• Sold under reservation

Dorpsstraat 216 -218 1749 AL Warmenhuizen Warmenhuizen-Centrum

Hightlighted features

  • 412 m² living area
  • 700 m² plot size
  • 7 bedrooms
Map

Description

Riante woonboerderij met grote woonruimte en daarbij de mogelijkheid voor Bed & Breakfast in 2 (extra) inpandige appartementen, een heerlijke rustige achtertuin en groot erf met parkeergelegenheid voor veel auto's. Er is een grote inpandige garage met werkplaats plus fantastische zolderverdieping (99m2) met mogelijkheid voor realisatie extra kamers. Deze stolp ligt op een prachtlocatie en heeft 3 woonkamers, 3 keukens, 7 slaapkamers, 3 badkamers, sauna en Jacuzzi en 2 bijkeukens. De stolp is op begane grond en 1e verdieping volledig geïsoleerd (Energielabel A) en is ex- en interieur in goede onderhoudsstaat en hoogwaardig afgewerkt. Deze riante stolp biedt kansen voor wonen met meerdere huishoudens, wonen in combinatie met gastenverblijf / Bed and Breakfast, mantelzorg, zorgwoningen, meer generatie wonen en/of beroep of bedrijfsactiviteiten aan huis. De 2 woonkamers aan voorkant kunnen bij elkaar worden getrokken en/of in combinatie met een deel van de garage (dit geeft uitzicht op de achtertuin vanuit woonkamer).

De stolpboerderij heeft een buitenmaat van circa 17 x 19 meter, een groot robuust en sterk houten vierkant gebint en kapconstructie. De 2e verdieping is een grote open zolder met zicht op de kap van de stolpboerderij, deze ruimte biedt legio mogelijkheden voor extra woon- of werkruimte. De stolp heeft een riet gedekt dak met aan de voorzijde een fraaie getrapte pannenspiegel.

De rustige landelijke ruime achtertuin heeft een gazon, terras en overkapping. Op het oprijpad met dubbele carport kunnen minstens 6 auto’s worden geparkeerd. De achtertuin ligt aan een doodlopend weggetje (bestemmingsverkeer) en heeft privacy en uitzicht op een weiland. Er is ook een zijerf (linkerzijde ingang Dorpsstraat 218), deze is geschikt voor parkeren of de aanleg van een 2e tuin. Ook via de rechterzijde van de stolp is de achtertuin bereikbaar. De stolp heeft aan de voorzijde leuk zicht op de gezellige Dorpsstraat, een sfeervol historisch stukje Warmenhuizen.

Deze boerderij ligt op loopafstand van de winkels, hier is het heerlijk wonen, binnendorps en tegelijk landelijk! Warmenhuizen is een gezellig levendig dorp, met veel winkel- en sportvoorzieningen en prima busverbinding naar winkelsteden Alkmaar en Schagen. Bossen, duinen en strand van Schoorl, Bergen en Petten liggen op korte fietsafstand. Kortom: een fantastische woonomgeving!

Wooneenheid Dorpsstraat 216
Begane grond: Entreehal aan voorzijde van de stolp met toegang naar woonkamer en eetkeuken.
De zonnige sfeervolle woonkamer heeft een origineel balkenplafond, een massief houten vloer met brede planken en leuk uitzicht op de Dorpsstraat. De woonkamer kan eenvoudig worden samengevoegd met de woonkamer van nr. 218.
De keuken beschikt over een dubbele spoelbak met mengkraan, koelkast (Bosch), 4-pits gasfornuis (Whirlpool) en afzuigkap (Siemens). In keuken, entreehal en gang ligt een zwarte leistenen vloer, drempelloos doorlopend.
Zowel via keuken als woonkamer zijn de inpandige hal en de gang met aangrenzende slaapkamers en overige ruimtes toegankelijk.
Slaapkamer 1 is geschikt als 1-persoons slaap- of werkkamer. Slaapkamer 2 en 3 zijn ruime 2-persoons slaapkamers, met een vaste inbouw kledingkast met schuifdeuren in kamer 3. Alle slaapkamers hebben een groot raamkozijn in de rechterzijgevel.
Grenzend aan de ruime hal liggen een wasruimte (wasmachine en -droger), separate toiletruimte met hangend toilet en fonteintje en marmer wandtegels, 2 ruime vaste inbouwkasten en een grote badkamer waarin een wastafelmeubel met mengkraan en ruime inloopdouche.
De gang heeft een tussendeur naar de 2 bijkeukens aan de achterzijde.

