not enough data available to show the average asking price.

arrow-right What does this mean?
Avg. asking price per m2

Heijplaat

All of Rotterdam

Not enough data available to show the average asking price per m2.

arrow-right What does this mean?
Need help with buying?

A real estate agent can give you more insights in the housing market.

arrow-right Find an agent
Based on homes that were sold in this neighborhood in the past year. More information

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.