Sacramentshof - BNR 11 (Bouwnr. 11) 5018 HA Tilburg

  • Sold
€ 445,000 v.o.n.
Part of project Sacramentshof - Wonen in of achter de Sacramentskerk!, Tilburg
View photo 1 of Sacramentshof - BNR 11 (Bouwnr. 11)
View photo 2 of Sacramentshof - BNR 11 (Bouwnr. 11)
View photo 3 of Sacramentshof - BNR 11 (Bouwnr. 11)
View photo 4 of Sacramentshof - BNR 11 (Bouwnr. 11)
View photo 5 of Sacramentshof - BNR 11 (Bouwnr. 11)
View photo 6 of Sacramentshof - BNR 11 (Bouwnr. 11)

Sales history

Listed since
May 29, 2018
Date of sale
July 20, 2018
Term
7 weeks

Description

De Sacramentskerk in Tilburg krijgt een prachtige nieuwe bestemming. Wil je in de kerktoren wonen, in één van de woningen in de zijvleugels van de kerk of in één van de nieuwbouwwoningen op het achtergelegen terrein? Vanaf nu kan het!

Het Bisdom zocht een nieuwe functie voor de Sacramentskerk waarbij respect bleef voor de oorspronkelijke kerk. Door het behouden van de toren en het eerste deel van de kerk en het respecteren van de maat en het ritme van de oorspronkelijke kerk is Bedaux de Brouwer Architecten hierin optimaal geslaagd.

Het Sacramentshof ligt in Armhoefse Akkers, één van de schaarse wijken in de stad die nog in min of meer oorspronkelijke staat is. Het is een typische jaren 30 wijk. Tegen de binnenstad aan en tegelijkertijd direct grenzend aan het buitengebied Moerenburg. Een ideale woonsituatie; binnen vijf minuten bevind je je in de stad of in de natuur. Nu met de optie om hiervan te genieten in ruime woningen met alle comfort van (ver)nieuwbouw!

De woning die van veraf al direct de aandacht trekt is de torenwoning: een woning van maar liefst zeven woonlagen, een eigen lift en adembenemende vergezichten. Zo bijzonder vind je ze niet snel in Tilburg en verre omstreken. De twee woningen in de linker- en rechtervleugel kennen een spannende combinatie tussen oud en nieuw. In het oude deel vind je mooi getoogde plafonds, glas-in-lood-ramen en een prachtige wand van origineel mozaïek terug. Dit gedeelte van de woning ademt nog echt de sfeer van de Sacramentskerk. Het nieuwe deel geeft de woning daarentegen veel daglicht en praktische ruimten waardoor het bijzondere maar evengoed praktische huizen worden.

Op het achtergelegen terrein komen 12 nieuwbouwwoningen. Aan de Pelgrimsweg worden tegen de bestaande kerk vier statige herenhuizen met een inhoud van circa 635 m3 gerealiseerd met extra verdiepingshoogte op de begane grond. De gemetselde penanten aan de voorgevel verwijzen naar de oorspronkelijke ritmiek van de steunberen van de gesloopte kerk. Aan de Loudonstraat komen acht nieuwe huizen. De eerste vijf zijn een continuering van de vier herenhuizen aan de Pelgrimsweg. Op de kopgevel van de hoekwoning aan de Loudonstraat worden twee glas in lood ramen uit de oorspronkelijke kerk teruggeplaatst. De drie andere nieuwbouwwoningen in de Loudonstraat hebben een inhoud van circa 550 m3, liggen aan een mooi stukje groen en verrijzen achter een monumentale beukenboom.

TORENWONING

Een woning met zeven woonlagen, een eigen lift en adembenemende vergezichten. Hier gebeurt iets bijzonders. In de toren van de kerk wordt één woning gerealiseerd. De architect heeft met de bestaande gevelopeningen gespeeld en op strategische punten een aantal ramen toegevoegd, waardoor iedere verdieping een andere sfeer, oriëntatie en uitzicht krijgt. Lekker ontbijten in de ochtendzon op het terras in het voormalige koor op de eerste verdieping, uitkijken over de nieuwe Boscheweg in de woonkamer op de derde verdieping, of genieten van adembenemende vergezichten in je werkruimte op de 6e verdieping. Voor de indeling van de toren zijn tal van mogelijkheden. De oorspronkelijke toren blijft behouden en wordt van binnen voorzien van isolatie en bekleding zodat de woning ook modern wooncomfort biedt.

– Perceel: ca 156 m²
– Inhoud: ca 1680 m³
– Woonopp.: ca 189 m²
– eigen lift
– 7 woonlagen
– 2 eigen parkeerplaatsen

KERKWONINGEN 1 EN 3

De kerkwoningen verdienen een status aparte. wonen in je eigen woontoren of een spannende combinatie van oud en nieuw in de zijvleugels, er zijn voldoende mogelijkheden in het bestaande deel van de kerk.De rechter- en linkervleugel kennen een spannende combinatie tussen oud en nieuw. Niets is standaard in deze woningen. In het oude deel zijn mooi getoogde plafonds, glas in lood en een prachtige wand van origineel mozaïek. Dit gedeelte van de woningen ademt nog echt de sfeer van de Sacramentskerk. Het nieuwe deel geeft de woningen daarentegen veel daglicht en praktische ruimten waardoor dit aantrekkelijke woningen worden.