Wooneenheid Dorpsstraat 218
Begane grond: entree via de buitendeur in de linkerzijgevel van de stolp of via de inpandige werkplaats.
Entreehal met meterkast, aansluitend ligt de open keuken en de zonnige woonkamer aan de voorzijde van de stolp. De woonkamer heeft een sfeervolle allesbrander (merk Prity), strak gestuukt plafond met inbouwverlichting en een laminaatvloer.
De open keuken heeft een zwart granito aanrechtblad en achterwand, stoere houtlook keukenfronten en beschikt over een spoelbak met mengkraan, vaatwasser en combi oven/magnetron (Siemens), 6-pits gasfornuis met grote oven en afzuigkap (Pelgrim). In de grote vaste bergkast is plaats voor koelkast en proviand.
In de tussenhal naar de 1e verdieping is een moderne toiletruimte met hangend toilet en fonteintje en garderobe.
De 1e verdieping heeft ruime overloop met toegang naar de 2 slaapkamers / ontspanningsruimte, 2 inpandige bergingen en de zolderruimte aan voorzijde.
Slaapkamer 1 ligt aan de voorzijde, dit is een zeer grote slaapkamer met Velux dakraam (plus verduistering screen).
Slaapkamer 2 / ontspanningsruimte is een riante ruimte met grote Jacuzzi, 2-persoons sauna met infrarood, badkamer met hangend toilet, wastafel en ruime inloopdouche en handdoekenradiator. Er zijn 2 grote Velux dakramen aan de westkant, een tegelvloer met vloerverwarming en een tussendeur naar de overloop van wooneenheid 3 aan de achterzijde van de stolp.
De grote zolderkamer aan de voorzijde op deze 1e verdieping is geschikt voor realisatie van (een) extra slaapkamer(s).
Op de 2e verdieping is een fantastische zolderruimte met zicht op de fraaie kapconstructie. Deze verdieping is goed bereikbaar via de vaste trap vanuit wooneenheid 3 en vanuit de zolderkamer. Door de grootte van de 2e verdieping is het goed mogelijk om hier extra kamers te realiseren.

Wooneenheid 3, achterzijde stolp:
Begane grond: entree via de achterzijde van de stolp door de dubbele openslaande tuindeuren van de bijkeuken, of via de centrale gang.
Naast de grote bijkeuken (tevens inpandige fietsenberging) ligt een kleinere 2e bijkeuken met dubbele spoelbak met mengkraan, opstelruimte voor wasmachine en -droger, trap naar de 1e verdieping en toegang naar de inpandige werkplaats/garage.
De 1e verdieping heeft een ruime overloop met garderobe en toegang naar een grote bergruimte, de trap naar 2e verdieping, separate toiletruimte, badkamer en slaapkamer met kleding inloopkast.
De grote woonkamer aan de achterzijde heeft links aangrenzend slaapkamer 1 en rechts een ruime eetkeuken. Via de 4 grote Velux dakramen (plus verduistering screen) is er weids uitzicht op tuin en weiland. Woonkamer en keuken hebben een laminaatvloer, drempelloos doorlopend.
De keuken heeft een kunststof aanrechtblad en licht beukenkleurige fronten en beschikt over een enkele spoelbak met mengkraan, 4-pits elektrische kookplaat met oven, (Bosch), afzuigkap en inbouwkoelkast met vriezer (Beko).
De toiletruimte heeft een hangend toilet en fonteintje. De badkamer is heerlijk hoog en licht en heeft een wastafelmeubel met spiegel en verlichting, handdoekenradiator en ruime inloopdouche met regen- en handdouche.
Slaapkamer 2 is riant van afmetingen en heeft ook een hoog plafond en 2 Velux dakramen. Aangrenzend is een grote inloop kledingkast.

