Overschiese Dorpsstraat 133 3043 CP Rotterdam

  • Sold
€ 389,000 k.k.

Description

Op een idyllische plek aan het water, in het hart van de historische dorpskern van Overschie, staat dit charmante en knusse woonhuis uit 1893. Het heeft bijzonder veel sfeer en is binnen geheel gemoderniseerd naar de maatstaven van nu. Door de diepe tuin loop je naar het water waar je kunt genieten van vrij uitzicht en zo in je boot of op je SUP stapt voor een tochtje richting Rotterdam of Delft.

De ligging is zeer centraal gelegen ten opzichte van het centrum van Rotterdam, Delft en omliggende wijken. De aansluiting op uitvalswegen is heel efficiënt.
Er is een groot aanbod aan supermarkten, leuke lokale detailhandel, een HEMA en voorzieningen zoals bijvoorbeeld scholen en een huisarts, op loop- of fietsafstand in de dorpskern van Overschie.
Ook verbindingen met openbaar vervoer (bus en Randstadrail) zijn in de buurt. Op de fiets naar de stad of Centraal Station is maar 15 minuten.
Als je even wilt sporten of ontspannen in de natuur en de rust van het natuurgebied van Midden Delfland, langs het water van De Schie en de Ackerdijkse Plassen óf ... (als het weer mag) een terrasje wilt pakken in de stad; het kan allemaal op fietsafstand. Een geweldige woonplek!

Begane grond:
Achter de voordeur van de oer-Hollandse gevel kom je binnen in de hal met het toilet, de meterkast en de deur naar de woonkamer. De sfeervolle woonkamer is met name tuingericht en heeft een trapopgang naar de verdieping. De open keuken in de uitbouw aan de tuinzijde is sfeervol en voorzien van een fijn groot fornuis en inbouwapparatuur zoals een vaatwasmachine, koeler/vriezer. Hiervandaan is er toegang tot de tuin. In het verlengde van de keuken is een werkkamer met goed daglicht en toegang tot de tuin. De eigentijdse lichtgrijze stenen vloer is recent gelegd.

Tuin:
De achtertuin is 27 meter diep en prachtig gelegen aan het vaarwater De Schie. Hier kun je een boot aanleggen en op de stieiger en het terras genieten van het vrije uitzicht over het water, de weilanden en de zonsondergang.

Eerste verdieping:
Via de overloop is er toegang tot drie slaapkamers en de badkamer. De grootste slaapkamer ligt aan de voorzijde en twee kleinere kamers zijn gelegen aan de achterzijde met uitzicht richting het water. De badkamer is voorzien van een douche en een wastafel met meubel en spiegelkast.

Overige details
- woonoppervlakte 78 m²
- tuin van 27 meter diep aan het water
- mogelijkheid tot het aanleggen van een boot
- werkkamer op de begane grond
- 176 m² eigen grond
- geheel voorzien van dubbel glas en dakisolatie
- verwarming en warm water door middel van cv-combiketel
- ouderdomsclausule van toepassing

COVID-19 maatregelen:
Zowel fysieke als videobezichtigingen zijn mogelijk. Wij kunnen ons voorstellen dat je deze woning met eigen ogen wilt zien. Kom je kijken dan verzoeken wij je met klem de RIVM regels in acht te nemen voor jezelf maar ook voor onze mensen: Het gezelschap kan, inclusief de makelaar, uit niet meer dan drie personen bestaan. Houd altijd 1,5 meter afstand. Ben je verkouden, heb je koorts of heb je last van hoesten, BLIJF THUIS en wacht tot je beter bent.

*Het bovenstaande is slechts een uitnodiging tot het doen van een bod. Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden*

**Na het bezoek aan de woning is het mogelijk om op onze site direct een bod uit te brengen. Selecteer Aanbod/Woningaanbod, ga naar de betreffende woning en selecteer op het tapje rechts Bieden om het bod uitbrengen. Dit geeft de nodige hulp bij het samenstellen van het bod en bijkomende condities. De bieding wordt nergens openbaar getoond, alleen wij ontvangen direct een mail in onze mailbox waarna wij contact zullen opnemen.

***Velthaak & Keijzer Makelaars is de makelaar van de verkoper. Neem uw eigen NVM makelaar mee voor advies bij aankoop.***

Features

Transfer of ownership

Last asking price
€ 389,000 kosten koper
Asking price per m²
€ 4,987
Status
Sold

Construction

Kind of house
Single-family home, row house
Building type
Resale property
Year of construction
1893
Type of roof
Combination roof covered with asphalt roofing and roof tiles

Surface areas and volume

Areas
Living area
78 m²
Plot size
176 m²
Volume in cubic meters
247 m³

Layout

Number of rooms
5 rooms (3 bedrooms)
Number of bath rooms
1 bathroom and 1 separate toilet
Number of stories
2 stories
Facilities
TV via cable

Energy

Energy label
F What does this mean?
Insulation
Roof insulation and double glazing
Heating
CH boiler
Hot water
CH boiler
CH boiler
Remeha Avanta (gas-fired combination boiler from 2008, in ownership)

Cadastral data

OVERSCHIE C 4725
Cadastral map
Area
176 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
Alongside a quiet road, on navigable waterway, alongside water, in residential district and unobstructed surrounding view
Garden
Back garden
Back garden
97 m² (27,8 meter deep and 3,5 meter broad)
Garden location
Located at the northwest

Parking

Type of parking facilities
Public parking