Warder 134 1473 PJ Warder

  • Sold
€ 850,000 k.k.

Sales history

Listed since
August 17, 2019
Date of sale
September 27, 2019
Term
5 weeks

Description

Wonen onder de rook van Amsterdam maar niet erin! Welkom in Warder!

Wat ’n waanzinnig mooie plek en wat een fantastische monumentale stolp! Zowat tegen het Markermeer, dus naar hartenlust varen, surfen en zwemmen, en met de achterzijde bovendien grenzend aan beschermd natuurgebied. En dat ook nog eens centraal in het mooie dorp Warder!

Warder is landelijk gelegen op slechts 20 autominuten van Amsterdam. De stad opzoeken is dus geen probleem, maar of dat nog echt nodig is? Op deze plek is het genieten van de ruimte, de rust en de natuur, heel veel natuur. Mooier kunnen we het niet maken, want dat is het hier van nature al!

Wonen in een stolp is bijzonder. Zeker in dit monument met een woonoppervlakte van (tenminste!) 346m2 en nog eens 79m2 aan inpandige extra oppervlak. Zoveel ruimte biedt evenzoveel mogelijkheden. Groot gezin: geen probleem. Praktijk aan huis: geen probleem. Je creativiteit uitleven: geen probleem. Je hobby’s een plek geven: geen probleem. Of misschien wel vorstelijk wonen: ook dat is geen probleem!

Te groot voor één gezin? Ook dan zijn er mogelijkheden. Onder voorwaarden is de gemeente Edam-Volendam bereid mee te werken aan het splitsen van de stolp. Een van die voorwaarden is dat vanwege het monumentale karakter van de stolp, het splitsen van buiten niet zichtbaar mag zijn. Zou ook zonde zijn van het monumentale karakter en het imposante aanzicht! Een mooi alternatief om zo met twee gezinnen te genieten van het wonen in Warder.

Schetsen met diverse indelingen van de stolp en aanbouwen voor het bewonen door een of meerdere gezinnen zijn al eens gemaakt door de bekende architect Henri Leloup, zelf ook bewoner van een mooie stolp. Die passie geeft nog maar eens het karakter en de uitstraling van dit unieke bouwwerk aan.

De stolp is gedeeltelijk verbouwd. Je hebt de beschikking over heel ruimtes en zoals hiervoor al beschreven met bijna oneindige (woon)mogelijkheden. De plattegronden geven een aardige indicatie en, ook dat is al geschreven, je kunt je creatief heerlijk uitleven. Met die 346m2 plus 79m2 kun je aardig uit de voeten, denken we.

De stolp staat op eigen grond. Het perceel is 4.760m2 groot en heeft daardoor genoeg buitenruimte om te genieten maar ook praktische zaken zoals het parkeren voor de eigen auto’s en die van de visite, levert daardoor geen enkel probleem op.

Die machtige en prachtige op het zuiden gelegen buitenruimte, want zo mag je die circa 110m diepe en circa 35m brede achtertuin wel noemen, is natuurlijk uniek. Waar vind je dat? Met dat fenomenale uitzicht over de Zeevangspolder en grenzend aan beschermd veenweidegebied. De polder de Zeevang is onderdeel van Natura 2000: de achterburen blijven dus de flora en de fauna!

Overigens is het Markermeer inmiddels ook beschermd natuurgebied. Heb je een boot dan is het vijf minuten lopen naar de 'haven' van de watersport vereniging. Snelle catamarans, kleine boten en de aanwezige helling vormen hier het decor. Vaste aanlegplaatsen zijn er in het nabij gelegen Edam en Schardam.

Heb je nog geen boot, dan is het zeker een aanrader om die aan te schaffen want via het Markermeer zijn al die fraaie voormalige Zuiderzee havenplaatsjes zoals Hoorn, Enkhuizen en Medemblik te bevaren. Via de sluizen bij Enkhuizen en Lelystad vaar je het IJsselmeer op en dan ligt de hele wereld voor je open. De andere kant op vaar je naar Volendam, Monnickendam, Muiden en Amsterdam. Geen gekke gedachte om de grote stad ook eens vanaf het water te benaderen.

Voor kinderen is het Markermeer een eldorado. Surfen, (leren) zeilen, ’s zomers naar het strand en zwemmen. Het openlucht zwembad is vijf minuten lopen vanaf huis. Blote voetjes, handdoek over de schouder en gaan; hoe leuk is dat! Sfeerbeelden zijn te zien op de site van het zwembad: zwembadwarder.nl

Voor de dagelijkse boodschappen rijd je in enkele minuten naar Oosthuizen. Hoorn en Edam zijn binnen ‘n kwartier te bereiken. De bereikbaarheid is prima: vanaf de Ring A10 is de N247 de rechtstreekse verbinding. Vanaf de A7 is de door de nieuwe afslag bij de Zuidoostbeemster de bereikbaarheid van Oosthuizen ook sterk verbeterd.

Openbaar busvervoer stopt in Oosthuizen, dat is op een paar fietsminuten. Of je maakt gebruik van de P&R hub in Purmerend langs de N244. Vandaar zijn er zeer frequente verbindingen met metrostation Noord. Binnen het halfuur in hartje Amsterdam.

Snelfietsend is het overigens ook prima te doen. Langs de N247 ligt een ventweg en die gaat over in een fietspad dat doorloopt tot aan de pont in Amsterdam-Noord. Recreatief fietsend is een ritje langs de dijk naar Hoorn of Edam ook een aanrader. Er is genoeg te beleven!

Neem een kijkje op de eigen website van deze stolpboerderij: warder134.nl

Wonen onder de rook van Amsterdam maar niet erin! Welkom in Warder!

Features

Transfer of ownership

Last asking price
€ 850,000 k.k.
Asking price per m²
info
€ 2,457
Status
Sold

Construction

Kind of house
Converted farmhouse, detached residential property
Building type
Resale property
Year of construction
1926
Specific
Monumental building, partly furnished with carpets and curtains, double occupancy possible and protected townscape or village view (permit needed for alterations)
Type of roof
Pyramid hip roof covered with roof tiles

Surface areas and volume

Areas
Living area
346 m²
Other space inside the building
79 m²
External storage space
18 m²
Plot size
4,760 m²
Volume in cubic meters
1,858 m³

Layout

Number of rooms
8 rooms (6 bedrooms)
Number of bath rooms
1 bathroom and 2 separate toilets
Bathroom facilities
Bath
Number of stories
2 stories
Facilities
TV via cable

Energy

Energy label
G What does this mean?
Heating
CH boiler
Hot water
CH boiler
CH boiler
Gas-fired combination boiler, in ownership

Cadastral data

WARDER C 706
Cadastral map
Area
4.760 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
Alongside water, in center, unobstructed surrounding view and rural
Garden
Back garden, front garden and side garden
Back garden
3.850 m² (110m deep and 35m broad)
Garden location
Located at the south accessible via the rear

Storage space

Shed / storage
Detached wooden storage

Garage

Type of garage
Parking place
Involved real estate agent

Market insights Beta

Avg. asking price

Warder

All of Warder

Not enough data available to show the average asking price.

arrow-right What does this mean?
Avg. asking price per m2

Warder

All of Warder

Not enough data available to show the average asking price per m2.

arrow-right What does this mean?
Need help with buying?

A real estate agent can give you more insights in the housing market.

arrow-right Find an agent
Based on homes that were sold in this neighborhood in the past year. More information

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.