Inpandige garage en werkplaats
De grote garage/werkplaats is toegankelijk via de linkerzijgevel, de achtergevel (dubbele openslaande garagedeuren) en vanuit de gang. Er is elektra, verlichting en verwarming. In de garage staat een 1-koloms hefbrug (cap. 3 ton) voor auto’s. Het is een fijne en lichte ruimte door de 5 grote raamkozijnen.

Maatvoering en kenmerken:
Perceel met stolpboerderij, tuin en erf: 700 m2.
Bouwjaar 1910 (houten vierkant gebint is vermoedelijk ouder, 19e eeuws).
Gebruiksoppervlakte wonen: 412,3 m2.
GBO van overige inpandige ruimte: 241,3 m2.
GBO van carport: 19,1 m2.
Bruto inhoud: 2.617,92 m3, bruto vloeroppervlakte: 865,1 m2.

Technische informatie:
Gehele begane grondvloer: betonvloer, 1e en 2e verdieping: houten balklaag (geisoleerd).
Geïsoleerde buitengevels (spouwmuren) en geïsoleerde tussenwanden.
Kapconstructie geïsoleerd t.p.v. de 1e verdieping.
Mechanisch ventilatiesysteem.
Elektrische installatie circa 9 jaar geleden vernieuwd conform NEN 3140.
Bliksembeveiligingssysteem.
Alle badkamers hebben vloerverwarming (via CV).
3 CV -ketels (op nr. 216 Intergas 2011, op nr. 218 Intergas HRE 2021 en de 3e wooneenheid: Itho Daalderop BaseCube circa 2017).
Allesbrander in woonkamer Dorpsstraat 218.
Werkplaats heeft luchtverwarmingssysteem en CV radiatoren.
Rondom isolatieglas (m.u.v. de garage/werkplaats).
Kapconstructie en vierkant gebint zijn behandeld tegen houtworm. De muurplaat is rondom vernieuwd. M.u.v. de voorgevel zijn alle buitengevels nieuw opgemetseld.
Meterkast met 19 groepen en slimme elektra- en gasmeter. Het appartement heeft tussengasmeter. Binnenkort is glasvezel netwerk beschikbaar t.b.v. internet.

Features

Transfer of ownership

Asking price
€ 869,000 kosten koper
Asking price per m²
€ 2,109
Original asking price
€ 1,035,000 kosten koper
Listed since
5 months
Status
Sold under reservation
Acceptance
Available in consultation

Construction

Kind of house
Converted farmhouse, detached residential property
Building type
Resale property
Year of construction
1910
Type of roof
Pyramid hip roof covered with roof tiles and cane

Surface areas and volume

Areas
Living area
412 m²
Other space inside the building
241 m²
Exterior space attached to the building
19 m²
Plot size
700 m²
Volume in cubic meters
2,617 m³

Layout

Number of rooms
12 rooms (7 bedrooms)
Number of bath rooms
3 bathrooms and 2 separate toilets
Bathroom facilities
Jacuzzi and toilet
Number of stories
3 stories

Energy

Energy label
A What does this mean?
Insulation
Roof insulation, double glazing and insulated walls
Hot water
CH boiler

Cadastral data

WARMENHUIZEN G 650
Cadastral map
Area
700 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
Alongside a quiet road, sheltered location, in center, rural and freestanding location
Garden
Surrounded by garden

Garage

Type of garage
Garage with carport and built-in
Capacity
6 cars
Facilities
Electricity and heating
Insulation
Insulated walls

Parking

Type of parking facilities
Parking on private property and public parking

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.

Dorpsstraat 216 -218

€ 869,000 k.k.