Hoofdkenmerken woning 1
– Perceel: ca 164 m²
– Inhoud: ca 695 m³
– Woonopp.: ca 110 m²
– unieke uitstraling door combinatie oud en nieuw
– veel originele details, zoals een schitterende mozaïekwand en hoge, getoogde plafonds
– eigen parkeerplaats op binnenterrein

Hoofdkenmerken woning 3

– Perceel: ca 185 m²
– Inhoud: ca 705 m³
– Woonopp.: ca 112 m²
– comfort van nieuwe woning
– veel authentieke details, zoals glas in lood en hoge, getoogde plafonds
– eigen parkeerplaats op binnenterrein

WONINGTYPE A

Op een rustige plek, een stukje terug van de Loudonstraat, liggen de drie type-A-woningen. De huizen hebben een mooi stukje groen voor de deur met een monumentale boom. De woningen worden met een front van 6 meter breed uitgevoerd en hebben door de grote raampartijen veel daglicht. Ze bieden daarnaast veel flexibiliteit, een hele grote eettafel als middelpunt van de woning of een mooie speelhoek waar de kinderen hun gang kunnen gaan. Doordat de achterpui bijna geheel uit glas bestaat en standaard voorzien is van tuindeuren, loopt de woning op een ontspannen manier door in de tuin. Of de kinderen een eigen grote kamer willen, er graag thuis gewerkt wordt of er veel ruimte nodig is voor een passie, het kan allemaal.Met vier grote slaapkamers, twee bergingen en een complete badkamer op de verdieping is de woning aantrekkelijk voor velen. Er is zelfs in de basis een inloopkast bij één van de slaapkamers.

– Perceel: ca 205 m² - tot 240 m² (inclusief voortuin met bijzondere voorwaarden)
– Inhoud: ca 529 m³ - ca 550 m³
– Woonopp.: ca 124 m²
– 4 ruime slaapkamers
– rustige groene plek
– eigen parkeerplaats op binnenterrein
– zeer energiezuinig
– luxe keuken en badkamer
– voor de voortuinen gelden bijzondere voorwaarden om het behoud van de monumentale boom te waarborgen. Kijk hiervoor in de technische omschrijving.

WONINGTYPE B

Aan de rustige Loudonstraat liggen de woningen van het type B. Deze huizen hebben een inhoud van ca 635 m³ wat is terug te zien op alle woonlagen. De begane grond heeft openslaande tuindeuren naar de tuin op het zonnige westen. De verdiepingen hebben vier grote slaapkamers van 15 m² tot en met 20 m². Er zijn allerlei indelingsvarianten denkbaar, zoals een inloopkast of een tweede badkamer op de tweede verdieping. Grote gezinnen en mensen die veel ruimte om zich heen willen, zullen zich thuis voelen in deze woningen. Glas-in-loodramen uit de oorspronkelijke kerk worden teruggeplaatst in de zijgevel van woning 12.

– Perceel: ca 127 m² - ca 139 m²
– Inhoud: ca 613 m³ - ca 635 m³
– Woonopp.: ca 148 m²
– veel ruimte en indelingsmogelijkheden
– tuin op westen
– eigen parkeerplaats op binnenterrein
– zeer energiezuinig
– luxe keuken en badkamer

WONINGTYPE C

Type C is als type B maar ligt om de hoek aan de Pelgrimsweg tegen de bestaande kerk. Met de tuin op het zuiden zit je lekker in de zon bij deze woningen.

– Perceel: ca 131 m² - ca 132 m²
– Inhoud: ca 613 m³ - ca 635 m³
– Woonopp.: ca 148 m²
– veel ruimte en indelingsmogelijkheden
– tuin op zuiden
– eigen parkeerplaats op binnenterrein
– zeer energiezuinig
– luxe keuken en badkamer

Vragen?
Heb je vragen? Neem gerust contact op met Kin Makelaars Tilburg. We beantwoorden je vragen met alle plezier!

Features

Transfer of ownership

Last asking price
€ 445,000 v.o.n.
Asking price per m²
info
€ 3,007
Helpful? /
Thank you!
Status
Sold

Construction

Kind of house
Single-family home, row house
Building type
New property
Year of construction
2019
Type of roof
Flat roof covered with asphalt roofing
Quality marks
Politiekeurmerk

Surface areas and volume

Areas
Living area
148 m²
External storage space
6 m²
Volume in cubic meters
613 m³

Layout

Number of rooms
6 rooms (4 bedrooms)
Number of residential layers (stories)
3 residential layers (stories)
Facilities
Mechanical ventilation and solar collectors

Energy

Provisional energy label
A What does this mean?
Insulation
Roof insulation, insulated walls, floor insulation and double glazing
Heating
Complete floor heating
Hot water
Electrical boiler

Exterior space

Location
Alongside a quiet road, in center and in residential district
Garden
Back garden

Storage space

Shed / storage
Detached wooden storage
Facilities
Electricity
Insulation
Roof insulation

Garage

Type of garage
Parking place

Parking

Type of parking facilities
Public parking
Involved real estate agent

NVM selling agent

Kin Makelaars Tilburg

Call 013-5339339

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.